دوره 8، شماره 1 - ( 4-1395 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 106-97 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salehi H, Bagherrnia R, Azadian A, Mohammadizadeh M. Evaluation of cognitive function in elderly patients with and without Alzheimer's disease using the dual task. North Khorasan University of Medical Sciences 2016; 8 (1) :97-106
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-791-fa.html
صالحی حمید، باقرنیا رحمان، آزادیان عبدالمجید، محمدی زاده محمود اصل. ارزیابی عملکرد شناختی در بیماران آلزایمری و افراد مسن سالم با استفاده از روش تکلیف دوگانه. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1395; 8 (1) :97-106

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-791-fa.html


1- دانشگاه اصفهان
2- دانشگاه خوارزمی ، rahmanbaghernia@yahoo.com
چکيده:   (4471 مشاهده)

زمینه و هدف: آلزایمـر یک بیماری پیشرونده مغزی است که با تخریب سلول‌های مغزی باعث اختلال در حافظه و فرایندهای شناختی می‌شود. در این راستا هدف تحقیق حاضر، ارزیابی نقص تکلیف شناختی در افراد مسن مبتلا به بیماری آلزایمـر و سالم با استفاده از روش تکلیف دوگانه بود.

مواد و روش‌ کار: این تحقیق از نوع نیمه تجربی بود که در آن از طرح بین آزمودنی ـ درون آزمودنی‌ها استفاده شد. شرکت کنندگان شامل 23 فرد (11 زن و 12 مرد) با دامنه سنی 62 تا 81 سال که 13 نفر مبتلا به آلزایمر (AD) و10 فرد مسن سالم (EC) با عملکرد شناختی طبیعی بودند. شناسایی افراد آلزایمری و سالم بر اساس تشخیص پزشک و پرسشنامه وضعیت شناختی (SPMSQ) انجام گرفت. پس از بدست آوردن میانگین تعداد شمارش صحیح ماه‌های سال در دو حالت ساده (شمارش معمولی ماه‌های سال) و دشوار (شمارش معکوس ماه‌های سال) در شرایط پایه (task single)، هر فرد ده بار تکلیف شناختی را به طور همزمان با تکلیف پیگردی (شرایط Dual-task) در دو حالت ساده و دشوار اجرا کرد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که گروه AD نسبت به همتایان گروه کنترل (EC) تنها در تکلیف شناختی دشوار (شمارش معکوس ماه‌ها) خطای بیشتری مرتکب شدند؛ همچنین اثر ابتلا به بیماری AD و سطح دشواری بر کاهش تعداد ماه‌های شمرده شده در شرایط Dual-task معنادار بود (05/0p<).

نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد تکالیف توجهی برای تفکیک افراد مبتلا به AD و افراد EC مناسب ‌باشد. اما برای تبیین دقیق تر موضوع، نیاز به تحقیقات بیشتری وجود دارد.

واژه‌ها ی کلیدی: افراد مسن سالم، بیماری آلزایمر، تکلیف شناختی، تکلیف دوگانه

متن کامل [PDF 276 kb]   (3872 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1395/4/9 | پذیرش: 1395/4/9 | انتشار: 1395/4/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb