[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) ::
جلد 13 شماره 2 صفحات 30-24 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات ضد میکروبی عصارههای مختلف میوه دارویی عناب(Ziziphus jujube) بر پاتوژن های دهانی
پیمان آل شیخ ، فاطمه شاهین فر ، ساهره سلطانی ، پرستو ضرغامی مقدم
چکيده:   (455 مشاهده)
مقدمه: علاقه به عناب در سراسر جهان رو به افزایش است، زیرا منبع بسیار خوبی از مواد مغذی و مواد شیمیایی است و به طور
سنتی به عنوان ضد انعقادی، آرام بخش، ضد سرطان، ضد قارچ، ضد دیابت، ضد باکتری، ضد اسپاسم، و آنتی اکسیدان مورد استفاده
Ziziphus jujube) قرار میگیرد. لذا هدف از این تحقیق انتخاب بهترین عصاره با بالاترین اثر ضد میکروبی میوه گیاه دارویی عناب ،(
جهت تولید محصولات دارویی با منشاء گیاهی با حداکثر اثربخشی و کمترین عوارض جانبی میباشد.
روش کار: عصارههای اتانولی، متانولی، آبی و دی کلرومتانی میوه عناب به روش خیساندن تهیه شد و به منظور بررسی اثر ضد
میکروبی عصارهها از روش انتشار از دیسک و چاهک پلیت استفاده نمودیم. جهت بدست آوردن حداقل غلظت مهاری و حداقل غلظت
کشندگی از میکرو پلیت 96 خانه استفاده شد تا غلظتهای مؤثر برای حذف و مهار باکتری استرپتوکوکوس موتانس و قارچ کاندیدا
آلبیکنس در عصارههای مختلف بدست آید.
یافتهها: آنالیز دادههای روشهای دیسک دیفیوژن و چاهک پلیت نشان داد که عصارههای مورد آزمایش تأثیر قابل توجهی بر روی
MBC و MIC باکتری/ قارچهای مورد آزمایش نداشته و هیچ هاله عدم رشدی اطراف دیسک و چاهکها مشاهده نشد. نتایج
بیانگر این بود که، غلظت 100 میلی گرم بر میلی لیتر همه عصارههای آبی، اتانولی، متانولی و دی کلرومتانی بر روی /MFC
استرپتوکوکوس موتانس و کاندیدا آلبیکنس بی تأثیر بوده و نیاز به غلظت بالاتر میباشد.
نتیجه گیری: عصارههای آبی، اتانولی، متانولی و دی کلرو متانی میوه عناب، در مقایسه با کنترل مثبت (کلرهگزیدین، نیستاتین و
آموکسی سیلین)، اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی قابل ملاحظهای از خود نشان ندادند.
واژه‌های کلیدی: Ziziphus jujube، Streptococcus mutans، پاتوژن، Candida albicans های دهانی، اثر ضد میکروبی
متن کامل [PDF 402 kb]   (198 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1400/6/23 | پذیرش: 1400/6/23 | انتشار: 1400/6/23
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.NKUMS.REC.1399.076



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

AleSheikh P, Shahinfar F, Soltani S, Zarghami Moghaddam P. Evaluation of Antimicrobial Effects of Different Ziziphus jujuba Extracts on Oral Pathogens. JNKUMS. 2021; 13 (2) :24-30
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2354-fa.html

آل شیخ پیمان، شاهین فر فاطمه، سلطانی ساهره، ضرغامی مقدم پرستو. بررسی اثرات ضد میکروبی عصارههای مختلف میوه دارویی عناب(Ziziphus jujube) بر پاتوژن های دهانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1400; 13 (2) :30-24

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2354-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی Journal of North Khorasan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.24 seconds with 28 queries by YEKTAWEB 4374