[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 13، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 34-23 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی آزمایشگاهی اثر ضد میکروبی عصاره های اتانولی موم زنبور، ریشه درخت مسواک و گلبرگ گل محمدی بر قارچ و باکتری های پاتوژن دهانی
گیلدا حسن آبادی ، پرستو ضرغامی مقدم ، منوچهر تیموری شبان ، رضا مهرآرا ، پیمان آل شیخ
چکيده:   (596 مشاهده)
مقدمه: اولین قدم برای سلامت دهان و دندان پیشگیری از بروز بیماری و درمان آن در مراحل اولیه میباشدکه کیفیت زندگی، اعتماد
به نفس و روابط اجتماعی افراد را تحت تاثیر خود قرار می دهد. هدف بررسی اثر ضد میکروبی گیاه موم زنبور، درخت مسواک و
گلبرگ گل محمدی بر روی پاتوژنهای دهانی است.
روش کار: گیاهان دارویی گل محمدی، مسواک و موم زنبور عسل پس از تهیه و خشک نمودن، توسط حلال اتانولی به روش خیساندن
عصاره گیری گردید و بررسی خاصیت ضد میکروبی آن به روشهای دیسک دیفیوژن، چاهک پلیت و تعیین حداقل غلظت مهار
کنندگی و کشندگی انجام شد.
یافتهها: یافته ها نشان داد عصاره اتانولی گیاه گل محمدی در مقایسه با مسواک و موم زنبور عسل، قطر هاله عدم رشد بیشتری در
روش دیسک و چاهک بر روی باکتری ها و قارچ مورد مطالعه از خود نشان داد و اثر ضد قارچی آن نسبت به ضد باکتریایی آن بیشتر
بود و عصاره این گیاه بر روی باکتری استرپتوکوکوس موتانس اثر مهاری قوی تری نسبت به لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس داشته و در
MIC برخی موارد با اثر مهاری فلوراید 0,2 درصد تا حدودی برابر مشاهده شد. عصاره اتانولی گل محمدی با کمترین بیشترین اثر
مهارکنندگی رشد را بعد از آنتی بیوتیک و فلوراید 0,2 درصد از خود نشان داد.
اثر مهارکنندگی و MFC/MBC وMIC نتیجه گیری: عصاره اتانولی گل محمدی اثر ضد میکروبی بالاتری داشته و با کمترین
بازدارندگی بهتری بر روی پاتوژن های دهانی داشت.
واژه‌های کلیدی: Salvadora، Propolis Rosa، Persica اثر ضد، Damascena میکروبی، عصاره گیاهی
متن کامل [PDF 462 kb]   (204 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1400/10/4 | پذیرش: 1400/9/10 | انتشار: 1400/9/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.NKUMS.REC.1398.108



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hasan Abadi G, Zarghami Moghaddam P, Teymouri M, Mehr Ara R, Alesheikh P. Evaluation of Antimicrobial Effect of the Ethanolic Extracts of Propolis, Miswak Twigs and Rosa Damascena on Fungi and Bacteria of Oral Pathogens. JNKUMS. 2021; 13 (3) :23-34
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2431-fa.html

حسن آبادی گیلدا، ضرغامی مقدم پرستو، تیموری شبان منوچهر، مهرآرا رضا، آل شیخ پیمان. بررسی آزمایشگاهی اثر ضد میکروبی عصاره های اتانولی موم زنبور، ریشه درخت مسواک و گلبرگ گل محمدی بر قارچ و باکتری های پاتوژن دهانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1400; 13 (3) :34-23

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2431-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی Journal of North Khorasan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.24 seconds with 28 queries by YEKTAWEB 4402