[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 4، شماره 5 و S5 - ( ویژه نامه 91 گیاهان دارویی 1391 ) ::
جلد 4 شماره 5 و S5 صفحات 149-154 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فعالیت آنتی باکتریایی عصاره های مختلف گیاه آدمک (Biebersteinia multifida DC.)
ناهید قدرتی* 1، جواد اصیلی2، علی محمدی ثانی3، بی بی صدیقه فضلی بزاز4
1- دانش آموخته ی کارشناسی ارشد صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، قوچان، ایران
2- دانشیار گروه فارماکوگنوزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
3- استادیار گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، قوچان، ایران
4- استاد گروه شیمی دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
چکيده:   (810 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: عصاره‌های گیاهی، از منابع خوب ترکیبات ضد میکروبی هستند. در دهه‌های اخیر، نیاز به نگهدارنده های طبیعی در صنایع غذایی، موجب انجام تحقیقات علمی گسترده‌ای بر روی عصاره ها و اسانس های روغنی گیاهان شده است. هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر آنتی‌باکتریایی عصاره های ریشه ی گیاه DC. Biebersteinia multifida بود. مواد و روش کار: عصاره های هگزانی، دی کلرومتانی و اتانولی ریشه ی گیاه آدمک به روش خیساندن تهیه شد. فعالیت آنتی باکتریایی عصاره ها به روش رقت مایع و در برابر باکتری های (1431 (PTCC Staphylococcus aureus،) 1709 (PTCC Salmonella enterica، )1399 (PTCC Escherichia coli، )1015 (PTCC Bacillus cereus، )1221 (PTCC Enterobacter aerogenes و )1765 (PTCC Clostridium perfringens بررسی شد. مقادیر حداقل غلظت مهار کننده ی رشد (MIC) و حداقل غلظت کشنده (MBC) عصاره ها تعیین شد. یافته ها: حساسیت باکتری های گرم مثبت نسبت به عصاره ها بیشتر از باکتری های گرم منفی بود. حداقل غلظت مهارکننده ی رشد عصاره ها ی اتانولی و هگزانی بر روی perfringens C.، 195/0 و حداقل غلظت کشنده ی آن ها 391/0 میلی گرم بر میلی لیتر بود. نتیجه گیری: یافته های این بررسی نشان داد که عصاره های اتانولی و هگزانی ریشه ی این گیاه بر perfringens .C اثر آنتی باکتریایی داشتند. به منظور اثبات این اثر، مطالعات بیشتری در مدل های غذایی مورد نیاز است.

واژه‌های کلیدی: واژه های کلیدی: Biebersteinia multifida DC.؛ فعالیت آنتی باکتریایی؛ حداقل غلظت مهار کننده؛ حداقل غلظت کشنده
متن کامل [PDF 237 kb]   (1715 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: ۱۳۹۴/۱/۸ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱/۸ | انتشار: ۱۳۹۴/۱/۸
* نشانی نویسنده مسئول: دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، قوچان، ایران
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghodrati N, Asili J, Mohammadi Sani A, Fazli Bazzaz B. Evaluation of antibacterial activities of different roots extracts of Biebersteinia multifida DC.. JNKUMS. 2013; 4 (5) :149-154
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-421-fa.html

قدرتی ناهید، اصیلی جواد، محمدی ثانی علی، فضلی بزاز بی بی صدیقه. بررسی فعالیت آنتی باکتریایی عصاره های مختلف گیاه آدمک (Biebersteinia multifida DC.). مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1391; 4 (5) :149-154

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-421-fa.html



دوره 4، شماره 5 و S5 - ( ویژه نامه 91 گیاهان دارویی 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی Journal of North Khorasan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 3638