:: دوره 10، شماره 1 - ( 1-1397 ) ::
جلد 10 شماره 1 صفحات 65-71 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی خواص آنتی اکسیدان و آنتی باکتریایی عصارههای متانولی سوگند کپه داغی ( Jurinea sintenisii Bornm ( و چترگندمی برگگرد ) Bupleurium rotundifolium L
آزیتا جعفرنژاد ، علی فیروزنیا
چکيده:   (191 مشاهده)
مقدمه: امروزه عواملی نظیر بروز حساسیتها، پیدایش عوارض جانبی، سویههای مقاوم به آنتیبیوتیک و نیاز بدن به ترکیبات آنتیاکسیدان،
اهمیت گیاهان دارویی را مجدداً مورد توجه قرار داده است. در این پژوهش خواص آنتیاکسیدان و آنتیباکتریایی عصاره متانولی دو گیاه
سوگند کپه داغی ) Jurinea sintenisii Bornm ( و چترگندمی برگگرد ) Bupleurium rotundifolium L ( از استان خراسان
شمالی مورد بررسی قرارگرفته است.
روش کار: عصاره متانولی دو گیاه ذکر شده به روش خیساندن تهیه شد و میزان فعالیت آنتیاکسیدان آنها با دو روش ) DPPH ( و
( FRAP ( مورد بررسی قرار گرفت. همچنین اثر آنتیباکتریایی عصاره گیاهان مورد نظر بر علیه 4 نمونه باکتری با روش چاهک آگار مورد
مطالعه قرار گرفت.
یافتهها: مقدار IC50 برای عصاره چترگندمی برگگرد 51 / 0 ، سوگند کپه داغی 17 / 1 و برای BHT 35/0 میلیگرم بر میلیلیتر به
دست آمد. در حالیکه در روش FRAP میزان فعالیت آنتی اکسیدانی برحسب میلیمول Fe+2 بر گرم عصاره برای سوگند کپهداغی و
چترگندمی برگگرد به ترتیب 390 / 424 و 488 / 180 محاسبه گردید. بررسی خواص آنتیباکتریایی نشان داد عصاره متانولی هر دو گیاه
تأثیر خوبی بر باکتریهای گرم مثبت از خود نشان دادند و MIC برای سوگند کپه داغی در مقابل باکتریهای باسیلوس سوبتیلوس،
استافیلوکوکوس اورئوس و میکروکوکوس لوتئوس به ترتیب 56 / 16،81 / 7 و 26 / 31 میلی گرم بر میلی لیتر و برای چتر گندمی برگگرد به
ترتیب 126 ، 26 / 31 و 126 به دست آمد.
نتیجه گیری: چتر گندمی برگگرد توانایی بیشتری در مهار رادیکال DPPH دارد در حالیکه توانایی سوگند کپهداغی در احیا کاتیونهای
آهن بیشتر میباشد. در بررسی خواص آنتی باکتریایی بهترین تأثیر مربوط به سوگند کپهداغی بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با مقدار
812 / 7 = MCI )میلیگرم بر میلیلیتر( میباشد.
واژه‌های کلیدی: آنتی باکتریایی آنتی اکسیدان DPPH FRAP Jurinea Bupleurium
متن کامل [PDF 1142 kb]   (108 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: ۱۳۹۷/۴/۴ | پذیرش: ۱۳۹۷/۴/۴ | انتشار: ۱۳۹۷/۴/۴



XML   English Abstract   Print



دوره 10، شماره 1 - ( 1-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها