دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1398 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 95-90 | برگشت به فهرست نسخه ها

Clinical trials code: IRCT20171211037830N2


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasiri M, Sobhani Shahmirzadi M. Comparison of the Effect of Single and Twice Daily Administration of Ranitidine in Relief of Morning Abdominal Pain and Nausea in Children referred to Gastroenterology Clinic of Taleghani Children Hospital in 2017. North Khorasan University of Medical Sciences 2019; 11 (1) :90-95
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1734-fa.html
نصیری مهری، سبحانی شهمیرزادی محمد. مقایسه تأثیر تجویز تک دوز با دوبار در روز رانیتیدین در بهبودی دل درد و تهوع صبحگاهی کودکان مراجعه کننده به درمانگاه گوارش بیمارستان کودکان طالقانی گرگان در سال95. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1398; 11 (1) :90-95

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1734-fa.html


1- پزشک عمومی، مرکز تحقیقات سلامت کودکان و نوزادان، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
2- دانشیار، فوق تخصص گوارش کودکان، مرکز تحقیقات سلامت کودکان و نوزادان، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران ، Sobhani_shahmirzadi@yahoo.com
چکيده:   (3188 مشاهده)
مقدمه: دل درد و سوء هاضمه صبحگاهی، مشکلی مزمن و شایع در کودکان میباشد که در سنین مدرسه و دوران تحصیل به کرات مشاهده میشود. با توجه به شیوع نسبتاً فراوان دل درد و تهوع صبحگاهی و تأثیر آن در مراجعات مکرر به پزشکان متعدد و اختلال در فعالیتهای کودک این مطالعه با هدف بررسی مقایسه اثر داروی رانیتیدین به صورت تک دوز قبل از خواب و دوبار در روز در بهبودی تهوع و دل درد صبحگاهی کودکان طراحی گردید.
روش کار: در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی، نمونههای پژوهش از میان تمامی کودکان 9 تا 91 سالهای که با شکایت تهوع و دل درد صبحگاهی بیش از دو هفته توسط والدین مراجعه نمودهاند، انتخاب شدند. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه مداخله شامل گروه یک )تحت درمان با رانیتیدین تک دوز( و گروه دو )رانیتیدین دو بار در روز( تقسیم شدند. دادههای حاصل با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-18 و با آزمون کای دو مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: 150 کودک با شکایت تهوع و دل درد صبحگاهی مراجعه کردند. از این تعداد 29 نفر با شکایت تهوع صبحگاهی، 93 نفر دلدرد صبحگاهی و 28 نفر با هر دو مشکل مراجعه کردند. از افرادی که با شکایت تهوع و دلدرد , درمان به صورت تک دوز دریافت کرده بودند, در 7/70 % از آنها علایم کاهش و در 3/29 % بصورت کامل بهبود یافت، همچنین در گروه دریافت کنندگان دارو بصورت دوبار در روز  100% افراد به بهبودی کامل دست یافتند. بررسی ها نشان داد که هرچه طول دوره بیماری قبل درمان بیشتر باشد پاسخ به درمان کمتر خواهد بود.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه تاکید بر استفاده دو بار در روز رانیتیدین به جای تک دوز دارد. سن، طول دوره بیماری و وجود علائم همراه هم باید حین درمان کودک مد نظر باشد. با توجه به شیوع دلدرد صبحگاهی و تهاجمی بودن آندوسکوپی, روش انتخابی درمانبا رانیتیدین و مشاهده پاسخ به درمان روش قابل قبولی در برخورد اولیه با این مشکل شایع میباشد.
واژه‌های کلیدی: رانیتیدین، تهوع، دل درد، کودکان
متن کامل [PDF 1076 kb]   (1562 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1396/11/26 | پذیرش: 1397/8/7 | انتشار: 1398/3/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb