دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1398 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 16-8 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران ، pahlavaniN951@mums.ac.ir
2- گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
4- گروه تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
5- دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
چکيده:   (4861 مشاهده)
مقدمه: با توجه به وجود تناقضات موجود در مطالعات مختلف در مورد تأثیر مصرف مکمل ال-آرژینین بر عملکرد ورزشی و شاخصهای بیماریهای قلبی عروقی، هدف پژوهش حاضر مروری تخصصی بر پژوهشهای انجام شده در زمینه تأثیر مکمل ال-آرژینین بر عملکرد ورزشی و ترکیب بدنی و همچنین ریسک فاکتورهای بیماریهای قلبی عروقی در افراد سالم و بیمار بود.
روش کار: جست و جو در PubMed ، Scopus و Google Scholar با کلید واژههای های Cardiovascular ، L-arginine ،Athletic performance ، hypertension ، Blood pressure ، Sport performance ، Lipid profile و Oxidative stress بین سالهای 1975 تا 2017 انجام شد و تمام مطالعات انسانی وارد این بررسی شدند.
یافته ها: در اکثر مطالعات مصرف مکمل ال-آرژینین موجب بهبود عملکرد ورزشی و ترکیب بدنی در ورزشکاران شده بود هر چند تناقضاتی در این زمینه ضمینه وجود داشت. همچنین اغلب مطالعات تأثیر ال-آرژینین را بر کاهش ریسک فاکتورهای بیماریهای قلبی عروقی تأیید کردهاند و اکثراً این اثر را مرتبط به افزایش تولید نیتریک اکسید در خون دانستهاند.
نتیجه گیری: اکثر کارآزمایی های بالینی اثرات مثبت مصرف مکمل ال-آرژینین را بر عمکلرد ورزشی و کاهش ریسک فاکتورهای بیماریهای قلبی عروقی نشان دادهاند و مصرف این مکمل در دوز 5 - 2 گرم در روز فاقد اثرات جانبی و موجب ارتقای سلامتی می شود، هرچند به علت هم سو نبودن برخی مطالعات برای دادن دوزهای بالای این مکمل و همچنین برای روشن شدن مکانیسم کامل این اثرات، انجام مطالعات بیشتر در این زمینه توصیه میشود.
متن کامل [PDF 1054 kb]   (2316 دریافت)    
نوع مطالعه: مقالات مروری | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1397/8/14 | پذیرش: 1397/11/10 | انتشار: 1398/7/13

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.