دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1398 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 30-24 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


استادیار، گروه شنواییشناسی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، atta.heidari@gmail.com
چکيده:   (3110 مشاهده)
مقدمه: کم شنوایی یکطرفه حسی عصبی 3 تا 6 مورد در هر هزار نفر می باشد که با اضافه نمودن کم شنوایی های انتقالی شیوع به حدود 3 تا 5 درصد می رسد. مطالعات نشان داده اند که افراد دچار کم شنوایی یکطرفه دچار مشکلاتی در رشد گفتار و زبان می گردند. برای درمان و توانبخشی این افراد سمعک های CROS ، سمعک BAHA و کاشت حلزون در دسترس می باشد.
روش کار: این تحقیق یک مطالعه مروری در مورد کم شنوایی یکطرفه می باشد، به منظور جمع اوری اطلاعات، مقالاتی از سال های 1990 تا 2018 با استفاده از کلمات Unilateral Hearing Loss, Minimal Hearing Loss مرور شدند و در نهایت 47 مقاله مستخرج از بانک های اطلاعاتی: Magiran ، Google Scholar ، Scopus و PubMed استفاده گردید.
یافته ها: افراد دچار کم شنوایی یکطرفه، بسته به سن ابتلا، مدت و میزان کم شنوایی و گوش درگیر در جهت یابی و مکان یابی صدا، درک گفتار در حضور نویز زمینه، قبولی در همه پایه های تحصیلی، عملکرد شناختی مناسب، رفتارهای هنجار مشکلاتی را نشان می دهند. همچنین شکل گیری حافظه کاری و کلامی به دلیل کمبود در دریافت اطلاعات و تجارب شنیداری نامناسب به خوبی هم سالان شنوا نمی باشد.
نتیجه گیری: در کشور ما در مورد کم شنوایی یکطرفه هنوز بررسی جامعی چه از لحاظ تعیین میزان شیوع و دلایل مستعد کننده افراد مبتلا و چه از لحاظ بررسی میزان و تنوع مشکلات این افراد صورت نگرفته است در مواردی کم شنوایی یک طرفه باعث معلولیت های شنیداری می شود.
متن کامل [PDF 1057 kb]   (1340 دریافت)    
نوع مطالعه: مقالات مروری | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1397/5/20 | پذیرش: 1397/11/10 | انتشار: 1398/7/13

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.