دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1398 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 58-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.MSHD.REC.1397.090


XML English Abstract Print


1- کارشناسی ارشد بیوشیمی، گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
2- دانشیار فیزیولوژی، گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران ، neamati.ali@gmail.com
3- استادیار شیمی فیزیک، گروه شیمی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
چکيده:   (3138 مشاهده)
مقدمه: برای درمان سرطان روش­های درمانی متفاوتی از جمله جراحی، تشریح، بافت ‌برداری، شیمی درمانی وپرتودرمانی وجود دارد، اما اثرات جانبی این روش­ها و ناکارآمد بودنشان برای حذف کامل سرطان باعث شده­است که محققان به دنبال روشی ایمن برای ازبین بردن بی خطر سلول­ها وتومورهای سرطانی باشند. هدف از مطالعه حاضر بررسی سمیت و خصوصیات آپوپتوتیکی نانو ذرات نقره سنتز شده به روش سبز با استفاده از گیاه تاج خروس(Amaranthus cruentus) بر سلول های سرطانی پستان میباشد.
روش کار: در این مطالعه، سنتز سبز نانو ذره نقره با استفاده از گیاه تاج خروس انجام شد. سپس سلول های رده MDA با غلظت های متفاوت نانو ذره نقره تیمار شدند. اثرات سمیت نانو ذره نقره با روش MTT و تغییرات بیان ژن­های Bax و Bcl-2 با روش Real-time PCR آنالیز شد.
یافته ها: نتایج حاصل از آزمون MTT نشان داد این نانو ذرات باعث مهار تکثیر سلول های سرطانی MDA به طور وابسته به غلظت و زمان شده­اند، غلظت 47 میکروگرم بر میلی لیتر در 24 ساعت، غلظت 45 میکروگرم بر میلی لیتر در 48 ساعت و غلظت 31 میکروگرم بر میلی لیتر در 72 ساعت منجر به مرگ 50 درصد سلول­ها شده است، هم­چنین نتایج حاصل از Real time PCR  مشخص کرد که بیان ژن Bax  در سلول­های تحت تیمار با نانو ذره افزایش، در حالی که بیان ژن Bcl-2 کاهش یافت.
نتیجه گیری: نانو ذرات نقره سنتز شده به روش سبز توسط گیاه تاج خروس باعث القاء آپوپتوز در سلول های سرطانی MDA می­شود و استفاده از این نانو ذرات می­تواند به عنوان یک استراتژی امیدوار کننده در درمان سرطان پستان مورد توجه قرار گیرد.
متن کامل [PDF 1333 kb]   (1683 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1397/6/20 | پذیرش: 1397/11/30 | انتشار: 1398/7/13

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.