دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1398 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 4-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.NKUMS.REC.1398.058


XML English Abstract Print


1- عضو هیئت علمی، گروه اتاق عمل، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
2- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
3- کارشناس ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، ایران
4- عضو هیئت علمی، گروه میکروب شناسی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران ، besharati313@gmail.com
چکيده:   (3510 مشاهده)
مقدمه: به علت مقاومت میکروارگانیسمها در برابر آنتی بیوتیک ها، استفاده از گیاهان دارویی بعنوان جایگزین مناسب، امری مهم و ضروری میباشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی خاصیت ضد میکروبی عصارههای آبی، اتانولی و استونی گل محمدی بر روی باکتری اشرشیاکلی به عنوان یکی از شایعترین باکتریهای بیماری زا میباشد.
روش کار: عصاره گیری به روش خیساندن انجام گرفته و برای تعیین خاصیت ضدمیکروبی عصارههای مختلف گل محمدی نسبت به باکتری Escherichia coli از روش انتشار در آگار و حداقل غلظت مهارکنندگی( Minimum inhibitory concentration ) استفاده گردید.
یافته ها: نتایج نشان داد که عصاره اتانولی اثر ضدمیکروبی بیشتری نسبت به سایر عصارهها دارد. قطر هاله و حداقل غلظت مهارکنندگی برای عصاره اتانولی گل محمدی به ترتیب برابر mm 21 و mg/ml 25 میباشد. عصاره آبی گل محمدی نسبت به باکتری مورد مطالعه فاقد خاصیت ضد میکروبی بوده است.
نتیجه گیری: با توجه به مشخص شدن خاصیت ضد میکروبی عصاره اتانولی گل محمدی در این پژوهش؛ میتوان با انجام تحقیقات بیشتربا استفاده بالینی از این عصاره به درمان عفونتها کمک نمود.
متن کامل [PDF 1443 kb]   (1869 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1397/9/19 | پذیرش: 1398/4/26 | انتشار: 1398/10/11

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.