دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1398 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 98-94 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- کارشناس ارشد آمار، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
2- دانشجوی دکتری تخصصی مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران ، snasadzadeh3@gmail.com
3- کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
4- کارشناسی مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
5- دانشجوی دکتری تخصصی انگل شناسی پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
چکيده:   (3051 مشاهده)
مقدمه: یونیتهای دندانپزشکی از جمله تجهیزاتی هستند که به واسطه اعمال دندانپزشکی آب در آن جریان پیدا میکند و با توجه به ماندگاری آب و احتمال تشکیل بیوفیلم در آنها میتوانند بار میکربی بالایی داشته باشند. بررسی این آلودگی حائز اهمیت است به طوریکه با توجه بهاحتمال بروز عفونتهای خطرناک در افراد دچار ضعف سیستم دفاعی، آلودگی میکربی خطوط آب یونیتهای دندانپزشکی باید پیوسته مورد بررسی قرار گیرد. هدف از این تحقیق بررسی میزان آلودگی باکتریایی آب یونیتهای دانشکده دندانپزشکی شهر بجنورد در سال 1396 میباشد.
روش کار: این مطالعه به روش تحلیلی_مقطعی بر روی آب یونیتهای دانشکده دندانپزشکی علوم پزشکی بجنورد صورت گرفت.30 یونیت فعال دانشکده دندانپزشکی جهت نمونه برداری انتخاب شد. نمونه ها بر روی محیطهای اختصاصی کشت داده شد و بعد از48 ساعت در دمای 37 درجه سانتیگراد تعداد کلنیهای میکروبی شمارش گردید و درانتها اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS 20 و آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج نشان داد میانگین کل شمارش باکتری قبل از فلاشینگ و بعد از فلاشینگ به ترتیب 711 و 293 کلنی بر میلی لیتر میباشد که میانگین شمارش باکتری قبل از فلاشینگ بیشتر از بعد از فلاشینگ میباشد.
نتیجه گیری: از یافته های این تحقیق نتیجه میشود فلاشینگ یکی از روشها برای کاهش بار آلودگی میکروبی بوده است و با توجه به اینکه آب یونیتهای دانشکده دندانپزشکی آلوده است، دندانپزشکان باید توجه بیشتری برای جلوگیری از انتقال عفونت به بیماران و کارکنان دندانپزشکی داشته باشند
متن کامل [PDF 1202 kb]   (1250 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: بهداشت
دریافت: 1397/9/13 | پذیرش: 1398/3/11 | انتشار: 1398/10/11

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.