دوره 12، شماره 2 - ( تابستان 1399 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 43-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IAU.VARAMIN.REC.1397.010


XML English Abstract Print


1- گروه تربیت بدنی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران ، f.nameni@yahoo.co.uk
2- استادیار گروه تربیت بدنی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
چکيده:   (2248 مشاهده)
مقدمه: چغندر یک ماده غذایی کاربردی در صنایع غذایی است ولی جایگاه آن در میان ورزشکاران به بخوبی مشخص نیست. این مکمل طبیعی ممکن است در تقویت و کنترل عوامل ایمنی، پراکسیداسیون لیپیدی و کربونیله شدن پروتئین سلولی و مقابله با شاخص های اکسایشی مؤثر باشد. لذا هدف از این پژوهش بررسی اثرات یک دوره تمرین مقاومتی و مکمل یاری آب چغندر بر پروتئین واکنشگر C، لیپید هیدروپراکسید و پروتئین کربونیل در سرم رت های نربود.
روش کار: دراین مطالعه تجربی 48 رت نر 10- 8 هفته ای نژاد ویستار پس از آشنایی با محیط جدید به طور تصادفی در 4 گروه 12 تایی با وزن 20 ± 210 گروه دارونما، گروه تمرین مقاومتی، گروه مکمل، گروه تمرین مقاومتی+ مکمل قرار گرفتند. برنامه تمرینی به مدت 8 هفته و هفتهای 4 جلسه انجام شد. پروتکل تمرینی با شدت ۷0 تا ۷۵ درصد وزن رت ها به صورت فزاینده تا هفته هشتم طراحی شده بود. مکمل آب چغندر درگروه های مکمل و مکمل+ تمرین مقاومتی روزانه با دوز mg/kg/bw 8 به صورت گاواژ دریافت میکردند. خونگیری بلافاصله پس از آخرین جلسه تمرینی و با شرایط مشابه انجام شد. ازآزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون بونفرونی برای تعیین معناداری تغییرات استفاده شد /0 P.
یافته ها: پس از 8 هفته در مقادیر پروتئین واکنشگر C و پروتئین کربونیل و لیپید هیدروپراکسید در گروههای مکمل و تمرین مقاومتی+مکمل کاهش مشاهده شد. این کاهش در شاخصهای پروتئین واکنشگر P = 0/0۵( C(، پروتئین کربونیل 001/0 = P و هیدروپراکسید لیپید 004/0 = P معنادار گزارش شد.
نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد سازگاری به پروتکل تمرین و مکمل یاری آب چغندر با اثرات آنتی اکسیدانی، موجب کاهش پروتئین واکنشگر C، پراکسیداسیون لیپیدی و کربونیله شدن پروتئینها شده است و برای بهبود سیسم ایمنی میتوان از این مکمل استفاده کرد
متن کامل [PDF 1215 kb]   (1350 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1398/4/30 | پذیرش: 1399/3/10 | انتشار: 1399/7/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.