دوره 13، شماره 3 - ( پاییز 1400 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 42-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.GUMS.REC.1396.474


XML English Abstract Print


1- مربی، گروه مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
2- مربی، گروه مامایی، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت، دانشگاه علوم پزشگی گیلان،رشت، ایران ، niknamy4981@gums.ac.ir
چکيده:   (1481 مشاهده)
مقدمه: مهم ترین رویدادی که در زندگی یک مرد می تواند ایجاد شود، پدر شدن می باشد که سبب پیدایش تغییرات زیادی در شخصیت، سبک زندگی وهویت مردان می شود.. هدف از این مطالعه، تعیین ارتباط انطباق با نقش پدری و عوامل پدری و فرزندی مرتبط با آن در پدران مراجعه کننده به مراکز جامع سلامت شهر رشت می باشد.
روش کار: مطالعه حاضر یک پژوهش مقطعی تحلیلی است که واحدهای پژوهش آن 298 نفر پدر مراجعه کننده به مراکز جامع سلامت می باشند. نمونه گیری به صورت تصادفی طبقه ای انجام شد. انطباق پدری نیز با ابزاراستاندارد انطباق پدری, (PAQ) اندازه گیری شد، که دارای 38 گویه و 5 حیطه ی توانمندی در ایفای نقش ها و مسئولیت ها، درک تکامل والدی، تثبیت در جایگاه پدری، ثبات معنوی و رضایت درونی می باشد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های شپیرو،کروسکال والیس،من ویتنی و ضریب همبستگی اسپیرمن انجام شد.
یافته‌ها: آزمون های شپیرو و کروسکال والیس نشان داد نمره انطباق پدری بر حسب سن فرزند، از لحاظ آماری معنی دار بوده است (05/0 > P). سن پدر با نمره انطباق پدری، دارای همبستگی معنی دار معکوس بود) 115/0 –r =   ، 048/0(P=.
نتیجه گیری: در میان عوامل پدری فرزندی مرتبط با انطباق پدری، قومیت پدرازعوامل مرتبط با انطباق پدری می باشد. میزان انطباق پدری در بعد توانمندی در ایفای نقش ها و مسئولیت ها، درک تکامل والدی،تثبیت در جایگاه پدری، ثبات معنوی و رضایت درونی، مطلوب و در بعد چالش ها و نگرانی ها در حد ضعیف می باشد.
واژه‌های کلیدی: پدران، انعطاف پذیری، رفتارپدرانه
متن کامل [PDF 655 kb]   (622 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1400/1/30 | پذیرش: 1400/4/12 | انتشار: 1400/9/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.