دوره 14، شماره 3 - ( پاییز 1401 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 77-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.NKUMS.REC.1400.077


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yazdani H, Amani A, Besharati M, Tatari M, Marjani A. Evaluation of Chemical Compounds and Comparison of Antibacterial Activity of Essential Oil and Nanoemulsion Containing Essential Oil of Ziziphora clinopodioides L. North Khorasan University of Medical Sciences 2022; 14 (3) :70-77
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2647-fa.html
یزدانی هادی، امانی امیر، بشارتی مریم، تاتاری مریم، مرجانی علی. بررسی ترکیبات شیمیایی و مقایسه فعالیت ضدباکتریایی اسانس و نانوامولسیون حاوی اسانس گیاه کاکوتی کوهی (Ziziphora clinopodioides). مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1401; 14 (3) :70-77

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2647-fa.html


1- دانشجوی دکتری علوم باغبانی، واحد شیروان، دانشگاه آزاد اسلامی، شیروان، ایران
2- استاد فارماسیوتیکس، گروه فناوری‌های نوین، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران ، a.amani@nkums.ac.ir
3- پسادکتری، گروه فناوری‌های نوین، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
4- استادیار، گروه زراعت، واحد شیروان، دانشگاه آزاد اسلامی، شیروان، ایران
چکيده:   (1273 مشاهده)
مقدمه: گیاهان دارویی طی قرن‌ها نقش مهمی در درمان بسیاری از بیماری‌ها داشته‌اند. کاکوتی کوهیZiziphora clinopodioides یکی از گیاهانی است که خواص ضدباکتریایی آن به‌خوبی شناخته شده است. در این مطالعه اثرات ضدباکتریایی اسانس و نانوامولسیون گیاه کاکوتی بررسی شده است.
روش کار: بعد از تهیه و جمع‌آوری گیاه در فصل بهار، نمونه‌ها در سایه خشک و به آزمایشگاه منتقل شدند. سپس اسانس‌گیری با دستگاه کلونجر انجام شد. به‌منظور تعیین خواص ضدباکتریایی از باکتری گرم منفی اشریشیا کلی و باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس استفاده شد.
یافته‌ها: بیشترین ترکیب اسانس مربوط به ماده پولگون 49/44 درصد بود. اندازه ذرات در نانوامولسیون 5 درصد اسانس کاکوتی کوهی0/13 نانومتر به‌دست آمد. با توجه به قطر هاله عدم رشد، هیچ اختلاف معنی‌داری بین نانوامولسیون 5 درصد و اسانس کاکوتی 5 درصد در باکتری گرم مثبت و باکتری گرم منفی مشاهده نشد.
نتیجه گیری: نانوامولسیون حاوی اسانس در مقایسه با اسانس تفاوت معنی‌داری از نظر فعالیت ضدباکتریایی نداشت
متن کامل [PDF 1246 kb]   (417 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1401/1/27 | پذیرش: 1401/3/23 | انتشار: 1401/8/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb