دوره 5، شماره 1 - ( بهار 92 1392 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 105-99 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، گروه علوم و صنایع غذایی، قوچان، ایران
2- واحد قوچان، گروه علوم و صنایع غذایی، قوچان، ایران
3- پژوهشکده علوم و فناوری موادغذایی جهاد دانشگاهی، گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی موادغذایی، مشهد، ایران
چکيده:   (5011 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: آفلاتوکسین‌ها گروه بزرگی از مایکوتوکسین‌ها هستند که توسط گونه‌های آسپرژیلوس فلاووس، پارازیتیکوس و نومیوس تولید می‌شوند. آفلاتوکسین M1 مشتق هیدروکسیله نوع B1است که در شیر و محصولات لبنی یافت می‌شود. مهمترین اثرات سمی آفلاتوکسین‌ها ایجاد سرطان کبد می‌باشد. حضورآفلاتوکسین‌ها در فرآورده‌های لبنی نگران‌کننده است و مورد توجه بسیاری از متخصصین و محققان بهداشت عمومی قرار گرفته است. گزارشات نشان دهنده آن است که استفاده از روش توکسین زدایی میکروبی یکی از روش‌های موثر درحذف آفلاتوکسین M1 است. از آنجایی‌که بعضی پروبیوتیک‌ها به عنوان میکروارگانیسم زنده قابلیت کاهندگی آفلاتوکسین را نشان داده‌اند، لذا هدف از این تحقیق بررسی اثر ضد آفلاتوکسینی لاکتوباسیلوس کازئی جهت تولید یک ماست پروبیوتیکی جدید با خواص ضد آفلاتوکسینی است. مواد وروش کار:.شیر آلوده شده به آفلاتوکسین M1 در غلظت‌های ppb 05/0 ، 1/0 ،5/0 ،75/0 به منظور اثر حذف آفلاتوکسین M1 توسط استارتر و سویه پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس کازئی (431-Lb.casei) در42 درجه سانتی‌گراد تلقیح شد. بعد از اینکوباسیون ماست حاصله سانتریفوژ شد و سوپرناتانت بدست آمده برای تعیین غلظت آفلاتوکسین باقی مانده توسط روش الایزای رقابتی تعیین گردید و نتایج توسط نرم افزار آماری 16SPSS تحلیل شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد میانگین درصد حذف آفلاتوکسین M1 توسط سویه پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی15/94 % بود. نتیجه گیری: سویه پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس کازئی می‌تواند به عنوان یک روش ایمن، بدون از دست رفتن ارزش تغذیه‌ای برای حذف آلودگی مورد استفاده قرار گیرد.

متن کامل [PDF 496 kb]   (3716 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1393/10/10 | پذیرش: 1393/10/10 | انتشار: 1393/10/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.