دوره 7، شماره 3 - ( 10-1394 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 560-551 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- ، rezaee@modares.ac.ir
چکيده:   (4416 مشاهده)

زمینه و هدف: حضور میکروارگانیسم­های مختلف بویژه پاتوژن­های انسانی در آب آشامیدنی مشکلات بهداشتی فراوانی را برای انسان ایجاد می نماید. به همین علت گندزدایی آب همواره یکی از اصلی­ترین مراحل تصفیه آب آشامیدنی می­باشد. باکتری اشرشیاکلی به عنوان شاخصی مناسب در تعیین کیفیت میکروبی آب و انجام گندزدایی مناسب شناخته شده است. فرآیندهای الکتروشیمیایی از جمله روش­های توانمند در حذف آلاینده­ها می­باشند که توجه زیادی بویژه در حذف آلاینده های میکروبی به خود جلب کرده­اند که این امر به دلیل اثرات زیست­محیطی اندک، سهولت استفاده و هزینه نسبی پایین آن می­باشد. هدف از انجام این پژوهش بررسی عملکرد سلول الکتروشیمیایی با پیکربندی دو قطبی در حذف باکتری اشرشیاکلی از آب و نیز بررسی اثر پارامترهای مختلف بر کارآیی آن می­باشد.

مواد و روش کار: پس از ساخت راکتور کشت خالص باکتری اشرشیاکلی، کارایی فرآیند در حذف باکتری اشرشیاکلی تحت تاثیر پارامترهای دانسیته جریان، حمایت­کننده الکترولیتی و جمعیت اولیه باکتری مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ها: بهترین کارآیی سیستم در دانسیته جریان  mA/cm2۶، غلظت ۲۵/۰ گرم بر لیتر NaCl و  Na2SO4به عنوان حمایت­کننده الکترولیتی و جمعیت باکتریایی cfu/ml 100 حاصل گردید.

نتیجه‌گیری: با افزایش دانسیته جریان تا میزان  mA/cm2۶، راندمان حذف باکتری به مقدار چشمگیری افزایش می یافت. در مرحله بررسی اثر نوع و غلظت حمایت کننده الکترولیتی، با افزایش غلظت NaCl تا حدی مشخص، کارآیی حذف اشرشیاکلی افزایش قابل توجهی نشان داد، اما چنین پدیده‌ای در مورد Na2SO4 مشاهده نگردید. با افزایش جمعیت اولیه باکتری اشرشیاکلی، به مدت زمان بیشتری برای رسیدن به حذف کامل این باکتری نیاز است.

واژه های کلیدی: الکتروشیمی، اشرشیاکلی، دو قطبی، آب آلوده

متن کامل [PDF 278 kb]   (2655 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: بهداشت
دریافت: 1394/10/5 | پذیرش: 1394/10/5 | انتشار: 1394/10/5

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.