دوره 7، شماره 4 - ( 12-1394 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 916-905 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadimanesh A, Mozzaffari Khosravi H, Vahidiniya A, Doaei S, Salehi I. The effect of different types of honey on levels of glucose, fructosamine and insulin in diabetes: an animal study. North Khorasan University of Medical Sciences 2016; 7 (4) :905-916
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-720-fa.html
محمدی منش علی، مظفری خسروی حسن، وحیدی نیا علی اصغر، دعائی سعید، صالحی ایرج. تاثیر مصرف عسل بر سطوح گلوکز، فروکتوز آمین و انسولین در حیوان دیابتی شده با استرپتوزوسین. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1394; 7 (4) :905-916

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-720-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی
2- دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی ، mozaffari.kh@gmail.com
3- دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان
4- دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
چکيده:   (4201 مشاهده)

زمینه و هدف: انتخاب جانشین هایی مناسب در برنامه غذایی بیماران دیابتی یکی از راهبردهای مهم درمان دیابت می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر انواع عسل بر سطوح گلوکز، انسولین و فروکتوز آمین موش های دیابتی است.

مواد و روش کار: این مطالعه از نوع تجربی بوده است که بر روی نمونه حیوانی انجام شده است. در این مطالعه از 64 موش با نژاد ویستار استفاده شد که به 8 گروه 8 تایی تقسیم شدند. از 3 نوع عسل گون، اقاقیا و عسل ندوشن یزد در 3 گروه از موش های دیابتی و 3 گروه از موش های سالم استفاده گردید. 2 گروه نیز به عنوان گروه های شاهد سالم و دیابتی در نظر گرفته شدند. جهت مقایسه میانگین گروه ها از روش آزمون آنالیز واریانس یکطرفه استفاده شد.

یافته ها: اختلاف قند خون موش های دیابتی و سالم در گروه های دریافت کننده انواع عسل معنادار نبود. سطوح فروکتوز آمین نیز در گروه های دیابتی و سالم تفاوت معنی داری نداشت. از سوی دیگر مصرف عسل باعث افزایش معنی دار سطح انسولین در گروه موش های سالم گردید.

نتیجه گیری: مطالعه ی حاضر نشان داد که سه نوع عسل مورد استفاده تاثیری بر قند خون و سطوح فروکتوزآمین سرم موش های دیابتی و سالم ندارند ولی باعث افزایش سطح انسولین سرم می شوند. با توجه به یافته های مطالعه ی حاضر می توان پیشنهاد نمود که عسل یک شیرین کننده ی طبیعی کم خطر و حتی مفید می باشد.

واژه های کلیدی: عسل، دیابت، گلوکز، فروکتوز آمین و انسولین

متن کامل [PDF 223 kb]   (2447 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1394/12/17 | پذیرش: 1394/12/17 | انتشار: 1394/12/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb