جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای افروز

مسعود خاکپور، غلامعلی افروز، بهرامعلی قنبری هاشم آباد، علیرضا رجایی، باقر غباری بناب، معصومه مهرآفرید،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: اعتیاد به مواد مخدر، دارای ابعاد مختلف بوده و منجر به تخریب بالینی مشخص و یا ناراحتی می‌شود و با فرایندهای زیستی و شخصیتی نظیر سرشت و منش ارتباط دارد.

مواد و روش کار: در این پژوهش همبستگی به رابطه ویژگی های سرشتی و منشی و شدت اعتیاد پرداخته شد. از بین کلیه افراد مصرف کننده مواد مخدر در شهر قوچان (زندانی و غیر زندانی) به صورت تصادفی، ۲۳۵ نفر زندانی و ۵۰ نفر غیر زندانی انتخاب شدند. شرکت کنندگان به مقیاس شدت اعتیاد (ASI) و پرسشنامه سرشت و منش (TCI-۱۲۵) پاسخ دادند.

یافته ها: ویژگی های سرشتی و منشی افراد معتاد زندانی و غیر زندانی در کلیه خرده آزمون های سرشت و منش و همچنین در شدت اعتیاد با هم تفاوت معنی داری دارند (۰۱/۰P<). نتایج تحلیل رگرسیون به شیوه ورود نشان داد که F مشاهده شده معنی دار (۰۱/۰P<) و ۳/۴۸ درصد واریانس مربوط به شدت اعتیاد توسط سرشت و منش تبیین می شود که سهم ویژگی های سرشتی، ۷/۳۶ درصد و سهم ویژگی های منشی برای پیش بینی متغیر شدت اعتیاد، ۹/۱۰ درصد (۰۰۱/۰P<) است. در بین خرده آزمون های سرشتی، به ترتیب نوجویی، به تنهایی ۲/۱۵ درصد و وابستگی به پاداش ۱/۱۲ درصد تغییرات مربوط به شدت اعتیاد را تبیین می نماید. در بین متغیرهای منشی نیز فقط خودفراروی توانسته است ۸/۹ درصد تغییرات شدت اعتیاد را پیش بینی نماید (۰۰۱/۰P<).

نتیجه گیری: توجه به ویژگی های شخصیتی و شدت اعتیاد، می تواند در مداخلات درمانی، کاهش آسیب و ولع مصرف مواد، مؤثر واقع گردد.


حسین نازک تبار، فرزانه نبی پور افروزی،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: سلامت هر فرد در خانواده در نتیجه کیفیت زندگی بهتر و کارکرد مناسب خانواده می‌باشد، همچنین خانواده می‌تواند بسیاری از مشکلات روانی و اجتماعی افراد را برطرف سازد. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر عملکرد خانواده بر کیفیت زندگی و سلامت روان در بین زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهر بابل در سال ۱۳۹۵ انجام شده است.
 روش کار: پژوهش حاضر از نوع مقطعی (توصیفی تحلیلی) و جامعه آماری کلیه زنان باردار به تعداد ۲۳۵۴ نفر می‌باشد. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران ۳۳۱ نفر برآورد شد. روش نمونه گیری طبقه‌ای بوده است. ابزارهای پژوهش، پرسش‌نامه‌های استاندارد سلامت عمومی کلدبرگ و هیلر، پرسشنامه کیفیت زندگی فرم کوتاه ۳۶ سوالی، پرسشنامه عملکرد خانواده مک مستر است. داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS ۲۱ با آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره تحلیل شدند.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که رابطه بین عملکرد خانواده با کیفیت زندگی و سلامت روان زنان باردار در سطح اطمینان ۹۹/۰ معنی‌دار است. هم چنین، نتیجه آزمون همبستگی پیرسون بین دو متغیر کیفیت زندگی و سلامت روان زنان باردار نشان داد که رابطه بین این دو متغیر در سطح اطمینان ۹۵/۰ معنی‌دار است. نتیجه تحلیل رگرسیون نشان داد که براساس مقدار ضریب تعیین یا R۲ که برابر با ۶۲/۰ می‌باشد، نشانگر تبیین ۶۲/۰ درصد از تغییرات متغیر سلامت روان در بین زنان باردار توسط مجموعه عملکرد خانواده و کیفیت زندگی می‌باشد.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که عملکرد مثبت خانواده با بهبود کیفیت زندگی بخشی از سلامت روان زنان باردار را پیش بینی می‌کند.

 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb