جستجو در مقالات منتشر شده


۷ نتیجه برای انصاری

حسین کمالی، علی پاسبان، ادریس بذرافشان، فردوس کردمصطفی پور، حسین انصاری،
دوره ۱، شماره ۱ - ( پاییز ۸۷ ۱۳۸۷ )
چکیده

مقدمه : یکی از مهمترین مسائل بهداشتی که اکثر افراد در طول زندگی خود با آن مواجه می شوند پوسیدگی دندان است . دریافت حد معینی از فلوراید از طریق آب آشامیدنی یا سایر حاملهای موضعی فلوراید کاهش پوسیدگی را از طریق افزایش مقاومت دندان ها یا کاهش قابلیت مینا به دنبال دارد. هدف از مطالعه حاضر تعیین میزان فلوراید آب شرب شهر زاهدان و شاخص DMFT در دانش آموزان ۱۲-۸ ساله در سال ۱۳۸۵ورابطه بین آنها می باشد.
روش کار : در این مطالعه توصیفی –مقطعی تعداد ۸۰۰نفر دانش آموز برای محاسبه شاخص DMFT و تعداد ۳۴ نمونه آب جهت تعیین میزان فلوراید آب شرب مورد بررسی قرار گرفته.به منظور تعیین شاخص DMFT انتخاب دانش آموزان به صورت تصادفی خوشه ای صورت گرفت و اطلاعات به روش معاینه و تکمیل فرم مخصوص توسط بهداشت کار دهان و دندان جمع آوری شد. تعیین میزان فلوراید آب با روش SPADNSو با استفاده از دستگاه اسپکترو فتومتر صورت پذیرفت.
نتایج :میانگین شاخص DMFTدر این مطالعه ۱۲/۲±۴۱/۲بر آورد شد که بیشترین مقدار آن مربوط به گروه سنی ۹ سال با میانگین با ۵۵/۲±۰۲/۳و کمترین مقدار مربوط به گروه گروه سنی ۱۲ سال با میانگین ۸/۱±۹۶/۱ بود و مقدار شاخص DMFT در دختران کمتر از پسران تعیین شده (۰۵/۰>p) در تمام نمونه های آب بررسی شده  غلظت فلوراید کمتر از میزان استاندارد بود.
بحث و نتیجه گیری: کیفیت بهداشت دهان و دندان با توجه به طبقه بندی ارائه شده توسط سازمان بهداشت جهانی در سطح نسبتا پایینی (سطح دوم ) قرار داشت که با اهداف آن تا سال ۲۰۱۰فاصله زیادی دارد. از طرفی میانگین غلظت فلوراید آب شرب شهر زاهدان پایین تر از حد استاندارد می باشد و لذا فلوراید مورد نیاز بدن می بایستی از طریق عمل فلورایدزنی آب ، کاربرد حامل های موضعی فلوراید و یا استفاده از نوشیدنی های دارای فلوراید نظیر چای و مواد غذایی دیگر تامین شود.
 
حسین کمانی، علی پاسبان، ادریس بذر افشان، فردوس کرد مصطفی پور، حسین انصاری، عطااله رخش خورشید،
دوره ۲، شماره ۲ - ( تابستان ۸۹وپاییز۸۹ ۱۳۸۹ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: نان روزانه بخش اعظمی از انرژی، املاح معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن را تامین می کند. جوش شیرین یا بیکربنات سدیم که باعث ور آمدن سریع خمیر نان می شود در سالهای اخیر در کشور ما به جای خمیر مایه استفاده می شود. بقایای جوش شیرین موجود در نان موجب ناراحتی های گوارشی، و مانع جذب کلسیم، آهن و سایر عناصر ضروری در دستگاه گوارش می شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی وضعیت استفاده از جوش شیرین در نانوایی های شهر زاهدان و عوامل موثر برآن در سال ۱۳۸۷ و پیشنهاد راهکارهای مناسب به منظور کاهش استفاده از جوش شیرین در نان م یباشد. مواد و روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی توصیفی- تحلیلی است که در سال ۸۷ بر روی ۲۲۰ نانوایی شهر زاهدان انجام گرفت. نمونه ها بر اساس روش موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران از نظر pH مورد آزمایش قرار گرفتند که بر این اساس pH بالاتر از ۶ نشاندهنده استفاده از جوش شیرین در نان و ۶ pH و کمتر نشاندهنده عدم استفاده از جوش شیرین در نان در نظر گرفته شد. علاوه بر این، اطلاعاتی نظیر سابقه کار و تحصیلات کارگر تهیه خمیر، جمع آوری شد و ارتباط عوامل مختلف با استفاده از جوش شیرین از طریق آزمونهای آماری مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: میانگین کلی pH بدست آمده از کلیه نانها معادل ۳۴ / ۰± ۹۳ / ۵ بود. بیشترین میزان استفاده از جوش شیرین در نان لواش و کمترین آن در نان سنگک بود. در عین حال از لحاظ آماری بین نوع نان و استفاده از جوش شیرین رابطه معنی داری بدست نیامد ( ۱/ .( P =۰ بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که مصرف جوش شیرین در نانوای یهای لواش رایج تر از نان بربری، تافتون و سنگک می باشد. علیرغم اینکه وزارت بهداشت مصرف جوش شیرین بطور رسمی در فرایند تولید نان ممنوع کرده است، ولی این ماده همچنان در فرایند تهیه نان مصرف می شود.


علیرضا گلشن، حسن یاری، ‌محمد محسن مظلوم فرد، رضا محمدی، بهزاد لطفی، ایرج رضایی، آناهیتا انصاری، ژیلا شیخی،
دوره ۳، شماره ۴ - ( زمستان ۹۰ ۱۳۹۰ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: سنگ شکنی برون اندامی Extra Corporal Shock Wave Lithotripsy (ESWL)اولین درمان انتخابی در سنگ حالب منفرد و کوچک است. ما اثر ESWL را بر مایع منی کسانیکه با سنگ حالب تحتانی تحت ESWL قرار گرفتند بررسی کردیم. مواد و روش کار: ما در یک مطالعه نیمه تجربی چند مرکزی اقدام به بررسی ۱۵۰ بیمار با سنگ حالب تحتانی که تحت درمان با ESWL قرار گرفته بودند در دو مرکز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (۹۰ بیمار) و دانشگاه علوم پزشکی بجنورد (۶۰ بیمار) در سال ۱۳۹۰از نظر تاثیر بر مایع منی کردیم. ۱۵۰ بیماری که کاندید انجام ESWL برای سنگ حالب شده بودند در این مطالعه وارد شدند. نمونه گیری مایع منی با روش استاندارد جمع آوری در روز قبل از ESWL و ۳ ماه پس از آن انجام شده است. یافته ها: محدوده سنی بیماران ۴۲-۲۰ ساله با متوسط سنی ۸/۳۰ بود. سنگ حالب چپ در ۶۵ بیمار (۳/۴۳%) و سنگ حالب راست در ۸۵ بیمار (۷/۵۶%) وجود داشت. تفاوت قابل توجهی در زمان میعان و شمارش کلی اسپرم ها و تعداد اسپرم های با حرکت نرمال و شمارش اسپرم های با مورنولوژی نرمال در قبل و بعد از انجام ESWL وجود داشت اما تغییر قابل ملاحظه ای در حجم مایع منی و PH آن وجود نداشت . نتیجه گیری: نتایج ما نشان داد کاربرد ESWL در سنگهای حالب تحتانی می‌تواند با اثر زیان آور بر باروری مرد همراه باشد و باید با احتیاط به کار رود.


راحله عسلی، فاطمه جلال مروی، فرزانه انصاری پور، حسین لشکردوست،
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: سندرم پیش از قاعدگی ظهور دوره ای یک یا چند علامت از مجموعه بزرگی از علایم، درست قبل از قاعدگی است. با توجه به آن که زنان به عنوان رکن اساسی تعادل، آرامش و تعالی نظام خانواده و جامعه محسوب می شوند، کاهش فعالیت و نقش آنان سبب به هم خوردن این تعادل می شود. لذا این مطالعه به منظور بررسی تاثیر سندرم پیش از قاعدگی بر روابط زناشویی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی-تحلیلی (مقطعی) است که بر روی ۹۶ نفر از کارمندان مراکز بهداشتی درمانی انجام شد. پس از رد اضطراب و افسردگی توسط مقیاس DASS -۲۱ و تایید سندرم پیش از قاعدگی در دو سیکل متوالی پرسشنامه استاندارد خلاصه شده ارزیابی سندرم پیش از قاعدگی توسط نمونه ها در فاصله زمانی ۷ روز قبل از قاعدگی تا حداکثر ۲ روز بعد از قاعدگی به مدت ۲ دوره تکمیل شد. پس از تایید سندرم پیش از قاعدگی شرکت کنندگان پرسشنامه شاخص روابط زناشویی RDAS را برای بررسی روابط زناشویی تکمیل کردند. یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد ۵/۲۷ درصد افراد مورد مطالعه سندرم پیش از قاعدگی خفیف ۵۶ درصد متوسط، ۹/۹ درصد شدید و ۵/۴ درصد خیلی شدید داشتند. بین نمره روابط زناشویی و سندرم پیش از قاعدگی ارتباط معنی دار وجود داشت (۰۲۴/ ۰P=). همچنین بر اساس آزمون توکی افرادی که دارای سندرم پیش از قاعدگی شدید و خیلی شدید بودند نمرات کمتری در روابط زناشویی کسب کردند. نتیجه گیری: سندرم پیش از قاعدگی بر روابط زناشویی تاثیر گذار است لذا توصیه می شود آگاهی لازم جهت سندرم پیش از قاعدگی به زنان داده شود، اهمیت و تاثیر آن بر زندگی آنان شرح داده شود و روش های موثر جهت بهبود علائم سندرم پیش از قاعدگی در اختیار زوجین قرار گیرد


سید کاوه حجت، سید اسماعیل حاتمی، مینا نوروزی خلیلی، سرور کاظمی، مهسا دانش، آرزو صمدی بیله سوار، جواهر نقدی پور، مریم کامکار خبوشان، همتا انصاری،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: خودکشی یکی از عوامل مهم مرگ و میر در جهان است و به عنوان یک مشکل بزرگ بهداشتی برای بسیاری از کشورها در نظر گرفته شده است. هدف از این مطالعه بررسی ویژگی های دموگرافیک اقدام کنندگان به خودکشی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان می باشد.

مواد و روش کار: پژوهش حاضر مطالعه توصیفی - تحلیلی از نوع مقطعی می باشد. نمونه مورد بررسی کلیه مراجعین به مرکز اورژانس بیمارستان امام رضا (ع) شهرستان بجنورد در سال ۱۳۹۳ را شامل می شود که به تشخیص روانپزشک اقدام به خودکشی کرده بودند. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت برای تحلیل داده ها از آزمون مجذور کای استفاده گردید.

یافته ها: در این مطالعه ۲۸۱ نفر مورد بررسی قرارگرفتند. ۲/۳۵% این افراد مرد و ۸/۶۴% زن بودند. میانگین سنی افراد مورد بررسی ۰۷/۹±۲۴ سال بود بین متغیرهای جنسیت، تاًهل و گروههای سنی با علت اقدام به خودکشی از نظر آماری رابطه معنی دار مشاهده شد بیشترین روش مورد استفاده برای اقدام به خودکشی خوردن قرص بود و شایع ترین داروهای مورد استفاده بنزودیازپین ها می باشد مشاجره با همسر یا خانواده به عنوان شایع ترین دلیل ذکر شده توسط بیماران برای اقدام به خودکشی بود.

نتیجه گیری: لازم است در سیاست گذاری های کشور به موضوع دسترسی بالای افراد جامعه به داروهای مختلف توجه بیشتری شود، همچنین از طریق رسانه ها و رابطین بهداشت در مورد مدیریت و کنترل میزان داروها در هر منزل اطلاع رسانی و آموزش داده شود تا دسترسی افراد پرخطر به داروهای خطرناک وکشنده کمتر اتفاق بیافتد.

واژه های کلیدی: اقدام به خودکشی، داروها، روش اقدام به خودکشی


اکبر احمدی آسور، میلاد پور انصاری، محمود محمدیان، فاطمه فصیح رامندی، رجبعلی حکم آبادی، رحیم اکرمی، سید مهدی رضوی،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: مطالعه حاضر با هدف ارزیابی ریسک مواجهه ی شغلی با ذرات قابل استنشاق سیمان و سیلیس موجود در آن در یک واحد صنعتی تولید سیمان واقع در استان خراسان رضوی انجام شد.
روش کار: در این مطالعه مقطعی با استفاده از روش استاندارد MDHS توصیه شده توسط NIOSH  جهت تعیین غلظت ذرات قابل استنشاق سیمان در هوای منطقه تنفسی کارگران و از روش پراش سنج پودری پرتو ایکس (XRD) جهت تعیین غلظت ذرات قابل استنشاق سیلیس بلوری استفاده شد. همچنین از روش ارائه شده توسط انستیتو ایمنی و بهداشت شغلی سنگاپور به منظور ارزیابی ریسک بهداشتی ذرات قابل استنشاق سیمان و سیلیس موجود در آن استفاده شد. بر اساس پیشنهاد ECS حجم نمونه برآورد شده ۴۲ نفر محاسبه و از منطقه تنفسی نمونه برداری انجام گرفته است.
یافته ها: مواجهه کارگران شاغل در اکثر بخش های کارخانه سیمان مورد مطالعه با ذرات قابل استنشاق سیمان و سیلیس کریستالی بیش از مقادیر استاندارد OEL و ACGIH بوده است. نتایج مربوط به ارزیابی ریسک مواجهه کارگران در واحدهای مختلف نشان داد که سطح ریسک ذرات قابل استنشاق سیمان در قسمت کوره کم و در سایر واحدها متوسط و سطح ریسک مواجهه با ذرات قابل استنشاق سیلیس در واحد آسیاب مواد زیاد و در سایر واحدها خیلی زیاد بوده است.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعه، کارگران صنعت سیمان مورد نظر در معرض ریسک متوسط ذرات قابل استنشاق سیمان و ریسک بالای مواجهه با سیلیس قرار دارند.

فهیمه ادیب صابر، سلیمان انصاری، علیرضا علمیه، مریم گل محمدی،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: هدف از پژوهش حاضر مقایسه تأثیر روش‌های تمرین تناوبی با شدت زیاد HIIT، تنظیم خواب و ترکیبی از این دو روش بر اینترلوکین-۶ IL-۶، پروتئین واکنش‌دهنده با حساسیت زیاد hs-CRP، توان بی‌هوازی و شاخص توده بدنی BMI دختران نوجوان دارای اختلال خواب بوده است.
روش کار: ۸۰ دختر نوجوان دارای اختلال خواب به‌طور تصادفی در گروه‌های HIIT، تنظیم خواب، ترکیب HIIT و تنظیم خواب، و کنترل جایگزین شدند. همه شرکت‌کنندگان دو روز قبل و بعد از فرایند تحقیق برای اندازه‌گیری‌ها در جلسات پیش‌آزمون و پس‌آزمون شرکت کردند. شرکت‌کنندگان در گروه تمرین HIIT و ترکیبی، ۴ هفته و هفته‌ای سه جلسه به تمرین HIIT پرداختند. افراد در دو گروه تنظیم خواب و ترکیبی، برنامه تنظیم خواب را با افزایش ۵ دقیقه‌ای مدت‌زمان خواب در هر شب اجرا کردند.
یافته‌ها: نتایج حاضر تفاوت معنی‌دار بین‌گروهی را برای سطوح سرمی IL-۶ و hs-CRP، شاخص توده بدنی و توان بی‌هوازی نشان داد (۰۰۱/۰>P). نتایج آزمون تعقیبی بونفرونی کاهش معنی‌دار در شاخص توده بدنی و سطح سرمی IL-۶ و hs-CRP و افزایش معنی‌دار در متغیر توان حداقل در گروه ترکیبی در مقایسه با سه گروه دیگر نشان داد ۰۰۱/۰>P. علاوه‌براین، افزایش معنی‌دار ظرفیت توان بی‌هوازی توان اوج و میانگین به ترتیب در گروه ترکیبی و HIIT در مقایسه با گروه تنظیم خواب و کنترل مشاهده شد ۰۰۱/۰>P
نتیجه گیری: مداخله ترکیبی HIIT و تنظیم خواب می‌تواند به‌عنوان مداخله‌ای ارزشمند به برنامه‌های درمانی به‌منظور بهبود اختلالات خواب دختران نوجوان و کاهش مشکلات و هزینه‌های درمان این افراد و خانوده‌های آن‌ها در نظر گرفته شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb