جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای درخشان

مجید غفوری، سیاوش درخشان، معصومه رحیمی،
دوره ۴، شماره ۴ - ( زمستان ۹۱ ۱۳۹۱ )
چکیده

چکیده مقدمه: بیماران HIV مثبت معمولا بعد از آلودگی و طی دوره اولیه عفونت (سندرم رتروویرال حاد ) وارد مرحله نهفتگی می شوند. گاها این بیماران حتی از آلودگی خود بی خبرند و تظاهر اولیه این آلودگی غالبا با یک عفونت ناشی از نقص سیستم ایمنی نمایان می شود. یکی از عوارض ناشی از آلودگی HIV عوارض عصبی و بیماریهای طناب نخاعی و اعصاب جمجمه ای است. واکوئولار میلوپاتی یک عارضه عصبی است که تنها در ۲۰% بیماران مبتلا به ایدز دیده می شود. گزارش مورد: این گزارش یک جوان ۲۰ ساله مبتلا به HIV بدون ریسک فاکتور قطعی انتقال HIV است که تظاهر اولیه بیماری به شکل کوادری پارزی ناشی از واکولار میلوپاتی است.هدف از این گزارش خاطر نشان کردن اهمیت وجود ناقلین بی علامت HIV ، اهمیت انتقال و برخورد با تظاهرات نامعمول HIV به جامعه پزشکی و مسئولین بهداشتی می باشد .


علی حق بین، محمدرضا محمدی، نسترن احمدی، علی خالقی، حسن گلمکانی، فائزه کاویانی، محمد خرمی، مصطفی اکبرزاده، مهین حمیدی، گلناز وحیدی، آیدا خداشناس، مهسا دانش، راضیه مرتضوی، یدالله درخشانی، احمد رحیمی، مینا نوروزی خلیلی، سیمین جوهری نیا، محمد شاکری، علی نظری، سید احمد هاشمی، سید کاوه حجت،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: مطالعات بر روی شیوع اختلالات روانی کودکان و نوجوانان در نقاط مختلف جهان گزارش های متنوعی ارایه داده است طوریکه طبق نتایج مطالعات مختلف، میزان شیوع مشکلات روانی کودکان و نوجوانان بین ۱ % الی ۲۶ % دارای نوسان بوده است هدف از مطالعه حاضر بررسی فراوانی اختلالات روانپزشکی در میان کودکان و نوجوانان استان خراسان شمالی می باشد.
روش کار: این مطالعه مقطعی بر روی ۱۹۱۹ نفر از کودکان و نوجوانان ۱۸ - ۶ ای ¬ گیری خوشه ¬ ساله انجام شد. این افراد به روش نمونه ای از مناطق شهری و روستایی شهرستان بجنورد انتخاب شدند و در ¬ چند مرحله ۱۱۹ خوشه ۶ نفره تقسیم شدند. اختلالات روانپزشکی از طریق مصاحبه توسط کارشناس ارشد روانشناسی بالینی از کودکان و والدین مورد سنجش قرار گرفت. برای تشخیص اختلالات روانپزشکی از پرسشنامه k-SADS-PL استفاده شد.
یافته ها: نتایج این مطالعه شیوع کلی اختلالات روانپرشکی بین کودکان و نوجوانان را ۳ / ۱۶ % و شیوع هر کدام از اختلالات شامل اختلالات خلقی، اختلالات سایکوز، اختلالات اضطرابی، اختلالات عصبی رشدی، اختلالات رفتاری، اختلالات مصرف مواد و دیگر اختلالت را به ترتیب، ۶ / ۹ ،% ۱ / ۹ ،% ۲ / ۱۴ ،% ۰ / ۱ ،% ۳ / ۴ ،% ۱ / ۹ ،% ۶ / ۱ % نشان داد.
نتیجه گیری: با توجه به یافته ها شیوع انواع اختلالات روانپزشکی در میان کودکان و نوجوانان استان خراسان شمالی با اکثر مطالعات انجام شده در این زمینه هم راستا می باشد به جز در موارد اختلالات خلقی، اختلالات رفتاری و اختلالات مصرف مواد که نیاز به بررسی دقیق تر و شناسایی علل این تفاوت دارد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb