جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای رستگار

حمید غلامی، میترا غلامی، عبدالمجید قلیزاده، ایوب رستگار،
دوره ۴، شماره ۱ - ( بهار ۹۱ ۱۳۹۱ )
چکیده

 

 

زمینه و هدف: تصفیه پسابهای صنایع نساجی بدلیل های مهم کارشناسان بهداشت محیط است. جذب به عنوان روش موثری در تصفیه پسابهای رنگی مطرح است. لذا هدف این تحقیق بررسی قابلیت جاذب ارزان و در دسترس خاکستر پوست پرتقال در تصفیه مواد و روش کار:آبی در یک سیستم بسته توسط این جاذب با بررسی تاثیر پارامترهای زمان تماس، pHشد. اندازه ها توسط اسپکتروفتومتر UV-Visibleشد.

 

نتایج نشان داد کارایی خاکستر پوست پرتقال برای حذف رنگ انتخابی بالا بوده و تعادل سریع درطی۹۰ دقیقه بدست آمد. در حداکثر حذف رنگ (۲/۹۵%) مشاهده شد. کارایی جذب با افزایش غلظت اولیه رنگ و کاهش دوز جاذب کاهش یافت. مطالعات ایزوترم نشان ای رنگ روی کربن پرتقال و انطباق با مدل فروندلیچ است. مدلهای سینتیک نیز بیانگر همبستگی فرایند جذب با مدل شبه درجه دوم بود.

 

با تأثیر بر سطح سلول های کم محلول رنگی، مکانهای جذب، رنگ را راحت های بالاتر یونهای رنگی می تر نفوذ کنند. با توجه به نتایج، کربن پوست پرتقال بعنوان یک دورریز کشاورزی، دارای کارایی مناسب برای حذف رنگزا مشکی مستقیم ۲۲ می <span style="color: black font-family: " b="" nazanin"="" mso-ascii-font-family:="" "times="" new="" roman"="" mso-hansi-font-family:="" roman""="" lang="FA">باشد.

 

عبدالمجید قلیزاده، میترا غلامی، مجید کرمانی، مهدی فرزادکیا، بابک کاکاوندی، ایوب رستگار، یوسف پورعشق،
دوره ۴، شماره ۴ - ( زمستان ۹۱ ۱۳۹۱ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: آلودگی آبها با آلاینده‌های آلی بویژه ترکیبات فنلی، بدلیل ماهیت بسیار سمی آنها، به‌عنوان معضلی محیطی در جهان مطرح بوده و بیوجذب تکنیکی نوین در حذف این آلاینده‌ها از آب و فاضلاب است. لذا هدف از این مطالعه، بررسی قابلیت جاذب بومی و ارزان جلبک قهوه ای در حذف ترکیبات فنلی است. مواد و روش کار: آزمایشات به صورت ناپیوسته و در محیط آزمایشگاه و با سنجش HPLC انجام شد. جهت بهبود ظرفیت جذب بیومس جلبکی، پیش‌تصفیه توسط ۲CaCl صورت‌گرفت و تاثیر پارامتر‌های دوز جاذب، pH و زمان تماس و غلظت‌های اولیه ترکیبات فنلی بررسی شد. همبستگی تعادلی و فرایند جذب با مدلهای ایزوترم و همچنین مدلهای سینتیک پژوهش گردید. یافته ها: نتایج نشان داد که جذب در مدت زمان ۲ ساعت به تعادل رسیده، بعد این مدت واجذب صورت گرفته و جذب کاهش یافت. فنل نسبت به ۴-کلروفنل و ۲-کلروفنل حذف کمتری نشان داده و ۲-کلروفنل بیشترین حذف را داشت. حداکثر میزان جذب ترکیبات فنلی در pHخنثی بود. جذب با افزایش غلظت اولیه هر کدام از ترکیبات فنلی و کاهش دوز بیومس جلبکی کاهش یافت. مقادیر R۲و انحراف معیار نرمال شده (NSD) نشان داد که فرایند جذب فنل از ایزوترم لانگمویر و جذب ۲-کلروفنل و ۴-کلروفنل از ایزوترم فروندلیچ پیروی کرده و در مطالعات سینتیک هر سه ترکیب با مدل شبه درجه دوم تناسب دارند. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج، جلبک قهوه ای سیستوسیرا ایندیکا ظرفیت جذب قابل قبولی نشان داده و می تواند بعنوان جایگزینی بومی و در دسترس در حذف ترکیبات فنلی از محلول های آبی استفاده گردد


احمد صادقی، بابک رستگاری مهر، مسعود محمدی، ساسان قربانی کلخواجه، مرتضی منصوریان، سیدحمید حسینی،
دوره ۷، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: بیمارستان ها همانند سایر سازمان ها، جهت بقا و پیشرفت خود نیازمند مدیران و پرسنل خلاق و نوآور هستند. پرورش و تربیت کارکنان خلاق و نوآور مستلزم تعیین و شناخت عوامل موثر بر خلاقیت و نوآوری آنان و راهکارهایی جهت تقویت و بهبود وظایف شغلی می باشد. در همین رابطه پژوهش حاضر، با هدف شناسایی مهم ترین عوامل موثر بر خلاقیت و نوآوری کارکنان بیمارستان هاشمی نژاد از دیدگاه پرسنل شاغل در این مرکز اجرا گردید. مواد و روش کار: این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال ۱۳۹۱ انجام شد. جامعه پژوهش را کارکنان بیمارستان شهید هاشمی نژاد تهران تشکیل می داد. با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای تعداد ۲۰۰ نفر از کارکنان بخشهای مختلف بیمارستان انتخاب و مورد مطالعه واقع شدند. گردآوری داده ها در این پژوهش توسط پرسشنامه استاندارد صورت گرفت و داده ها توسط نرم افزار آماریSPSS ۱۶ تحلیل گردید. یافته‌ها: نتایج نشان داد مهمترین عامل فردی مؤثر بر خلاقیت از دیدگاه پرسنل، داشتن درک کافی نسبت به موضوع (بامیانگین امتیاز۶۰/۱) و مهمترین عامل سازمانی مؤثر بر خلاقیت، برانگیزاننده بودن پاداش ها( بامیانگین امتیاز۵۴/۱) می باشد. هم‌چنین مهمترین عامل فردی مؤثر بر نوآوری، صبر و شکیبایی در اجرای ایده های جدید( با میانگین امتیاز۳۵/۱) و مهمترین عامل سازمانی مؤثر بر نوآوری فراهم بودن بودجه کافی جهت انجام طرح‌های تحقیقاتی (با میانگین امتیاز۴۹/۱) تشخیص داده شد. نتیجه گیری: جهت ارتقاء خلاقیت، لازم است سیستم پرداخت پاداشها اصلاح شود و به پرسنل آموزش در جهت تفکر خلاق ارائه گردد، همچنین جهت ارتقاء نوآوری، بایستی منابع لازم جهت اجرای ایده ها فراهم گردد و از افرادی که نظرات بدیع ارائه می دهند، حمایت شود.


دنیا فرخ، علی فیضی، یلدا فلاح رستگار، ثمینه بلورساز،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: آپاندیسیت حاد یکی از شایعترین علل جراحی های اورژانس شکمی است. صحت تشخیصی سونولوژیست های با تجربه در تشخیص آپاندیسیت حاد در سونوگرافی بیش از ۹۰% می باشد. سونوگرافی ممکن است علاوه بر آپاندیسیت حاد، بسیاری از بیماریهای با علائم بالینی مشابه را نیز تشخیص دهد.

مواد و روش کار: در یک مطالعه توصیفی و آینده نگر یافته های سونوگرافیک را در ۲۳۰ بیمار مشکوک به آپاندیسیت حاد بررسی شد. بیمارانی که علائم بالینی و آزمایشگاهی تیپیک آپاندیسیت حاد را داشتند از مطالعه حذف شدند. صحت تشخیصی سونوگرافی در تعیین سایر بیماریهای با علائم بالینی مشابه آپاندیسیت حاد در نزد این بیماران ارزیابی شد.

یافته ها: در این مطالعه ۷۲ بیمار (۳۱%) درد شکمی با منشأ ناشناخته داشتند که بدون تشخیص خاصی مرخص شدند. آپاندیسیت حاد در ۷۸ بیمار از ۱۵۸ بیمار قابل پیگیری پس از عمل جراحی و آپاندکتومی ثابت شد و نتیجـــه سونوگرافی در ۷۰ مورد ( ۷/۸۹%) مثبت صحیح بود. از ۸۰ بیمار بدون ابتلا به آپاندیسیت حاد، در ۶۰ مورد (۵/۸۲%) سونوگرافی قادر به تشخیص صحیح علت سایر بیماریها بودکه بیماریهای ژنیکولوژیک حاد شایعترین پاتولوژی و سپس بیماریهای مجاری ادراری، بیماریهای گوارشی سایر موارد بودند.

نتیجه گیری: سونوگرافی روش با ارزشی در بررسی تشخیص های افتراقی آپاندیسیت حاد است و انجام آن در تمام بیمارانی که تشخیص بالینی آپاندیسیت حاد در آنها دو پهلو و نامشخص است پیشنهاد می شود. در بیماران با علائم بالینی آپاندیسیت حاد و سونوگرافی منفی بررسی سونوگرافیک سایر ارگانهای شکمی و حفره لگن و نیز انجام اقدامات تشخیصی، تکمیلی ارزشمند می باشد.


سید محمد مهدی هزاوه ای، میترا دوگونچی، خدیجه عزتی رستگار، الهام قیسوندی، نوشین سلیمی،
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: سرطان دهانه رحم دومین سرطان شایع در بین زنان است که پیشگیری از آن امری حیاتی است. این سرطان از طریق برنامه غربالگری پاپ اسمیر قابل پیشگیری است. جهت ترغیب زنان برای برنامه غربالگری می توان برنامه های آموزشی مناسب طراحی و اجرا نمود. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مداخلات آموزشی مبتنی بر روش های آموزشی و آموزش با استفاده از تئوری ها و مدل های آموزش بهداشت انجام گردید.
مواد و روش‌ کار: جستجوی الکترونیکی با استفاده از کلمات کلیدی فارسی و انگلیسی از پایگاه های بانک اطلاعات نشریات کشور (Magiran)، پایگاه اطلاعات علمی (SID)،PubMed ، Sciencedirec،  Web of Science، Biomedcentral با استفاده از کلید واژه های سرطان سرویکس، غربالگری پاپ اسمیر، سرطان دهانه رحم، پیشگیری از سرطان دهانه رحم، آموزش، مداخله، مدل ها و تئوری های آموزش بهداشت  از اول اسفند ماه ۱۳۹۴ تا پایان فروردین ماه ۱۳۹۵ انجام شد.
یافته ها: از میان مقالات مورد بررسی، در مجموع هفت مطالعه به صورت مداخله ای با استفاده از تئوری و مدل های آموزش بهداشت بود و پنج مطالعه، مداخلات آنها بدون استفاده از تئوری و مدل های آموزش بهداشت انجام شده بود.
نتیجه ‏گیری: استفاده از روش های چندگانه و سطوح مختلف آموزشی و همچنین به کار بردن مدل ها و تئوری های آموزش و ارتقای سلامت تاثیرات موثری بر بهبود عملکردهای رفتاری افراد دارد.
فاطمه خراشادی زاده، مرتضی رستگار، سالار پوربرات،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: سلامت معنوی به عنوان بعد چهارم سلامت براساس زمینه‌های فرهنگی و مذهبی و اندیشمندان دینی هر جامعه‌ای تبیین می‌شود. لذا هدف این مطالعه تببین شاخص‌های سلامت معنوی از منظر امام علی ع می‌باشد.
روش کار: این مطالعه توصیفی تحلیلی و از نوع تحلیل محتوی کیفی جهت دار می‌باشد که به گردآوری بخشی از سخنان ارزشمند امام علی (علیه السلام) از متون معتبر پرداخته و شاخص‌های سلامت معنوی از منظر امام علی (ع) را شامل می‌شود که در پنج محور سلامت معنوی در مطالعه خراشادی زاده و همکاران (۱۳۹۴) و ارجاعات تجربی سلامت معنوی بیان شده است. دراین مطالعه از متون دست اول و معتبر استفاده شده است. بدین معنی که با جستجو در پایگاههای اطلاعاتی و براساس مطالعه خراشادی زاده و همکاران با استفاده از کلیدواژه‌های امام علی (علیه السلام)، در روایات به بازیابی سخنان امام علی) علیه السلام) پرداخته و ضمن مستندسازی، مورد بررسی قرار گرفته است.
یافته‌ها: امام علی (ع) ضمن توجه به اثر متقابل جسم و روح بر یکدیگر، بیانات ویژه‌ای داشته که در ۵ محور خالق گرایی عاشقانه؛ عقلانیت دینی؛ تعادل روانی؛ وظیفه گرایی و آخرت نگری قابل ارزیابی است.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از پژوهش انجام شده در محورهای پنج گانه فوق نشان داد که سلامت معنوی در کلام امام علی (ع) تفاوت‌های اساسی با سلامت معنوی بر اساس دیگر فرهنگ‌ها دارد. لذا جامعه علوم پزشکی براساس کلام امیرالمؤمنین (ع)، برای دست-یابی به سلامت جسمی بیماران ضروری است به اثر متقابل جسم و روح توجه و به ارجاعات تجربی سلامت معنوی برای ارتقا و ارزیابی سلامت معنوی توجه ویژه داشته باشند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb