جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای رضازاده

محمدرضا امیر اسماعیلی، محمود نکویی مقدم، سیدحسین صابری اناری، آزاده صادقی، مریم صابر، گیتی طاهری، سید حمید حسینی، جواد رضازاده،
دوره ۵، شماره ۵ - ( ویژه نامه ۹۲ دانشجویی ۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: مهمترین ضامن حفظ تندرستی مادر و جنین در دوران بارداری، آگاهی از مراقبت های این دوران و عمل نمودن به آنها است. سواد بهداشتی یک فاکتور مهم و قابل اصلاح جهت بهبود دستیابی به اطلاعات بهداشتی، نحوه ی ارتباط با ارائه دهندگان خدمات بهداشتی و جهت یابی نسبت به سیستم مراقبت سلامتی است. به این منظور مطالعه ای با هدف تعیین میزان سواد بهداشتی در زمینه ی مراقبت های دوران بارداری در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان کرمان انجام گرفت. مواد و روش کار: مطالعه ی حاضر، پژوهشی توصیفی– تحلیلی است که به روش مقطعی در سال ۱۳۸۹ انجام گرفت. جامعه مورد پژوهش کلیه زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان کرمان و تعداد نمونه ۲۸۰ نفر بود که به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. ابزارگردآوری اطلاعات پرسشنامه پژوهشگرساخته بود که بعد از تایید روایی و پایایی برای گردآوری داد ها مورد استفاده قرار گرفت. تحلیل داده ها از طریق آمار توصیفی وآزمون مربع کای با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد. یافته ها: یافته های پژوهش نشان می دهد که ۲۴ درصد از زنان مورد مطالعه دارای سواد بهداشتی خوب، ۴۵ درصد دارای سواد بهداشتی متوسط و ۳۱ درصد از ایشان دارای سواد بهداشتی مادری ضعیف بودند. و ارتباط بین سطح سواد بهداشتی با سن، سطح تحصیلات، سابقۀ سقط و تعداد فرزندان معنی دار بود (۰۵/۰p<). نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که سواد بهداشتی در زمینه مراقبت های دوران بارداری در اکثر زنان تحت مطالعه در حد متوسط بود. ولی حدود ۳۰ درصد از افراد مورد مطالعه سواد بهداشتی ضعیفی در زمینه مراقبت های دوران بارداری داشتند. با توجه به اهمیت سواد بهداشتی در سلامت مادران لازم است مسئولین بهداشتی کشور، برنامه های آموزشی بیشتری جهت ارتقای سطح سواد بهداشتی و توانمندسازی این قشر تدوین کنند.


سید حمید حسینی، رضوان رجب زاده، علی خاکشور، جواد رضازاده، امیر الماسی حشیانی۵، مهدی حارث آبادی،
دوره ۵، شماره ۵ - ( ویژه نامه ۹۲ دانشجویی ۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: دانشجویان آینده سازان جامعه می باشند و به دلایل مختلف مستعد از دست دادن سلامت هستند. لذا لازم است جهت ارتقاء کیفیت زندگی این قشر مطالعات گسترده ای انجام شود. این مطالعه با هدف بررسی کیفیت زندگی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در سال ۱۳۹۰ انجام شد. مواد و روش کار: در این مطالعه توصیفی تحلیلی ۳۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به روش سرشماری انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند ابزار گردآوری داده‏ها پرسشنامه استاندارد (SF-۳۶) بود. برای آنالیز داده ها از آمار توصیفی و آزمون های تحلیلی (کروسکال‏- والیس و من- ‏ویتنی) استفاده شد. یافته ها : ۱۱۵نفر( ۳/۳۸ درصد )از دانشجویان شرکت کننده پسر و ۱۸۵ نفر( ۷/۶۱ درصد)دختر بودند. کیفیت زندگی دانشجویان بر اساس نمره اخذ شده بین صفر تا صد به ۴ سطح تقسیم شد. ۲/۱۵ درصد دارای کیفیت زندگی خیلی ضعیف ۴/۲۶ درصد دارای کیفیت زندگی ضعیف، ۹/۳۲ درصد دارای کیفیت زندگی خوب و ۵/۲۵ درصد دارای کیفیت زندگی خیلی خوب بودند و بین کیفیت زندگی مرتبط با سلامت و میزان علاقه به رشته تحصیلی، رضایت از امکانات و تسهیلات رفاهی دانشگاه و رشته تحصیلی ارتباط معنی داری وجود داشت. (۰۰۱/۰ P≤). نتیجه‏گیری: کیفیت زندگی دانشجویان مورد مطالعه نسبتاً خوب می باشد ولی پیشنهاد می شود این مهم مورد توجه بیشتری قرار گیرد و مسولان برنامه ریزی مناسبتری به منظور ارتقاء کیفیت زندگی این قشر آینده ساز انجام دهند.


مهدی طرسکی، جواد رضازاده، رضوان رجب زاده، علی خاکشور، علی حجازی، سید حمید حسینی،
دوره ۶، شماره ۱ - ( بهار ۹۳ ۱۳۹۳ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: آگاهی از ماهیت و انواع سبکهای یادگیری فراگیران به مدرسین کمک می کند تا روش آموزش خود را متناسب با سبک یادگیری دانشجویان تغییر داده تا به بازدهی آموزشی مورد نظر دست یابند لذا این مطالعه به منظور بررسی سبک یادگیری دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی صورت گرفت. مواد و روش کار: این مطالعه بصورت مقطعی در سال ۱۳۹۰ به روش سرشماری و بصورت داوطلبانه بر روی ۲۴۰ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی انجام شده است. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد سبک یادگیری کلب بود. اطلاعات گرد آوری شده با استفاده از نرم افزارSPSS۱۶ و آزمون کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: کل افراد مورد مطالعه ۲۴۰ نفر بوده که از این بین ۹/۳۲ درصد مذکر و ۱/۶۷ درصد مونث بودند. میانگین سنی و معدل نمرات آنها به ترتیب ۸۲/۲۰ سال و ۲۵/۱۶ بود. انواع سبکهای یادگیری دانشجویان بر حسب درصد برای سبک همگرایی، انطباق یابنده، جذب کننده و واگرا به ترتیب ۴/۴۵، ۱/۱۷، ۳/۲۳ و ۲/۱۴ درصد بود. نتایج این مطالعه نشان داد بین دانشجویان دانشکده پرستاری- مامایی و دانشکده بهداشت از نظر سبک یادگیری تفاوت آماری وجود داشت) ۰۵/۰ (P≤. دانشجویان دانشکده بهداشت و دانشکده پرستاری- مامایی به ترتیب بیشتر دارای سبک یادگیری واگرا و همگرا بودند. نتیجه گیری: با توجه به اینکه سبک یادگیری اکثر دانشجویان از نوع همگرایی است و در این دانشجویان با توجه به منابع علمی معتبر، روش های آموزشی سنتی خسته کننده می باشد لذا پیشنهاد می گردد از روش های آموزشی نوین با توجه به رشته دانشجویان مثل بحث گروهی و حل مسئله در در آموزش این گروه ها استفاده گردد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb