جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای ضمیری نژاد

سید کاوه حجت، موسی الرضا طالبی، سمیه ضمیری نژاد، محمد شاکری،
دوره ۴، شماره ۲ - ( تابستان ۹۱ ۱۳۹۱ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: از آنجا که استرس تأثیرات عمده‌ای بر روابط انسانی می‌گذارد داشتن همسری که دارای اختلال استرس پس از ضربه (Post traumatic stress disorder) باشد، می‌تواند موجب افزایش تعارضات زناشویی شود. لذا این تحقیق با هدف بررسی اثربخشی آموزش روشهای مقابله با استرس بر کاهش تعارضات زناشویی در بین همسران مبتلایانPTSD انجام شد. مواد و روش کار: در این مطالعه از بین همسران جانبازانی که در پرونده روانپزشکی شان مبتلا به PTSD تشخیص داده شده‌اند ۳۰ نفر به طور تصادفی انتخاب شدند که بطور تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل قرار داده شدند. گروه آزمایشی برنامه آموزشی شیوه‌های مقابله با استرس را در ۱۲ جلسه دریافت کردند و قبل و بعد از این جلسات پرسشنامه تعارضات زناشویی را پر کردند. داده‌ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس و بوسیله نرم افزار SPSS ۱۷ مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت و سطح معنی داری ۰۱/۰ در نظر گرفته شد. یافته‌ها: یافته‌ها حاکی از این است که بین میانگین گروه آزمایشی و گروه کنترل که روش آموزشی را دریافت نکرده بودند تفاوت معنی داری وجود دارد. نتیجه گیری: آموزش شیوه‌های مقابله با استرس به همسران افراد مبتلا به PTSD ناشی از جنگ در کاهش تعارضات زناشویی آنان مؤثر است.


سمیه ضمیری نژاد، محمود گلزاری، احمد برجعلی، سید کاوه حجت، سید آرش اکابری،
دوره ۴، شماره ۴ - ( زمستان ۹۱ ۱۳۹۱ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: دانشجویان خوابگاهی، فشارهای روانی زیادی را تجربه می کنند که آن ها را بیشتر مستعد افسردگی می کند. افسردگی متداول ترین بیماری روانی در میان زنان است. رویکردهای روان درمانی مختلفی برای درمان افسردگی وجود دارد، اما در این مطالعه هدف مقایسه اثر بخشی آموزش تاب آوری گروهی و شناخت درمانی گروهی بر کاهش افسردگی دانشجویان دختر خوابگاهی است. مواد و روش کار: در این مطالعه ۴۵ نفر از دختران خوابگاهی که در تست افسردگی بک نمره ۱۹ و بالاتر را کسب کردند انتخاب شده و ۳ گروه ۱۵ نفری تشکیل داده شد. دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل، که یکی از گروه های آزمایشی تحت آموزش تاب آوری به مدت ۸ جلسه ۶۰ دقیقه ای، و گروه دیگر ۸ جلسه ۶۰ دقیقه ای شناخت درمانی دریافت کردند. و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. اعضای گروه های نمونه قبل و بعد از مداخلات مقیاس افسردگی بک- ویرایش دوم را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS۱۵ و به کمک شاخص های آمار توصیفی و آزمون های آماری تحلیل واریانس اندازه های تکراری و آزمون تعقیبی LSD مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و سطح معنی داری ۰۱/۰ در نظر گرفته شد. یافته‌ها: یافته‌ها حاکی از این است که بین میانگین گروه های آزمایشی و گروه کنترل که روش آموزشی را دریافت نکرده بودند تفاوت معنی داری وجود دارد. اما بین دو گروه آزمایشی در میزان اثربخشی تفاوت معناداری مشاهده نشد. نتیجه گیری: به کار گیری آموزش تاب آوری و شناخت درمانی در کاهش میزان افسردگی دانشجویان دختر خوابگاهی مؤثر است.


اسماعیل یعقوبی عسگرآباد، سودابه بساک نژاد، مهناز مهرابی زاده هنرمند، سمیه ضمیری نژاد،
دوره ۵، شماره ۱ - ( بهار ۹۲ ۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: شیوع فراوان همبودی اختلال ‌افسردگی و سوءمصرف مواد به‌ خوبی مستند شده است. درمان فراشناختی که به منظور تاثیرگذاری بر سندرم شناختی-توجه‌ای و فرایندهای فراشناختی و دانش برانگیزاننده‌ی این سندرم و عمل کردن بر زیر سیستم‌های شناختی و فراشناختی طراحی شده است. هدف پژوهش حاضر، معرفی و بررسی اثربخشی درمان فراشناختی درکاهش علایم افسردگی معتادان تحت درمان نگهدارنده با متادون (MMT) است. مواد و روش کار: این پژوهش‌کارآزمایی، با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه‌گواه اجرا شد. در این مطالعه تجربی تعداد ۷۵ نفر از معتادان تحت درمان نگهدارنده با متادون مراجعه‌کننده به‌کلینیک‌های ترک اعتیاد شهرمشهد، به تعداد ۲۴ نفر به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۲نفر) و گواه (۱۲ نفر) جایگزین شدند. پس‌ از اجرای پیش‌آزمون‌که با استفاده از پرسشنامه فرم کوتاه افسردگی بک (۱۳ (BDI-به عمل آمد،گروه آزمایش طی ۶ جلسه هفتگی، تحت درمان فراشناختی قرار گرفت. درحالیکه‌‌گروه‌‌گواه مداخله‌ای دریافت نکرد. به منظور تجزیه و تحلیل داده‌های‌آزمون از نرم افزار۱۶ SPSS-و از روش آماری‌تحلیل‌کوواریانس یک متغیره (ANCOVA) استفاده‌گردید و سطح معناداری برای تایید فرضیه پژوهش۰۵/۰ P< در نظر گرفته شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که درمان فراشناختی در کاهش علایم افسردگی در مرحله پس آزمون در معتادان تحت درمان نگهدارنده‌ با متادون گروه مداخله تاثیر معناداری دارد (۰۰۱/۰=P , ۸/۱۸۴=F) نتیجه‌گیری: نتایج نشان می‌دهد که درمان فراشناختی می‌تواند یک درمان کوتاه و موثر باشد. بدین ترتیب که افکار و احساسات بدون قضاوت و ارزیابی و با کمک تصویر سازی ذهنی انجام می‌گیرد؛ علاوه برآن ما را با مفهوم ذهن‌آگاهی رفتارهای سوء مصرف مشکل‌زا و افزایش آگاهی ما به نقش خاص فراشناخت و ذهن‌آگاهی در زنجیره رفتارهای سوءمصرف و اختلالات هیجانی منطبق می‌کند.


سعید اعظمی، شاهرخ مکوند حسینی، مینا دکانی، سمیه ضمیری نژاد،
دوره ۵، شماره ۴ - ( زمستان ۹۲ ۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: شواهد حاصل از مطالعات مختلف حاکی از تاثیرپذیری فعالیت قشری مغز تحت القای عاطفی می باشد. از سوی دیگر تمایلات عاطفی با برونگرایی و نوروزگرایی مرتبط می‌باشند. از این رو مطالعه حاضر با هدف بررسی تفاوت‌های موجود در فعالیت نواحی مختلف قشر مغزی در دو حالت پایه و القای عاطفی با در نظر گرفتن ابعاد شخصیتی و جنسیت افراد، انجام شد. مواد و روش کار: در این مطالعه ۳۳ دانشجوی روانشناسی داوطلب راست دست را که بر اساس نمره سلامت عمومی‌شان همتا شده بودند (۱۷ مرد، ۱۶ زن) به دو گروه القای مثبت و منفی تقسیم شدند. جهت القای عاطفی از کلیپ‌های محقق ساخته استفاده شد. ابزارهای پژوهشی شامل کلیپ‌های ویدیویی، دستگاه موج نگار مغزی، پرسشنامه شخصیت آیسنک، پرسشنامه سلامت عمومی، پرسشنامه عاطفه مثبت- منفی و پرسشنامه دست برتری اصلاح شده بریگز و نیبز بود. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های تی مستقل و همبستگی پیرسون تحلیل شدند. یافته‌ها: تحت القای عاطفی مثبت، فعالیت گیجگاهی راست برونگرایان بیشتر از درونگرایان بود. بعلاوه تحت القای عاطفی منفی میزان فعالیت نواحی گیجگاهی راست، گیجگاهی چپ و پسین راست، پسین چپ بیشتر از حالت القای عاطفی مثبت بود. رابطه معکوس معناداری بین بعد برونگرایی با فعالیت نواحی پسین، پیشانی و گیجگاهی راست در حالت پایه یافت شد. فعالیت مغزی نواحی پیشین، گیجگاهی و پسین راست مردان در حالت پایه بیشتر از زنان بود. نتیجه‌گیری: فعالیت مغزی افراد تحت القای عاطفی مثبت و منفی متفاوت می‌باشد بعلاوه نوع بعد شخصیتی افراد نیز بر میزان فعالیت برخی از این نواحی و پایگاه ها تاثیر می‌گذارد. جنسیت را نیز می‌توان به عنوان عامل تاثیرگذار دیگر بر فعالیت برخی از این پایگاه‌ها در نظر گرفت.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb