جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای ظفرمند

امید ظفرمند، خدیجه ملایی، مهدی مقرنسی،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: دیابت بیماری متابولیکی خاموشی است که مشخصه آن افزایش مزمن قندخون و اختلال در متابولیسم کربوهیدرات، چربی و پروتئین است. یافته‌های علمی نشان داده است که ورزش یک گزینه برای درمان این بیماران است. هدف مطالعه حاضر، اثر تمرین‌های هوازی بر هموگلوبین گلیکوزیله و رزیستین در افراد چاق، دارای اضافه‌وزن و مبتلا به دیابت نوع دو بوده است.
روش کار: جستجوی سیستماتیک مقالات انگلیسی و فارسی منتشرشده از پایگاه‌های اطلاعاتیPubMed ، Web of Science، Civilica، Scopus،‌ Sid و Magiran تا ژانویه سال ۲۰۲۴ انجام شد. تفاوت میانگین و فاصله اطمینان ۹۵% (CI) با استفاده از مدل اثر تصادفی محاسبه شد. ناهمگونی با استفاده از آزمون () و سوگیری انتشار با تحلیل بصری فونل پلات و آزمون Egger بررسی شدند.
یافته‌ها: در مجموع، ۵۷ مطالعه با ۱۶۱۲ آزمودنی چاق و دارای اضافه‌وزن مبتلا به دیابت نوع دو فراتحلیل شده‌اند. نتایج نشان داد که تمرینات هوازی سبب کاهش معنادار هموگلوبین گلیکوزیله ]۰۰۱/۰P=، (۱۱/۱- الی ۸۵/۰-) mg/dL۹۸/۰-=‌[SMD و تغییر غیرمعنادار رزیستین ‌]۳۶/۰P=، (۲۷/۰- الی ۱۰/۰) mg/dL۰۸/۰-=‌[SMD نسبت به گروه کنترل در افراد چاق دارای اضافه‌وزن و مبتلا به دیابت نوع دو شده است.
نتیجه‌گیری: نتایج فراتحلیل حاضر نشان داد که تمرین هوازی سبب کاهش معنادار هموگلوبین گلیکوزیله و بهبود مقادیر رزیستین شده است. به نظر می‌رسد تمرین هوازی، به مثابه یکی از راهکارهای درمانی مناسب و کاربردی، می‌تواند در کاهش اختلالات متابولیکی افراد چاق دارای اضافه‌وزن و مبتلا به دیابت نوع دو موثر باشد.

خدیجه ملایی، امید ظفرمند، مهرزاد مقدسی، محسن ثالثی،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۴ )
چکیده

مقدمه: سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) از شایع‌ترین ‌اختلالات غدد درون‌ریز است که عوامل اصلی آن مقاومت به انسولین و چاقی است. هدف مطالعه حاضر اثر تمرینات هوازی بر عوامل متابولیک در زنان مبتلا به PCOS بود.
روش کار: جست‌وجوی سیستماتیک مقالات انگلیسی و فارسی منتشرشده از پایگاه‌های اطلاعاتیPubMed ، Web of Science، Civilica، Scopus، Sid و Magiran تا آوریل سال ۲۰۲۴ انجام شد. فراتحلیل حاضر برای بررسی اثر تمرینات هوازی بر عوامل متابولیک در زنان مبتلا به PCOS انجام گرفت. تفاوت میانگین و فاصله اطمینان ۹۵% (CI) با استفاده از مدل اثر تصادفی محاسبه شد. ناهمگونی با استفاده از آزمون () و سوگیری انتشار با تحلیل بصری فونل پلات و آزمون Egger بررسی شدند.
یافته ها: درمجموع، ۱۰ مطالعه با ۱۲ مداخله و ۴۶۰ آزمودنی زن مبتلا به PCOS فراتحلیل شدند. نتایج نشان داد که تمرینات هوازی سبب کاهش معنادار BMI، WHR و درصد چربی بدن نسبت به گروه کنترل در زنان مبتلا به PCOS شد (۰۵/۰>P). اما تمرینات هوازی سبب تغییر معنادار گلوکز، سطح انسولین و مقاومت به انسولین نسبت به گروه کنترل در زنان مبتلا به PCOS ایجاد نشد (۰۵/۰<P).
نتیجه‌گیری: نتایج فراتحلیل حاضر نشان داد که تمرینات هوازی، وضعیت متابولیک بیماران مبتلا به PCOS را بهبود می‌بخشد و این اثرات مفید با تغییر در مقاومت به انسولین همراه نیست.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb