جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای معصومی

آسیه جفاکش مقدم، سید جواد پورنقی، محدثه معصومی، میترا هاشمی، طاهره وفایی، حسن نیستانی،
دوره ۵، شماره ۲ - ( تابستان ۹۲ ۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: سرعت ارائه خدمات در اورژانس در جهت کاستن از مرگ و میر از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اگر مدت زمان گردش کار بیماران در بخش اورژانس زیاد باشد نشاندهنده اختلال در خط مشی های کلی، دستورالعمل های اجرایی، فرآیندها و روند های جاری بیمارستان است با توجه به اهمیت موضوع این مطالعه با هدف تعیین سرعت خدمات رسانی در بخش اورژانس بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی استان خراسان شمالی در سال ۱۳۹۰ انجام گردید. مواد و روش کار: مطالعه توصیفی در دوره زمانی یک ماهه انجام شد ۱۰۶۶ فرم استاندارد زمان سنجی گردش کارخدمات اورژانس به روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی متناسب انتخاب گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS۱۵ و آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد. یافته‌ها: در پنج بیمارستان مورد مطالعه میانگین فاصله ورود بیمار به اتاق پزشک تا شروع معاینات ۶ دقیقه، میانگین زمان اولین اقدام درمانی ۵ دقیقه ،میانگین فاصله درخواست آزمایش تا دریافت نتیجه ۷۷ دقیقه، میانگین فاصله درخواست رادیولوژی تا دریافت نتیجه ۷ دقیقه، میانگین فاصله درخواست سی تی اسکن تا دریافت نتیجه ۲۴ دقیقه و میانگین زمان اخذ تا دریافت جواب ECG، ۳ دقیقه می باشد. نتیجه‌گیری: اکثر شاخص های مورد بررسی سرعت خدمات رسانی خوبی داشتند اما زمان برای آماده شدن نتایج آزمایشات کمی با استانداردهای بین المللی و کشوری اختلاف دارد با توجه به اهمیت شاخص ها در تصمیم گیری برای ترخیص بیمار پیشنهاد می شود تدابیری در سطح مدیریتی و بیمارستانی اتخاذ گردد تا فواصل زمانی ارائه خدمات به حداقل زمان کاهش یابد.


محمد سلیمانی، نوید معصومی،
دوره ۸، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: تصمیم­گیری در رابطه با انتخاب درمان سرطان امری پیچیده است که نیازمند اطلاعات اساسی می­باشد. معمولا پزشک تنها کسی است که این اطلاعات را در اختیار دارد. از این رو در این مطالعه ما تصمیم به بررسی درمان انتخابی اورولوژیست­ها در موارد ابتلا خودشان به سرطان مثانه و پروستات کردیم.

مواد و روش­کار: تعداد ۱۸۳ پزشک وارد این مطالعه شدند. پرسشنامه­ای که ‏توسط شرکت­کنندگان تکمیل شد شامل اطلاعات ‏دموگرافیک و‏ انتخاب روش انتخابی در صورت نیاز به مداخله ‏اورولوژی برای خود پزشک یا نزدیکان او بود. ‏  

یافته­ها: در مراحل اولیه سرطان پروستات ۴۳% ارولوژیست­ها چک پی.اس.آ و پی­گیری، ۳۷% رادیکال­پروستاتکتومی را ترجیح دادند و در مراحل پیشرفته ۷۳% رادیکال­پروستاتکتومی را انتخاب کردند. در سرطان مهاجم مثانه ۴۳% از پزشکان ‏رادیکال­سیستکتومی و ۳۱% ‏سیستکتومی با حفظ کپسول را بهتر دانستند. اعضای هیئت­علمی بیشتر به رادیکال­پروستاتکتومی در مراحل اولیه و سیستکتومی با حفظ کپسول تمایل داشتند در حالیکه پزشکان مشغول در مراکز­خصوصی و دولتی به چک ‏آنتی­ژن و پیگیری تمایل بیشتری نشان دادند. سیستکتومی رادیکال­کلاسیک در سرطان مهاجم ‏مثانه در مراکز­دولتی غیرآموزشی و بخش خصوصی سیستکتومی با حفظ کپسول ‏رایج­تر بود. بیشترین میانگین سالهای فعالیت با انتخاب ‏رادیوتراپی و کمترین میانگین تجربه با عدم­پیگیری همراه بودند. در سرطان پیشرفته پروستات در تمام رده­‏های تجربه­بالینی بیشترین انتخاب به­ترتیب رادیکال­­پروستاتکتومی، ‏رادیوتراپی و عدم­پیگیری بود.‏

نتیجه­گیری: از یافته­های این پژوهش این نتیجه حاصل شد که انتخاب نوع درمان یا تجربه بالینی و محل فعالیت ارتباط دارد به طوری ­که در میان اعضای هیئت­علمی رادیکال­پروستاتکتومی و سیستکتومی با حفظ کپسول رایج­تر بود و در سرطان پیشرفته پروستات بیشترین تجربه بالینی با رادیوتراپی در ارتباط یود.


محمد سلیمانی، نوید معصومی،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

تومور ویلمز شایعترین بدخیمی رنال در بچه ها بوده اما میزان آن در بزرگسالان به ١٪ تومورهای کلیه می رسد. تشخیص ویلمز در بزرگسالان به دلیل تشخیص افتراقی بیشتر مشکل تر می باشد. به دلیل نادر بودن ان در بزرگسالان، پروتکل درمانی انها مانند اطفال می باشد که در مورد بیمار ما نیز صدق می کند.

یک دختر ١٦ ساله با شرح حال درد غیر اختصاصی فلانک راست که در سی تی اسکن، یک توده بزرگ در فلانک راست با انتشار داخل وریدی و داخل حالب مشاهده شد. در بیوپسی تومور، اسپیندل سل کارسینوما اختصاصی گزارش شد اما به دلیل گسترش داخل قلبی تومور، جراحی اورژانس برای وی انجام شد. گزارش پاتولوژی نشان دهنده تومور ویلمز بود. بیمار ما به عنوان مرحله۵a  طبقه بندی شده و تحت کمو- رادیوتراپی طبق پروتکل مطالعه ملی تومور ویلمز NWTS)) قرار گرفت. دو سال بعد از جراحی بیمار دچار عود در ریه راست شد که جراحی و مجددا تحت کموتراپی قرار گرفت اما به دلیل عود مجدد ٤ ماه بعد و به دلیل عدم رضایت به درمان بیمار فوت کرد.


حامد مرتضوی، محبوبه طباطبایی چهر، معصومه طاهرپور، محدثه معصومی،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: فعالیت های روزمره زندگی به سالمندان این امکان را می دهد که استقلال خود را حفظ نموده و با توجه به اینکه متغیرهای دموگرافیک میتوانند بر توانایی افراد سالمند در انجام این فعالیت ها مؤثر باشند، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت فعالیتهای روزمره زندگی افراد سالمند و عوامل مرتبط با آن در افراد سالمند شهرستان بجنورد شهری و روستایی  انجام شد.
روش کار: در این مطالعه مقطعی ۴۵۰ فرد سالمند با نمونه گیری خوشهای انتخاب شدند که از پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه های فعالیتهای اساسی و ابزاری زندگی و سؤالات باز برای بررسی فعالیتهای پیشرفته روزمره زندگی استفاده شده است. داده ها توسط نرم افزار SPSS  نسخه ۲۴  و آزمونهای ناپارامتریک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: در بررسی فعالیتهای اساسی زندگی روزمره سالمندان، ۴/۹۵ درصد مستقل، ۹/۳ درصد کمی وابسته و ۷/۰ درصد کام لاا وابسته با میانگین ۷۴/۱ ± ۴۹/۱۵ بودند که با سن، درآمد، بیماریهای مزمن و مصرف داروها ارتباط معنی دار آماری دارد ۰۵/۰ > P در رابطه با فعالیت های ابزاری زندگی روزمره، ۵/۷۱ درصد مستقل، ۴/۱۶ درصد وابسته و ۱/۱۲ درصد کاملاا وابسته با میانگین ۳۶/۳ ± ۳۰/۱۱ بودند و با سن، جنس، تحصیلات، تأهل، بیماریهای مزمن و مصرف داروها ارتباط معنی دار آماری دارد ۰۵/۰ > P. ۷۷/۹ درصد سالمندان مورد مطالعه در فعالیت های اجتماعی شرکت می نمایند که با سن، جنس، تحصیلات، تأهل، درآمد، بیماریهای مزمن و مصرف داروها ارتباط معنی دار آماری دارد۰۵/۰ > P.
نتیجه گیری: متغیرهای دموگرافیک بر سطح فعالیت های زندگی روزمره افراد سالمند مؤثر بوده و میتوان با در نظر گرفتن این عوامل، برنامه ریزی مناسب برای ارتقاء سطح فعالیت ها و بهبود شیوه زندگی افراد سالمند، انجام داد.

هانیه معصومی، مریم حسن زاده بشتیان، طوبی فرازمند، آرزو چاهی، الهام شریفیان،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: ناباروری به‌عنوان عدم موفقیت در بارداری باوجودِ گذشت یک سال یا بیشتر تلاش منظم برای بارداری بدون استفاده از روش‌های پیشگیری تعریف می‌شود که به دو دسته اوّلیه‌ و ثانویه تقسیم می‌شود و اتیولوژی آن شامل علل مردانه، زنانه، مردانه و زنانه و غیرقابل‌توجیه هستند. هدف از مطالعه حاضر تعیین فراوانی انواع ناباروری و علل آن در زوجین مراجعه‌کننده به مرکز درمان ناباروری بجنورد در سال‌های ۱۳۹۷-۱۴۰۱ است.
روش کار: این مطالعه مقطعی با استفاده از چک‌لیست پژوهشگر ساخته بر روی کلّیه زوجین مراجعه‌کننده به کلینیک ناباروری بیمارستان بنت‌الهدی، واقع در شهر بجنورد در خراسان‌شمالی، طی سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱ انجام شد. در این مطالعه اطلاعات موردنیاز از پرونده‌ها یا تماس با بیماران در موارد عدم ثبت استخراج و پس از ورود داده‌ها به نرم‌افزار آماری SPSS نسخه ۲۵ با استفاده از شاخص‌های توصیفی و توزیع فراوانی و آزمون‌های آماری کای‌اسکوئر، تی مستقل و آنالیز واریانس یک‌طرفه با سطح اطمینان ۹۵ درصد آنالیز شد.
یافته‌ها: میانگین سن خانمها ۶۵/۶ ± ۰۴/۳۰ سال و آقایان ۱۴/۷ ± ۲۸/۳۴ سال بود. میانگین شاخص توده بدنی خانمها ۸۷/۴ ± ۱۰/۲۶ کیلوگرم بر مجذور قد بود. ۳/۸۷ درصد خانمها غیرشاغل و بیشتر آقایان شغل آزاد داشتند. خانمها اغلب فاقد بیماری (۷۶ درصد) بودند. بیشترین نوع و علت ناباروری مربوط به ناباروری اوّلیه‌ ۹/۵۵ درصد و علت غیرقابل‌توجیه ۵/۳۸ درصد بود.
نتیجه‌گیری: برگزاری کلاسهای آموزشی به‌منظور اطلاع زوجین از عوامل خطر قابل‌کنترل ناباروری گام مهمی درجهت کاهش بروز این عوامل است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb