جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای نعمت اللهی

علیرضا گلشن، محمدرضا جلیلوند، حسین کمالی، علی خاکشور، علیرضا نعمت اللهی،
دوره ۴، شماره ۲ - ( تابستان ۹۱ ۱۳۹۱ )
چکیده

چکیده زﻣﻴﻨﻪ و ﻫﺪف: امروزه بهره بردن از فرآورده های طبیعی و گیاهان دارویی در درمان سرطان مورد توجه فراوان می باشد. نظر به این که امروزه یکی از سرطان های رو به رشد کارسینومای کولون می باشد در اﻳـﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌـﻪ اﺛﺮات ﺳﻴﺘﻮﺗﻮﻛﺴﻴﺴﻴﺘﻪ ﺳﻠﻮﻟﻲ دو گیاه دارویی ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ شده اﺳﺖ. مواد و روش کار: اﺛﺮات ﺳﻴﺘﻮﺗﻮﻛﺴﻴﺴﻴﺘﻪ ﺳﻠﻮﻟﻲ فراکسیون های هگزانی، کلروفرمی و اتانولی دو گیاه دیوسپیورس والاچیا و اواریا گرندی فلورا ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از رده ﺳﻠﻮﻟﻲ ﺗﻮﻣﻮر اﻧﺴﺎﻧﻲ ﺷﺎﻣﻞ HTC-۱۱۶ (ﻛﺎرﺳـﻴﻨﻮﻣﺎی کولون) و ﺑﺎ ﺑﻪﻛﺎرﮔﻴﺮی روشMTT assay ﻣﻮرد ارزﻳﺎﺑﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ. در اﻳـﻦ روش ﺟﻬـﺖ ﻛﻨﺘـﺮل و ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ از ماده فلاونوییدی کوئرستین با اثر سیتوتوکسیسیته شناخته شده اﺳﺘﻔﺎده گردید. ﻳﺎﻓﺘﻪﻫﺎ: ﻧﺘﺎﻳﺞ اﻳﻦ ﺑﺮرﺳﻲ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ جزء کلروفرمی پوست ساقه گیاه اواریا گرندی فلورا و جزء کلروفرمی میوه گیاه دیوسپیروس والاچیا بیشترین اثر مهاری را در میان تمامی نمونه های تست شده به تریتب با GI۵۰ ۸۵/۳ و ۵۸/۴ میکروگرم بر میلی لیتر از خود نشان دادند. نتیجه گیری: نتایج به دست آمده نشان داد که ترکیبات با پلاریته متوسط همچون مشتقات نفتوکینونی در گیاه دیوسپیوروس و فلاونوئیدی در گیاه اوریا نقش عمده ای را در بروز این اثرات فارماکولوژیک بر عهده دارند، که این امر مطالعات بیشتری جهت جداسازی و خالص سازی ترکیبات موثره را می طلبد.


بهرام بی باک، حسین کمالی، علیرضا نعمت اللهی،
دوره ۴، شماره ۳ - ( پاییز ۹۱ ۱۳۹۱ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: فرآورده های طبیعی دلخواه، مولکول های آلی کوچکی با وزن کمتر از ۲۰۰۰ (amu) هستند که بطور متناوب متابولیت های ثانویه نیز نامیده می شوند، این مواد توسط ارگانیسم‌های زنده از جمله گیاهان دارویی‌تولید می شوند. این مواد به عنوان مخازن بسیار نیرومندی در تولید داروهای نوین نامبرده می شوند. در این مقاله در مورد یکی از معروفترین و پرکاربردترین ساختارهای شیمیایی متابولیت های ثانویه در جنس دیوسپیروس که ترکیبات ۴ و ۱ـ نفتوکینونی می باشد، بحث گردیده است. مطالب آورده شده در این مطالعه مروری، سعی بر آن دارد تا پیشرفت های انجام شده در تحقیقات بیولوژیکی، فارماکولوژیکی و فیتوشیمی ترکیبات ۴ و۱ ـ نفتوکینونی جدا شده از این جنس همراه با مکانیسم های عمل این مشتقات را پوشش می دهد. مواد و روش کار: این تحقیق یک مطالعه مروری است که در مورد ترکیبات ۴ و۱ ـ نفتوکینونی جدا شده از جنس دیوسپیروس با کلمات کلیدی، Diospyros ,۱ ۴-naphthoquinone ,antibacterial ,anticancer ,Ebnaceae mechanism با جستجوی مقالات در پایگاههای اطلاعاتی معتبر از ابتدا تا ۲۰۱۱ انجام گرفت. نتیجه گیری: در طی ۶۰ سال گذشته، ترکیبات فراوانی از این جنس جدا شده اند. ۱۲ ساختار شیمیایی فعال بیولوژیکی با اثرات قابل توجه و بسیار شاخص از این دسته مواد در این مطالــــعه آورده شــده است. دو اســـــکلت اصلی ترکیــبات ۴ و۱ـ نفتوکینونی که مطالعات متعدد بالینی و فارماکولوژیکی بر آنها انجام شده است، پلامباگین و دیوسپیرین می باشند. امروزه پتانسیل برای بدست آوردن و توسعه دادن ترکیبات سر دسته و راهنما از ۴ و۱ـ نفتوکینونی جدا شده از جنس دیوسپیروس، به طور ویژه در تحقیقات حوزه ی ترکیبات ضد باکتریایی و ضد سرطان، به طور چشمگیری رشد یافته است. امید است مطالبی که در اینجا تشریح شده اند، به عنوان منابع قابل اعتمادی برای متخصصان شیمی و فرآورده های طبیعی جهت بسط و گسترش طراحی هوشمند و هدفمند داروهای نوین مفید واقع گردند.


حمید هاشمی مقدم، پیمان فیضی، حسین کمالی، علیرضا نعمت اللهی،
دوره ۴، شماره ۵ - ( ویژه نامه ۹۱ گیاهان دارویی ۱۳۹۱ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: آدمک با نام علمی Biebersteinia multifida DC بعنوان داروی محلی برای درمان اختلالات ماهیچه ای وآسیب های استخوانی استفاده می شود. هدف از این پروژه استخراج اسانس از اندامهای هوایی گیاه آدمک با مایکروویو می باشد و مقایسه آن اسانس گرفته شده بوسیله ی استخراج با آب می باشد، از روش سطوح پاسخ برای انتخاب سطوح پارامترها استفاده شد. مواد و روش کار: اسانس گیاه آدمک را با دو روش مایکروویو و کلونجر استخراج کرده و اسانس به دست آمده با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی آنالیز شد، در روش مایکرویو ۱۵ آزمایش با سه پارامتر (توان، زمان و اندازه چشمه) و سه سطح که توسط نرم افزار Minitab با روش باکس بنکن طراحی شده،، انجام سپس شرایط بهینه بدست آمده با روش کلونجر مقایسه گردید. یافته ها: شرایط بهینه استخراج از نظر توان، اندازه چشمه ذرات و زمان استخراج با استفاده از طراحی سطوح پاسخ سه سطحی- سه فاکتوری با روش باکس بنکن به ترتـیب توان ۷/۶۷۲ وات، اندازه چشمه ۵۳/۰ و زمان ۶۰/۹۸ دقیقه با درصد اسانس استخراجی ۰۱/۱۱۴درصد نسبت دستگاه کلونجربدست آمد. R۲ برای درصد اسانس روغنی استخراج شده ۵۱/۹۶ بود ، که نشان دهنده اجرای خوبی از مدل می باشد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج، بازده استخراج با روش مایکروویو بیشتر بوده و در زمان کمتر انجام می شود. روش مطلوب برای انتخاب روش استخراج جدا از هزینه ها و زمان استخراج، ماده استخراجی مدنظر است.


علیرضا گلشن، علی خاکشور، علیرضا نعمت اللهی۳، احمد یدالهی،
دوره ۴، شماره ۵ - ( ویژه نامه ۹۱ گیاهان دارویی ۱۳۹۱ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: منطقه درکش در اداﻣﻪ ﻣﺮز ﺷﺮﻗﻲ ﺟﻨﮕﻞ‌ﻫﺎی به هم ﭘﻴﻮﺳﺘﻪ ﻫﻴﺮﻛﺎﻧﻲ شمال ایران واقع شده است،که از ﻧﻈﺮ ﮔﯿﺎه ﺷﻨﺎسی دارای ویژگی‌های منحصر به فردی می‌باشد و این منطقه را به ﮔﻨﺠﯿﻨﻪ‌ای ﮐﻢ ﻧﻈﯿﺮ از ﮔﯿﺎهان داروﻳﻲ تبدیل کرده است. ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻛﻤﺒﻮد ﺑﺮرﺳﻲ‌ﻫﺎی ﻋﻠﻤﻲ در ﻣﻮرد این ﺟﻨﮕﻞ‌ﻫﺎ و ﻧﻈﺮ ﺑﻪ اﻫﻤﻴﺖ وﻳﮋﮔـﻲ‌ﻫـﺎی اﻳـﻦ روﻳﺸﮕﺎه ﺳﺮﺷﺎﺧﻪ‌ﻫﺎﻱ گلدار tucreum chamaedrys L. ﺍﺯ ﻣﻨﻄﻘﻪ درکش ﺩﺭ ﺍﺳﺘﺎﻥ خراسان شمالی ﺟﻤﻊ ﺁﻭﺭﻱ گردید. در این تحقیق علاوه بر مقایسه، درصد ترکیبات شیمیایی شناسایی شده موجود در اسانس با سایر مناطق، تاثیر ضد باکتریایی اسانس نیز بر روی باکتریهای گرم مثبت، گرم منفی و بی هوازی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌کار: ﺳﺮﺷﺎﺧﻪ‌ﻫﺎﻱ گلدار گیاه پس از جمع آوری و ﺧﺸﻚ ﺷﺪﻥ ﺩﺭ ﺩﻣﺎﻱ ﻣﺤﻴﻂ با ﺭﻭﺵ ﺗﻘﻄﻴﺮ ﺑﺎ ﺑﺨﺎﺭ ﺁﺏ ﺍﺳﺎﻧﺲ‌ﮔﻴﺮﻱ ﺷﺪ. ﺍﺳﺎﻧﺲ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﻳﻚ ﻻﻳﻪ ﺭﻭﻏﻨﻲ ﺯﺭﺩ ﺭﻭﺷﻦ ﺑﺎ ﺑﺎﺯﺩﻩ ۳/۰ ﺩﺭﺻﺪ ﺑﺪﺳﺖ ﺁﻣﺪ. ﺗﺮﻛﻴﺐ‌ﻫﺎﻱ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﺍﺳﺎﻧﺲ ﺑﺎ ﺩﺳﺘﮕﺎﻩ ﮔﺎﺯ‌ﻛﺮﻭﻣﺎﺗﻮﮔﺮﺍﻑ ﻣﺘﺼﻞ ﺷـﺪﻩ ﺑه ﻃﻴﻒ ﺳـﻨﺞ ﺟﺮﻣﻲ (GC/MS) ﻣﻮﺭﺩ ﺑﺮﺭﺳﻲ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﺮﻓﺖ. سپس اثرات ضد میکروبی اسانس به وسیله دیسکهای کاغذی مخصوص به محیط کشت باکتری انتقال یافته و پس از مدت معمول اندازه گیری هاله عدم رشد، میزان اثر اسانس را نشان داد. یافته‌ها: هفده ترکیب در اسانس گیاه tucreum chamaedrys L.‌ که هشتاد درصد اسانس را تشکیل می‌داد شناسایی‌گردید. جرماکرن‌دی(۴/۲۰%)، دلتا‌کادنین(۹/۱۴%) و ترانس‌بتا‌فارنسین(۹/۱۳%) اجزای اصلی اسانس ‌بودند. همچنین اثرات ضد میکروبی اسانس نیز علیه باکتریهایEscherichia coli ،Salmunella ، Clostridium perfringens و Staphylococcus aureus و با استفاده از روش دیسک دفیوژن بررسی شد. نتیجه گیری: جرماکرن دی، دلتا کادنین و ترانس بتا فارنسین موجود در اسانس بررسی شده در این تحقیق بیشترین درصد را در مقایسه با ترکیبات شیمیایی شناسایی شده این گیاه در سایر مناطق ایران به خود اختصاص داده است. نتایج آزمایشات ضد باکتریایی نیز نشان داد اسانس این گیاه بر باکتری‌های گرم منفی تاثیر نداشته اما بر باکتری‌های گرم مثبت موثر بوده است، نظیر Staphylococcus aureus و Clostridium perfringen.


حسن پاهنگ، سید نورالدین نعمت اللهی ماهانی،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: سیستم‌های هم کشتی جنین نشان دادند سلول‌های مغذی فواید موثری در تکامل جنین قبل از لانه گزینی دارد. در مطالعه حاضر تاثیرات هم کشتی جنین دو سلولی موش با فیبروبلاست های جنین موش (MEF) و فیبروبلاست های جنین انسان (HEF) در دوره قبل از لانه گزینی مقایسه شد.
روش کار: جنین‌های دوسلولی موش که از لوله رحم موشهای Balb / C استخراج شده بودند به طور اتفاقی به سه گروه زیر تقسیم شدند: جنین‌های گروه کنترل () به تنهایی و جنین‌های گروه آزمون اول () با فیبروبلاستهای جنینی موش وجنین های گروه آزمون دوم () با فیبروبلاستهای جنینی انسان هم کشتی شدند. همه جنین‌ها در محیط کشت MEM- α و در شرایط استاندارد انکوباتور زیر پارافین مایع کشت شدند و ارزیابی جنین‌ها تا مرحله خروج از رونا پلوسیدا (hatching stage) انجام شد و نتایج با آزمون‌های آماری Mann-Whitney و T-Test آنالیز شد و در همه آزمونها ۰۵/۰ P حد معنی داری در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد میزان بلاستولاسیون و خروج از زونا پلوسیدا در جنین‌های گروه به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل افزایش یافت. ولی جنین‌هایی که در گروه کشت شده بودن اختلاف معنی داری با گروه کنترل نشان ندادند به نظر می‌رسد فیبروبلاستهای جنین موش با حذف استرس اکسیداتیو و تنظیم متابولیسم سلولی، جنین‌های دو سلولی موش را در برابر شرایط نامساعد ازمایشگاه محافظت می‌کند.
نتیجه گیری: تکامل جنین دو سلولی موش با استفاه از تک لایه فیبروبلاستی جنینی موش در سیستم هم کشتی و در محیط آزمایشگاه نسبت به فیبروبلاستهای جنینی انسان بهتر است.

 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb