جستجو در مقالات منتشر شده


۱۲ نتیجه برای نوروزی خلیلی

سید کاوه حجت، گلناز وحیدی، مهین حمیدی، سید آرش اکابری، سرور کاظمی، مینا نوروزی خلیلی، سمیه شکاری، فاطمه محمدی،
دوره ۵، شماره ۲ - ( تابستان ۹۲ ۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: الگوی غالب مصرف مواد مخدر در جامعه ایران در چند دهه گذشته تریاک و شیره بوده است ولی در چند سال اخیر تغییر الگوی مصرف از مواد سنتی به سمت مواد صنعتی بصورت نگران کننده ای رو به افزایش است. با توجه به تغییر الگوی مصرف در سوءمصرف مواد متامفتامین و کراک و هرویین پژوهش حاضر در پی بررسی باورهای غیرمنطقی وخصوصیات شخصیتی در زنان مصرف کننده مواد مخدر سنتی و صنعتی می باشد. مواد و روش کار: به ۱۱۹ نفر از زنان مراجعه کننده به مرکز بهزیستی، مراکز ترک اعتیاد و مرکز اقامتی میان مدت شیروان که ۵۹ نفر معتاد به تریاک و ۶۰ نفر معتاد به شیشه بودند پرسشنامه باورهای غیر منطقی جونز و خصوصیات شخصیتی نئو داده شد که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS ۱۵ و توسط آزمون آماریT استودنت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که در خرده مقیاس های کمال گرایی و اجتناب از مسائل و واکنش به ناکامی، گروه مصرف کننده مواد صنعتی نمرات بالاتری کسب نمودند. درباره خصوصیات شخصیتی هم افراد معتاد به شیشه نمرات بالاتری را در مقیاس با وجدان بودن و دلپذیر بودن به دست آوردند ( ). نتیجه گیری: دو گروه مصرف کننده مواد مخدر سنتی و صنعتی فقط در چند خرده مقیاس باورهای غیرمنطقی با یکدیگر تفاوت داشتند و در نمره کل تفاوتی دیده نشد.


سید کاوه حجت، ابراهیم گلمکانی، سرور کاظمی، مینا نوروزی خلیلی، حسین لشکردوست، امیر صدقی، سامان احمدی مقدم۷، فرهاد یوسفخانی،
دوره ۵، شماره ۳ - ( پاییز ۹۲ ۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: با توجه به شیوع بالای مصرف مواد مخدر در ایران و عوارض خانوادگی و اجتماعی و مرگ و میر، این مطالعه با هدف مقایسه میزان مرگ و میر ناشی از مواد مخدر از ابتدای سال ۱۳۸۷ تا آخر سال ۱۳۹۱ پایه ریزی شد. مواد و روش کار: در یک مطالعه مقطعی-تحلیلی کلیه موارد مربوط به مرگ و میر مرتبط با مواد مخدر از میان اجساد ارجاعی به سازمان پزشکی قانونی استان خراسان شمالی از ابتدای سال ۸۷ تا اول ۹۱ استخراج و در چک لیست پژوهشگر ساخته بر اساس اطلاعات ثبت شده از پزشک قانونی درج شد. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۴ و با استفاده از شاخص های آمار توصیفی (فراوانی ،میانگین و فراوانی درصدی) و آزمون خی دو مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها: از بررسی یافته های پژوهشی مشخص گردید از ۱۷۶ مورد مرگ بر اثر مواد مخدر،۶/۸۸% مربوط به جنس مذکر بوده است. میانگین سنی کل افراد نیز ۳۴/۱۴ ±۸۲/۳۴ بود. اکثر افراد بی سواد و از نظر شغل بیکار بودند. ۷۵% افراد سابقه مصرف سیگار داشتند. مصرف تریاک و شیره با ۷/۴۳% بیشترین دخالت را در مرگ افراد داشت. در نهایت از کل ۱۷۶ مورد، ۳۴ نفر ( ۴/۱۹ درصد) آن در سال ۱۳۸۷، ۳۹ نفر (۲/۲۲ درصد) در سال ۱۳۸۸ ،۳۳ نفر( ۸/۱۸ درصد) در سال ۱۳۸۹، ۲۵ نفر (۲/۱۴درصد) در سال ۱۳۹۰ و ۴۴ نفر (۴/۲۵ درصد) آنها در سال ۱۳۹۱ روی داده است. همچنین بین سال های متوالی از نظر مرگ بر اثر مواد تفاوت معنی داری مشاهده نشد. نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر در بین مردان و در سنین جوانی و افراد بیکار و بی سواد شیوع بالاتری داشته است.


سید کاوه حجت، گلناز وحیدی، مینا نوروزی خلیلی، میترا هاشمی، حنانه فرخاری،
دوره ۵، شماره ۵ - ( ویژه نامه ۹۲ دانشجویی ۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: افسردگی از جمله اختلالاتی است که پرسنل درمانی به علت مواجهه با استرس هایی نظیر مرگ و میر بیماران در خطر بروز آن می باشند و منجر به اختلال در عملکرد شغلی، روابط اجتماعی و بین فردی می شود. با توجه به اهمیت مسأله افسردگی و کارآمدی کارکنان بیمارستان، این مطالعه به مقایسه میزان افسردگی در کارکنان بخش اعصاب و روان با کارکنان سایر بخش های بیمارستان امام رضا(ع) شهرستان بجنورد پرداخت. مواد و روش کار: جامعه آماری را کارکنان شاغل در بخش های مختلف بیمارستان امام رضا بجنورد بجز بخش اداری و درمانگاه تخصصی تشکیل می دهند که به روش سرشماری ۱۲۶ نفر را مورد بررسی قرار دادیم .ابزار پژوهش شامل پرسشنامه افسردگی بک بود که روایی و پایایی آن به تأیید رسیده بود.داده ها پس از ورود به نرم افزار آماری SPSS با استفاده از آزمون آماری تحلیل واریانس یک راهه مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. یافته‌ها: آزمون آماری تحلیل واریانس یک راهه نشان داد در سطح معنی داری ۹۵% بین نمره افسردگی در بخش های مختلف تفاوت معنی داری مشاهده نشد,۹۳از کل افراد مورد مطالعه نفر یعنی ۸/۷۳ درصد دارای افسردگی جزیی، ۱۸ نفر یعنی ۳/۱۴ درصد دارای افسردگی خفیف، ۹ نفر یعنی ۱/۷ درصد دارای افسردگی متوسط و ۶ نفر یعنی ۸/۴ درصد دارای افسردگی شدید بودند. نمره کل افسردگی با ساعات کاری و ساعات شیفت شب ارتباط معناداری نشان نداد. نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان داد بین کارکنان بخش های مختلف از نظر افسردگی تفاوت معنی داری وجود نداشت.


مینا نوروزی خلیلی، سید کاوه حجت، محمد خواجه دلویی، مجید رضا عرفانیان، آرش اکابری،
دوره ۶، شماره ۱ - ( بهار ۹۳ ۱۳۹۳ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: اعتیاد به مواد مخدر یکی از چهار بحران تهدید کننده بشر در کنار بحران های زیست محیطی، هسته ای و جمعیتی است. ایران از جمله کشور هایی است که به واسطه همجواری با افغانستان، بزرگترین تولید کننده تریاک و هرویین در جهان در زمره کشور های درگیر با معضل اعتیاد قرار دارد. درحال حاضر حدود ۲ میلیون نفر معتاد در کشور وجود دارد که این معضل را در اولویت های اصلی بهداشتی و اجتماعی قرار داده است. مواد و روش کار: این یک مطالعه مقطعی است که در بازه زمانی ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۲ انجام شده است. تمامی افراد معتاد تحت درمان در مراکز درمان اعتیاد خراسان شمالی از طریق مصاحبه روانشناسان مراکز تحت ارزیابی قرار گرفتند و چک لیست ثبت اطلاعات دموگرافیک، اجتماعی-اقتصادی، روش های سوء مصرف مواد و نوع مواد مصرفی و سایر موارد مرتبط با آن تکمیل گردید. برای مقایسه متغیرهای کیفی در دو جنس از آزمون کای دو و برای مقایسه متغیرهای کمی متناسب با توزیع متغیر از آزمون های تی مستقل و من ویتنی استفاده شده است. داده های مورد نظر با نرم افزار SPSS ۱۱,۵ تجزیه و تحلیل شده است. یافته ها: در این مطالعه ۷۳۴۲ نفر از سوء مصرف کنندگان مواد مخدر که تحت درمان در مراکز درمان نگهدارنده با متادون بودند، مورد بررسی قرار گرفتند که از این تعداد ۵/۸۲ درصد مرد و۵/۱۷ درصد زن بودند. ۵/۸۷ درصد بیماران مورد مطالعه متاهل و ۶/۶ درصد مجرد و ۹/۵ درصد مطلقه بودند. ۹۵ درصد بیماران سابقه مصرف تریاک و ۱۴ درصد علاوه بر تریاک مصرف هرویین و کراک و ۸/۲ درصد سابقه مصرف شیشه داشتند. نتیجه گیری: به نظر میرسد که تفاوت های بارزی میان الگوی جمعیت شناختی مراجعه کنندگان به مراکز درمان نگه دارنده با گروه های دیگر بیماران مبتلا به اعتیاد وجود داشته باشد که این تفاوت در سن و نسبت مراجعه زنان بارزتر است.


سید کاوه حجت، سید اسماعیل حاتمی، مینا نوروزی خلیلی، سرور کاظمی، مهسا دانش، آرزو صمدی بیله سوار، جواهر نقدی پور، مریم کامکار خبوشان، همتا انصاری،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: خودکشی یکی از عوامل مهم مرگ و میر در جهان است و به عنوان یک مشکل بزرگ بهداشتی برای بسیاری از کشورها در نظر گرفته شده است. هدف از این مطالعه بررسی ویژگی های دموگرافیک اقدام کنندگان به خودکشی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان می باشد.

مواد و روش کار: پژوهش حاضر مطالعه توصیفی - تحلیلی از نوع مقطعی می باشد. نمونه مورد بررسی کلیه مراجعین به مرکز اورژانس بیمارستان امام رضا (ع) شهرستان بجنورد در سال ۱۳۹۳ را شامل می شود که به تشخیص روانپزشک اقدام به خودکشی کرده بودند. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت برای تحلیل داده ها از آزمون مجذور کای استفاده گردید.

یافته ها: در این مطالعه ۲۸۱ نفر مورد بررسی قرارگرفتند. ۲/۳۵% این افراد مرد و ۸/۶۴% زن بودند. میانگین سنی افراد مورد بررسی ۰۷/۹±۲۴ سال بود بین متغیرهای جنسیت، تاًهل و گروههای سنی با علت اقدام به خودکشی از نظر آماری رابطه معنی دار مشاهده شد بیشترین روش مورد استفاده برای اقدام به خودکشی خوردن قرص بود و شایع ترین داروهای مورد استفاده بنزودیازپین ها می باشد مشاجره با همسر یا خانواده به عنوان شایع ترین دلیل ذکر شده توسط بیماران برای اقدام به خودکشی بود.

نتیجه گیری: لازم است در سیاست گذاری های کشور به موضوع دسترسی بالای افراد جامعه به داروهای مختلف توجه بیشتری شود، همچنین از طریق رسانه ها و رابطین بهداشت در مورد مدیریت و کنترل میزان داروها در هر منزل اطلاع رسانی و آموزش داده شود تا دسترسی افراد پرخطر به داروهای خطرناک وکشنده کمتر اتفاق بیافتد.

واژه های کلیدی: اقدام به خودکشی، داروها، روش اقدام به خودکشی


سیدکاوه حجت، مهدی رضایی، محمد محمدی پور، مینا نوروزی خلیلی، مهسا دانش، سید اسماعیل حاتمی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: بر طبق گزارش ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران، در حال حاضر در ایران ۶۵۷ هزار بیمار وابسته به مواد، تحت درمان نگهدارنده می باشند. هدف از این مطالعه مقایسه میزان ماندگاری درمان در سه روش درمان نگهدارنده با متادون، تنتور اپیوم و بوپره نورفین در بیماران مراکز ترک اعتیاد شیروان می باشد. لازم به ذکر است که درمان با تنتور اپیوم تنها در ایران انجام می شود و سنجش میزان موفقیت در این روش از موضوعات چالش برانگیز می باشد.

مواد و روش کار:  این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی می باشد. جامعه مورد پژوهش تمام بیماران فعال و خارج شده از درمان در سال ۱۳۹۴ در ۶ مرکز خصوصی و دولتی درمان اعتیاد شهرستان شیروان می باشد. این مطالعه به صورت نمونه گیری در دسترس و با همکاری روانشناسان مراکز انجام شد و اطلاعات لازم از طریق مصاحبه و تکمیل چک لیست گردآوری گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و برای مقایسه ارتباط بین متغیرهای کیفی از آزمون کای دو استفاده شد.

یافته ها: میزان ماندگاری در درمان با متادون ۵/۸۴% و در بوپره نورفین معادل ۸/۷۱% و در اپیوم معادل ۱/۹۰% می باشد. بین سه روش درمانی اختلاف معنا داری مشاهده شد به صورتی که درمان با تنتور اپیوم بالاترین میزان ماندگاری را داشت.

نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان داد که میزان ماندگاری در درمان با تنتور اپیوم بالاتر از دو روش دیگر می باشد . اگر به اهداف برنامه کاهش آسیب تمرکز داشته باشیم ، این نتایج نشان می دهد که درمان با تنتور اپیوم، با وجود ادامه مصرف تریاک می تواند میزان آسیبهای اجتماعی اعتیاد را به طور چشم گیری کاهش دهد.


سیدکاوه حجت، مریم ساجدی، مهدی رضایی، مینا نوروزی خلیلی، احمد رحیمی، الهه عین بیگی،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: این پژوهش با هدف، تاثیر آموزش گروهی جرات ورزی بر عزت نفس و احساس تنهایی دخترانی که والدین وابسته به مواد مخدردارند مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و روش کار: این مطالعه آزمایشی و طرح پژوهش پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه آماری این پژوهش عبارت است از دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی دارای والدین معتاد شهر بجنورد که در سال ۹۳-۹۲ مشغول به تحصیل بوده اند. ۶۰ نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و بصورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جای گرفتند. عزت نفس و احساس تنهایی آزمودنی ها در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون مورد ارزیابی قرار گرفت و مهارت جرات ورزی بعنوان متغیر مستقل بر روی گروه آزمایش اعمال گردید (بصورت ۸ جلسه ۹۰ دقیقه ای).

یافته ها: تفاوت معناداری بین گروه آزمایش و گروه گواه وجود دارد، بدین معنا که آموزش مهارت جرات ورزی موجب تغییر معنادار در میانگین نمرات عزت نفس و احساس تنهایی گروه آزمایش نسبت به گروه گواه گردید.

نتیجه گیری: آموزش مهارت جرات ورزی می‌تواند به عنوان یک روش مداخله‌ای مفید برای مشکل عزت نفس و احساس تنهایی دانش‌آموزانی که والد معتاد دارند، به کار رود.


سید کاوه حجت، ناهید آریان پور، سید اسماعیل حاتمی، مینا نوروزی خلیلی، احمد رحیمی،
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: آموزش خودآگاهی هیجانی منجر به افزایش سلامت روانشناختی افراد میشود و میتواند زندگی افراد را در مسیر یک زندگی سالم هدایت کند در این پژوهش بررسی تأثیر آموزش مهارت خودآگاهی هیجانی درکنترل خشم و اضطراب در مردان معتاد به متا آمفتامین مورد بررسی قرار گرفته است.
روش کار: این پژوهش در چارچوب طرح شبه تجربی پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل انجام گرفت. جامعه مورد پژوهش ۵۵ نفر از معتادان به متامتافین که در مرکز ترک اعتیاد اقامتی در سال ۳۱۹۵ پذیرش شده اند و تحت گروه درمانی قرار گرفته اند میباشد ابزار گردآوری داده ها در برگیرنده پرسشنامه خشم اسپیلبرگر و پرسشنامه اضطراب آشکار و پنهان اشپیل برگر میباشد. جهت تجزیه تحلیل داده ها، از آزمون تی دو نمونه ای و تی زوجی استفاده شده است.
یافته ها: نتایج مطالعه ما نشان داد که آموزش مهارت خودآگاهی هیجانی در کاهش بروز و کنترل خشم (۵۵۳ / ۵ = P) و کاهش اضطراب (۵۵۳ / ۵ = P ) مؤثر بوده است..
نتیجه گیری: آموزش مهارت خودآگاهی هیجانی منجر به کنترل خشم و اضطراب در مردان مقیم در مرکز اقامتی ترک مواد مخدر شده است و میتوان این آموزش را در برنامهای درمانی معتادان به مواد محرک و سایر مواد مخدر نیز بهره برد.

علی حق بین، محمدرضا محمدی، نسترن احمدی، علی خالقی، حسن گلمکانی، فائزه کاویانی، محمد خرمی، مصطفی اکبرزاده، مهین حمیدی، گلناز وحیدی، آیدا خداشناس، مهسا دانش، راضیه مرتضوی، یدالله درخشانی، احمد رحیمی، مینا نوروزی خلیلی، سیمین جوهری نیا، محمد شاکری، علی نظری، سید احمد هاشمی، سید کاوه حجت،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: مطالعات بر روی شیوع اختلالات روانی کودکان و نوجوانان در نقاط مختلف جهان گزارش های متنوعی ارایه داده است طوریکه طبق نتایج مطالعات مختلف، میزان شیوع مشکلات روانی کودکان و نوجوانان بین ۱ % الی ۲۶ % دارای نوسان بوده است هدف از مطالعه حاضر بررسی فراوانی اختلالات روانپزشکی در میان کودکان و نوجوانان استان خراسان شمالی می باشد.
روش کار: این مطالعه مقطعی بر روی ۱۹۱۹ نفر از کودکان و نوجوانان ۱۸ - ۶ ای ¬ گیری خوشه ¬ ساله انجام شد. این افراد به روش نمونه ای از مناطق شهری و روستایی شهرستان بجنورد انتخاب شدند و در ¬ چند مرحله ۱۱۹ خوشه ۶ نفره تقسیم شدند. اختلالات روانپزشکی از طریق مصاحبه توسط کارشناس ارشد روانشناسی بالینی از کودکان و والدین مورد سنجش قرار گرفت. برای تشخیص اختلالات روانپزشکی از پرسشنامه k-SADS-PL استفاده شد.
یافته ها: نتایج این مطالعه شیوع کلی اختلالات روانپرشکی بین کودکان و نوجوانان را ۳ / ۱۶ % و شیوع هر کدام از اختلالات شامل اختلالات خلقی، اختلالات سایکوز، اختلالات اضطرابی، اختلالات عصبی رشدی، اختلالات رفتاری، اختلالات مصرف مواد و دیگر اختلالت را به ترتیب، ۶ / ۹ ،% ۱ / ۹ ،% ۲ / ۱۴ ،% ۰ / ۱ ،% ۳ / ۴ ،% ۱ / ۹ ،% ۶ / ۱ % نشان داد.
نتیجه گیری: با توجه به یافته ها شیوع انواع اختلالات روانپزشکی در میان کودکان و نوجوانان استان خراسان شمالی با اکثر مطالعات انجام شده در این زمینه هم راستا می باشد به جز در موارد اختلالات خلقی، اختلالات رفتاری و اختلالات مصرف مواد که نیاز به بررسی دقیق تر و شناسایی علل این تفاوت دارد.

شاهین مافی نژاد، علی عباس زاده، قاسم بیانی، حجت اله احتشام منش، مینا نوروزی خلیلی، مریم پولادی، نرگس سفیدی،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: چاقی در سن ۶-۳ سال به صورت اپیدمی در حال افزایش است و یکی از مهمترین عوامل خطر اضافه وزن در دوران کودکی، کاهش تغذیه با شیر مادر است. همچنین چاقی در دوران کودکی به عنوان یک پیش بینی کننده قوی چاقی در بزرگسالی مطرح است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط مصرف انحصاری شیر مادر و شاخص توده بدن در کودکان ۳-۶ سال انجام شد.
روش کار: در این مطالعه مشاهده ای گذشته نگر که در سال ۹۷ بر روی جمعیت کودکان ۳ تا ۶ سال شهر بجنورد انجام گردید، تعداد ۴۴۵ کودک به روش نمونه گیری چند مرحله ای از مهد کودک های شهر بجنورد و مراکز پایش وارد مطالعه شدند. اطلاعات از طریق چک لیست مشخصات دموگرافیک مادر و کودک و تعیین BMI حاصل شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS ویرایش ۱۹ و با استفاده از آزمونهای آماری انجام شد.
یافته ها: علی رغم افزایش طول مدت تغذیه انحصاری با شیر مادر در گروه با وزن مطلوب نسبت به گروه اضافه وزن، اختلاف آماری معنادار بین دو گروه وجود نداشت.
نتیجه گیری: از بین متغیرهای بررسی شده، شاخص توده بدنی بالاتر در مادر ارتباط مستقیم با میزان افزایش وزن کودکان نشان میدهد. کاهش وزن تولد نوزادان با چاقی نسبت عکس نشان میدهد. به این صورت که میانگین وزن کودکان هنگام تولد در گروه کم وزن، کمتر از میانگین وزنی هنگام تولد در کودکان با وزن مطلوب و اضافه وزن بوده است.

محمدرضا ابریشمی، پیمان آل شیخ، ثمینه قرائی، مینا نوروزی خلیلی، مریم سعادت خواجه، پرستو ضرغامی مقدم،
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: پوسیدگی دندان یکی از بیماریهای مهم و هزینه بر در دنیا محسوب می شودکه علت اصلی آن تشکیل بیوفیلم توسط باکتری ها مختلفی میباشد. هدف ازاین پژوهش بررسی اثر سینرژیستی ضد باکتریایی دو گیاه رزماری و میخک بر بازدارندگی رشد و تشکیل بیوفیلم حاصل از باکتریهای استرپتوکوکوس موتانس و استرپتوکوک سانگوئینیس میباشد.
روش کار: دو گیاه دارویی رزماری (Eugenia caryophyllata) و میخک (Rosmarinus officinalis) پس از جمع آوری و خشک نمودن، توسط حلال متانول به روش خیساندن عصاره گیری گردید و بررسی خاصیت ضدباکتریایی به روشهای دیسک دیفیوژن، چاهک پلیت و سنجش میزان تشکیل بیوفیلم انجام شد.
یافته ها: آنالیز نتایج در روش دیسک و چاهک نشان داد که غلظت۱۰۰mg/ml میخک قویترین اثر ضدباکتریایی را در بین  غلظتهای مختلف از خود نشان داده و باکتری استرپتوکوکوس موتانس حساستر از استرپتوکوکوس سانگوئینیس مشاهده شد. نتایج سنجش میزان تشکیل بیوفیلم نیز نشان داد که فقط غلظت ۱۰۰ و ۸۰ mg/ml میخک قادر به مهار بیوفیلم استرپتوکوکوس موتانس بوده و هیچکدام از عصارهها قادر به حذف بیوفیلم حاصل از استرپتوکوکوس سانگوئینیس نشدند.
نتیجه گیری: غلظتmg/ml ۱۰۰ گیاه میخک اثر ضدباکتریایی مشابه و یا بیشتری در مقایسه با دهانشویه کلرهگزیدین تجاری داشته و میتواند برای تحقیقات آتی جهت ساخت دهانشویه گیاهی مورد بررسی قرار گیرد.

حجت اله احتشام منش، نرگس سفیدی، طوبی فرازمند، شاهین مافی نژاد، قاسم بیانی، مینا نوروزی خلیلی، علی عباس زاده، مهسا رحیمیان،
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: زایمان زودرس یکی از مهم ترین مشکلات مامایی است، که قسمت عمده مرگ و میر نوزادان راحتی در جوامع پیشرفته سبب می شود. علی رغم پیشرفت در مراقبت های بارداری، فراوانی زایمان زودرس کاهش نیافته است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط سطح سرمی کلسیم، فسفر و منیزیم با زایمان زودرس در مادران باردار انجام شد.
روش کار: در این مطالعه ی توصیفی تحلیلی که در سال ۹۷ بر روی ۴۰ مادر با زایمان ترم و ۴۰ مادر با زایمان پره ترم انجام گردید. سطح سرمی کلسیم، فسفر و منیزیم آن ها مورد بررسی قرار گرفت و با هم مقایسه شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS ویرایش ۱۹ و با استفاده از آزمون های آماری انجام شد.سطح معنی داری۰/۰۵ در نظر گرفته شد.
یافته ها: در مطالعه ی حاضر میانگین (انحراف معیار ) سطح سرمی کلسیم، فسفر و منیزیم به ترتیب در گروه مادران با زایمان زودرس (۷۲/۰) ۶۵/۸، (۵۷/۰) ۶۵/۳  و (۴۷/۰)  ۸۹/۱ میلی مول در لیتر و در مادران با زایمان ترم (۵۵/۰) ۴۰/۸ ، (۷۱/۰) ۵۳/۳  و (۱۷/۰) ۷۹/۱ میلی مول در لیتر گزارش شد که در هیچکدام از این املاح تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود نداشت.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه ی ما نشان دهنده ی عدم تفاوت در سطح سرمی کلسیم، فسفر و منیزیم در دو گروه زنان با زایمان ترم و پره ترم است با این حال مطالعات بیشتر با حجم نمونه بالاتری در این مورد نیاز است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb