جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای کسائیان

پیمان آل شیخ، پویان فیضی، پرستو ضرغامی مقدم، آمنه محمدی، جمال کسائیان، اسما اسدنژاد، مهسا طاهری بازخانه،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: با توجه به افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی باکتریها به دلیل استفاده بی رویه و خود سرانه آنتی بیوتیک ها، یافتن داروهای مؤثر با عوارض کمتر بسیار حائز اهمیت است. از آنجایی که گیاهان سنتی دارای خواص ضد باکتریایی خوبی هستند بر آن شدیم تأثیر عصاره متانولی چند نمونه از گیاهان دارویی استان خراسان شمالی را بر باکتری بیماریزای استافیلوکوکوس اورئوس بررسی کنیم.
روش کار: گیاهان از مناطق مختلف خراسان شمالی جمع آوری و در سایه خشک شدند. پس از پودر کردن به مدت ۴۸ ساعت در حلال متانول خیسانده، سپس حلال توسط دستگاه روتاری تبخیر شد. پس از خشک شدن، عصارهها در DMSO حل شده و به دیسکهای بلانک و چاهکهای آماده شده افزوده شد. سپس دیسکهای حاوی عصاره روی محیط مولر هینتون اگار کشت داده شده توسط باکتری استافیلوکوکوس اورئوس قرار داده شد، از DMSO به عنوان کنترل منفی و جنتامایسین به عنوان کنترل مثبت استفاده گردید و به مدت ۲۴ ساعت انکوبه و در نهایت قطر هاله عدم رشد باکتری بر حسب میلیمتر اندازه گیری شد.
یافته ها: گیاهان بررسی شده خواص آنتی بیوتیکی قابل قبولی در برابر باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس از خود نشان دادند که از این میان Scutellaria pinnatifida و چوب بینابینی گردو دارای بیشترین فعالیت ضد باکتریایی بودند.
نتیجه گیری: مقایسه نتایج نشان داد که قطر هاله عدم رشد گیاه اسکوتلاریا و چوب بینابینی گردو بالاترین میزان را نسبت به سایرین داشته که میتوان از خواص ضد باکتریایی این دو گیاه به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک ها و همچنین نگهدارنده های طبیعی مواد غذایی استفاده نمود.

پیمان فیضی، علی حق بین، علی نظری، جمال کسائیان، حسن حسنی،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: گیاهان دارای گسترهای از ترکیبات فنلی هستند که از خواص آنتی اکسیدانی برخوردارند و این آنتی اکسیدانهای طبیعی با حفاظت از سلولها ابتلا به سرطان را کاهش میدهند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات سمیت سلولی عصاره متانولی گیاه Johreniopsis stricticaulis بر روی رده سلولی MCF-۷ میباشد. پژوهش حاضر، اولین مطالعه بر روی این گونه گیاهی می باشد
روش کار: گیاه Johreniopsis stricticaulis پس از جمع آوری، در مجاورت هوا خشک و پودر گردید. عصاره متانولی به روش خیساندن تهیه شد. فعالیت آنتی اکسیدانی با روش مهار رادیکال آزاد (DPPH) ، محتوای فنل کل با روش فولین-سیوکالتیو و ارزیابی اثر سمیت سلولی بر رده سلولی MCF-۷ با روش MTT مورد سنجش قرار گرفت .
یافته ها: عصاره متانولی گیاه در مرحله قبل گلدهی از محتوای فنل بیشتری برخوردار بوده و این عصاره خاصیت آنتی اکسیدانی بیشتری را دارا بود. در بررسی خاصیت سمیت سلولی، اثر سمیت سلولی طی زمانهای مختلف ۲۴ , ۴۸ , ۷۲ ساعته سنجیده شد; عصاره متانولی قبل گلدهی در تغییر روند رشد سلول تاثیری نداشته ولی عصاره گیاه در مرحله بعد از گلدهی با گذر زمان، بر روی رشد سلول تأثیر داشته و باعث عدم رشد آن شد( µg/ml۳۰۰˃ ،۵/۵± ۳/۲۴۶، ۱/۶±۱/ ۲۳۴ IC۵۰=‎).
نتیجه گیری: نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان داد که مرحله جمع آوری گیاه بر روی خصوصیات گیاه مؤثر است که این به دلیل نوع ترکیبات موجود در گیاه میباشد، به طوریکه با گذر گیاه از مرحله گلدهی، ممکن است تعدادی از ترکیبات از بین بروند. از طرفیبا توجه به اینکه گیاه اثر سمیت سلولی چندانی را بر روی این رده سلولی  نداشت، لذا توصیه میشود که در بررسیهای آینده از رده های سلولی دیگر استفاده شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb