جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای سلامت کودک

مجید گلزار پور، غلامرضا قائدامینی هارونی، مروئه وامقی، حمیرا سجادی، فاتح توانگر،
دوره ۸، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: کودکان آینده سازان هر جامعه­ای هستند و تضمین رشد و سلامتی آنها باید دغدغه اصلی هر جامعه­ای باشد و یکی از مفاهیم مرتبط به سلامت آنها مفهوم کیفیت زندگی وابسته با سلامت می باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی روایی سازه و پایایی نسخه فارسی پرسشنامه سلامت مرتبط با کیفیت زندگی کودکان می باشد.

مواد و روش کار: جامعه آماری شامل کلیه کارکنان مرد و زن دارای کودک ۵ تا ۱۸ ساله اداره آموزش و پرورش شهر مشهد بود. نمونه ۲۰۰ نفری به صورت طبقه ای تصادفی انتخاب و پرسشنامه ۲۸ سوالی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت کودک تکمیل شد. داده ها با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی، آلفای کرنباخ و ضریب همبستگی از طریق نرم افزار SPSS و AMOS تحلیل شد.

یافته ها:  مدلهای اندازه­گیری در تحلیل عاملی تأییدی مرتبه اول (۰۵۶/۰ ,RMSEA=۸۸۵/۰GFI=) و مرتبه دوم (۰۶/۰,RMSEA =۸۶۹/۰GFI=) از برازش مناسبی برخوردار بودند. همسانی درونی (۸۵/۰-۶۸/۰= α) و همسانی در طی زمان ابزار (۵۶۶/۰-۷۲۱/۰=r) نیز نشان داد که پرسشنامه نهایی ۲۲ سوالی کیفیت زندگی مرتبط به سلامت کودک از پایایی قابل قبولی برخوردار می باشد.

نتیجه گیری: پرسشنامه ۲۲ سوالی کیفیت زندگی مرتبط به سلامت کودک که بر اساس نسخه فارسی آن مورد بررسی قرار گرفت، از روایی سازه و پایایی قابل قبولی برخوردار می باشد. بنابراین می توان از آن جهت سنجش کیفیت زندگی مرتبط به سلامت کودکان ایرانی نیز با اطمینان بیشتری استفاده نمود ولی جهت استفاده این ابزار در کودکان غیر سالم نیاز به انجام مطالعات بیشتری می باشد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb