جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای ماموگرافی

معصومه هاشمیان، فرخنده امین شکروی، علیرضا حیدر نیا، مینور لمیعیان، کاظم حسن پور، آرش اکابری،
دوره ۵، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: خودکارآمدی به باورفردی در خصوص انجام رفتار تاکید می کند و باور به این نکته که تا چه حد کنترل سلامت بر عهده افراد می باشد می تواند باعث بروز رفتارمناسب بهداشتی گردد. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر باور به جایگاه کنترل سلامت درونی بر میزان خودکارآمدی زنان جهت انجام ماموگرافی می باشد. مواد و روش کار: مطالعه تحلیلی در سال ۹۱ در شهرسبزوار انجام و جامعه پژوهش شامل راکلیه زنان با سابقه خانوادگی سرطان پستان تشکیل دادند. با روش نمونه گیری تصادفی ساده ۱۵۰ زن وارد مطالعه شدند وپرسشنامه از طریق مصاحبه تکمیل گردید. روایی پرسشنامه از طریق روایی صوری، محتوی وروایی سازه انجام و پایایی پرسشنامه با استفاده از آزمون آلفا کرونباخ وآزمون مجدد بررسی گردید. تحلیل های این مطالعه با استفاده از نرم افزار آماری ۲۱ SPSS و نرم افزار۱۶ Amos صورت گرفت واز آزمون همبستگی پیرسون ورگرسیون گام به گام جهت بررسی ارتباط بین متغیر هااستفاده شد. سطح معنی داری آزمون در این مطالعه کمتر از۰۵/۰ بود. یافته ها: میانگین سنی زنان در این مطالعه ۸۸/۶±۴۸/۴۴ و بیشترین امتیاز مربوط به باور به جایگاه درونی کنترل سلامت (۱۳/۳±۶۵/۳۰) بود. بین جایگاه کنترل درونی سلامت با خودکارآمدی زنان در خصوص رفتار ماموگرافی همبستگی مثبت وارتباط معنی دار مشاهده گردید )۰۱/۰ P<) و با آزمون رگرسیون گام به گام، به ازای ۱ واحد افزایش در متغیر مرکز کنترل درونی، افزایشی معنی دار به اندازه ۵۴۷/۰ در متغیر خودکارآمدی مشاهده گردید. نتیجه گیری: باور به مرکز درونی کنترل سلامت می تواند بر میزان خودکارآمدی زنان با سابقه فامیلی سرطان پستان جهت انجام ماموگرافی تاثیر گذار باشد.


بهرام حصاری، حسن قدسی، محمد حسین آبادی، زهرا سادات حضرتی، جواد برجی، علیرضا قدسی،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: تشخیص زودرس سرطان پستان از عوامل مهم در پیشگیری و کاهش مرگ‌و‌میر و افزایش کیفیت زندگی زنان است. این مطالعه با هدف تعیین عوامل مرتبط با انجام خودآزمایی پستان بر اساس الگوی باور بهداشتی در زنان شاغل در دانشگاه علوم پزشکی نیشابور انجام شده است.
روش کار: مطالعه توصیفی - تحلیلی حاضر در میان ۲۷۷ نفر از زنان شاغل در دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با روش سرشماری انجام شد. گردآوری داده‌ها با کمک پرسش‌نامه‌ای روا و پایا انجام شد. داده‌ها به کمک نرم‌افزار SPSS نسخه ۱۶ و آزمون‌های آماری توصیفی و استنباطی  تجزیه ‌و ‌تحلیل شدند.
یافته‌ها: میانگین سنی نمونه‌ها ۳۹/۷ ± ۰۹/۳۲ سال بود. نتایج آزمون من‌ویتنی نشان داد اختلاف آماری معنا‌داری در ابعاد اهمیت درک‌شده (۰۰۳/۰=P)، انگیزه‌های بهداشتی (۰۱/۰=P) و موانع درک‌شده برای انجام خودآزمایی پستان (۰۰۱/۰=P) در گروه افرادی که خودآزمایی پستان انجام داده و گروهی که خودآزمایی پستان انجام نداده‌اند، وجود دارد. داشتن سابقه سرطان پستان در بستگان درجه یک (۲/۹ = OR)، موانع درک‌شده کمتر (۶۹/ ۰= OR) و متأهل بودن (۳۶/۰ = OR) بیشترین ارتباط را با انجام خودآزمایی پستان نشان داد.
نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه بین برخی سازه‌های الگوی باور بهداشتی و انجام خودآزمایی پستان و ماموگرافی ارتباط آماری معنا‌داری وجود دارد، این سازه‌های الگو می‌تواند عوامل پیشگویی‌کننده انجام خودآزمایی پستان را در زنان بیازماید و برای ارتقای برنامه‌های پیشگیری‌کننده موثر واقع شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb