جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای مطالعه کیفی

مریم صالحیان، محمدرضا آرمات،
دوره ۱، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۸۷ )
چکیده

خلاصه مقدمه و هدف: کارآموزی های بالینی بخشی اساسی از آموزش دانشجویان پرستاران است و شناخت تجربیات واقعی آنان در این عرصه و آگاهی از مشکلات آموزش بالینی از دیدگاه آنان ، امکان توسعه استراتژی آموزش بالینی و ارتقاء کیفیت آموزش را فراهم م ینماید . هدف این مطالعه درک عمیق تر تجربیات دانشجویان پرستاری در این زمینه است . روش ها: به منظور دستیابی به نظرات دانشجویان پرستاری در زمینه تجربیات بالینی ، از گروه متمرکز ۲ استفاده شد ۳۰ نفر از ۱۲۰ نفر دانشجوی شاغل به تحصیل در دانشکده پرستاری و مامایی بجنورد بطور تصادفی انتخاب شدند و در سه گروه ده نفره قرار گرفتند. هر گروه بطور جداگانه به روش گروه متمرکز مورد مصاحبه قرار گرفت . به طوری که ابتدا مفاهیم ، از تجربه و تحلیل محتوی ۳ استفاده شده و کد گذاری ۴ داده ها در سه سطح صورت گرفت. به طوری که ابتدا واحدهای معنایی ۵ تشخیص و کدگذاری گردید. سپس واحدها در سطح دوم طبقه بندی ۶ شده و در نهایت تم ها ۷ به عنوان سطح سوم کدگذاری از میان طبقات استخراج گردیدند . از جمله عوامل « شکاف بین تئوری و عمل » و « بی انگیزگی » ، « اضطراب » . یافته ها : سه تم اصلی از درون داده استخراج گردید مؤثر در تجربیات بالینی در نظر گرفته شد . بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه احساس ناامیدی و بی انگیزگی را در بین دانشجویان پرستاری نشان می دهد. همچنین اضطراب و ترس به عنوان نتیجه ای از دانش ناکافی، واکنش نامناسب مربیان در برابر خطای دانشجویان و ارزشیابی ناعادلانه از جمله تجربیات بیان شده از سوی آنان است. با توجه به نقش غیر قابل انکار ابعاد روحی- روانی و انگیزه های درونی و بیرونی فراگیران در کسب مهارتهای بالینی، نتایج این مطالعه می تواند در طرح ریزی برنامه های درسی و دوره های آموزش بالینی پرستاری و ارتقاء کیفی آن، مورد توجه مدیران آموزشی و مربیان بالینی قرار گیرد.


فاطمه محمدی، علی حیدری، یوسف حبیبی، صبا برومند، شهناز کهن، زینب حیدری،
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: پژوهشها حاکی از نمرات ضعیف و متوسط جوانان ایرانی در جنبه های مختلف سبک زندگی است. تمرکز مطالعات کمی بر بررسی همبستگی عوامل از پیش تعیین شده با سبک زندگی و عدم توجه به شناخت عوامل زمینه ساز این مشکل در زمینه فرهنگی اجتماعی ایران، منجر به انجام پژوهشی با هدف تبیین تجارب زیسته جوانان در رابطه با عوامل موثر در پیروی از سبک زندگی سالم به روش کیفی شد.

مواد و روش کار: این مطالعه با رویکرد تحلیل محتوای کیفی انجام شد. نمونه گیری آن به صورت هدفمند از بین جوانان ۲۴-۱۸ ساله شهر اصفهان بود. روش جمع آوری داده ها انجام مصاحبه نیمه ساختار یافته بود که تا اشباع داده ها ادامه یافت. آنالیز به روش تحلیل محتوای مرسوم انجام شد.

یافته ها: در مجموع ۲۴ نفر (۱۲ دخترو ۱۲ پسر) به مطالعه وارد شدند. میانگین سنی آنها ۵/۲۱ سال بود. از تحلیل داده های حاصل از انجام مصاحبه ها، سه طبقه اصلی عوامل فردی (۴ زیر طبقه)، خانواده (۲ زیر طبقه) و عوامل اجتماعی اقتصادی (۳ زیر طبقه) استخراج گردید.

نتیجه گیری: اصلاح سبک زندگی نیاز به برنامه ریزی جامع و طولانی مدت دارد. تاکید مشارکت کنندگان مطالعه حاضر بر تاثیر عوامل فردی، نشان می دهد که مداخلات مقطعی و کوتاه مدت با هدف رشد شخصی، هویت یابی و افزایش دانش و مهارت نیز باید به عنوان یک گام در بهبود سلامت جوانانی که برای آنها از قبل برنامه ریزیهای بلند مدت صورت نگرفته است، در نظر گرفته شود.


محمود خباز شیروان، حسن رضا زین آبادی، سعید جعفری نیا، اکبر حسن پور،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: کینه‌توزی از جمله رفتارهای انحرافی است که به‌طور مرتب در بین پرستاران اتفاق می‌افتد و هزینه‌های قابل توجهی در اثر این نوع رفتارها به بیمارستان‌ها تحمیل می‌شود. این پژوهش با هدف شناسایی پیامدهای کینه‌توزی در بین پرستاران بیمارستان‌های دولتی خراسان شمالی انجام شد.
روش کار: این پژوهش، یک مطالعه‌ی کیفی از نوع تحلیل محتوا و با هدف کاربردی بود که داده‌های آن در سال ۱۳۹۸ با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند از نوع گلوله برفی تا مرحله اشباع و مصاحبه انفرادی نیمه ساختارمند با ۱۸ نفر از سوپروایزرها، مدیران بخش‌ها و پرستاران با سابقه بیمارستان‌های دولتی خراسان شمالی جمع‌آوری گردید. در پژوهش حاضر برای اعتباربخشی از معیارهای قابلیت اعتماد لینکلن و گوبا استفاده شد و جهت رعایت ملاحظات اخلاقی، کد اخلاق از دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اخذ گردید. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از روش تحلیل محتوا کیفی هدایت شده گرانهیم و لاندمن انجام گرفت.
یافته‌ها: پس از تجزیه و تحلیل مصاحبه‌ها تعداد ۳۴ کد معنی‌دار منحصر به فرد شناسایی، و در ۷ مفهوم یا عامل اصلی طبقه‌بندی شد. نتایج نشان داد که پیامدهای کینه‌توزی سازمانی عبارتند از: «آسیب پذیری زندگی کاری»، «کاهش اعتماد مردم به خدمات بیمارستانی»، «آسیب‌پذیری زندگی شخصی»، «کاهش کیفیت مراقبت از بیمار»، «کاهش وجدان کاری»، «خرابکاری و کارشکنی»، «آسیب مالی به سیستم».
نتیجه گیری: در مجموع و باتوجه با یافته‌های این پژوهش می‌توان پیامدهای کینه‌توزی پرستاران را در چهار دسته پیامدهای زندگی شخصی، زندگی کاری (شغلی)، پیامدهای سازمانی و پیامدهای فراسازمانی قرار داد. این مسئله ضرورت مدیریت فردی، مدیریت سازمانی و مدیریت کلان نظام سلامت جهت کاهش اینگونه رفتارها را تصریح می‌کند.

صدیقه عارفی، فرخنده امین شکروی، علی منتظری،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۴ )
چکیده

مقدمه: با شیوع گسترده سرطان، تعداد والدین مبتلا به سرطان دارای فرزند وابسته در حال افزایش است. ابتلای سرطان در والدین چالش‌هایی را برای فرزندان نوجوان در خانواده ایجاد می‌کند و آن‌ها را در معرض مشکلات روانی و جسمی ناشی از تشخیص سرطان در والدین قرار می‌دهد. برای پیشگیری پیامدهای منفی در فرزندان، درک تأثیر سرطان والدین و نیازهای روانی‌اجتماعی فرزندان ضروری است. تحقیق حاضر با هدف تبیین مشکلات روانی‌اجتماعی نوجوانان دارای والد مبتلا به سرطان انجام شده است.
روش کار: پژوهش حاضر با رویکرد تحلیل محتوای کیفی انجام شد. هجده نوجوان دارای والد مبتلا به سرطان به روش نمونه‌گیری هدفمند از مراکز آموزشی‌درمانی علوم‌پزشکی تهران انتخاب شدند و با آن‌ها مصاحبه نیمه‌ساختاریافته انجام شد. هم‌زمان با جمع‌آوری داده‌ها، یافته‌ها به روش تحلیل محتوای قرادادی و با کمک نرم افزار MAXQDA۱۰ تحلیل شدند.
یافته‌ها: پس از تجزیه‌وتحلیل مصاحبه‌ها، ۱۲ زیرطبقه و ۵ طبقه اصلی شامل «نشخوار ذهنی»، «فشار مراقبتی»، «مشکلات مرتبط با سرطان والد»، «تعاملات اجتماعی پرنوسان» و«موانع و تسهیل‌کننده‌های سازگاری با بیماری والد» استخراج شدند که می‌توانند تجارب نوجوانان را از داشتن والد مبتلا به سرطان به تصویر بکشند.
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که نوجوانان با چالش‌های بسیاری درزمینه پذیرش سرطان والدین مواجه هستند. به‌کارگیری نتایج مطالعه حاضر می‌تواند به تدوین و اجرای برنامه‌های مداخله‌ای آموزشی کمک کند و در کاهش تنش‌های نوجوانان و سازگاری آن‌ها استفاده شود.

 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb