جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای هایپرلیپیدمی

محمد رضا مجدی، نادر نیک پرست، علی باقر زاده، مریم پورآدینه، مریم صابری کریمیان، حسن خانی، آمنه قربانی،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۱ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: لیپیدها در بسیاری از اعمال حیاتی بدن، نقش مهم ایفا می کنند، اما افزایش آنها می تواند خطر بیماری قلبی- عروقی را افزایش دهد. هدف این مطالعه، تعیین میزان فراوانی هایپرلیپیدمی (افزایش چربیهای خون) و ارتباط آن با الگوی تغذیه ای، شیوه زندگی و شاخصهای آنتروپومتریک (تن سنجی) می باشد. مواد و روش کار: این تحقیق، یک مطالعه توصیفی- مقطعی است که بر روی ۱۱۷۰۴ معلم شاغل استان خراسان شمالی طی سالهای ۸۹-۱۳۸۸ انجام شده است. مشخصات دموگرافیک، الگوهای تغذیه ای شیوه زندگی و شاخصهای آنترومتریک براساس پرسشنامه استاندارد وزارت بهداشت ارزیابی و ثبت گردید. از داوطلبین ۵ میلی لیتر نمونه خون ناشتا بمدت ۱۲ ساعت گرفته شد و پلاسمای حاصل در فریزر ۲۰- درجه سانتیگراد نگهداری شد. تعیین غلظت کلسترول و تری گلیسرید با کیت زیست شیمی و غلظت HDL و LDL با کیت شرکت بیوسیستم انجام شد. یافته ها: از میان ۱۱۷۱۳ معلم، ۱۱۷۰۴ (۹/۹۹%) داوطلب با میانگین سنی ۶۲/۶ ± ۶۴/۵۰ سال در این مطالعه شرکت نمودند. میانگین غلظت کلسترول، تری گلیسرید، HDL و LDL در مردان بترتیب ۷/۴۲±۴/۱۹۶، ۴/۹۶±۲/۱۶۴، ۳/۱±۸/۴۶ و ۹/۳±۷/۱۰۷ و در زنان ۸/۳۹±۹/۱۹۰، ۷۱±۱/۱۳۲، ۲/۱±۵۰ و ۴/۳±۹/۱۱۰ بوده است. شیوع هایپرکلسترولمی، هایپر تری گلیسریدمی و افزایش سطح LDL سرم در گروه سنی ۴۵-۲۰ سال، بطور معنی داری بیش از گروه سنی ۷۰-۴۵ سال بود. افزایش کلسترول، با مذکر بودن، چاقی شکمی، نمایه توده بدنی و مصرف دخانیات، ارتباط مستقیم و با گروه سنی رابطه عکس داشت. میانگین غلظت HDL در زنان کمتر از مردان و میانگین سطح LDL در مردان کمتر از زنان بود. نتیجه گیری: این مطالعه فراوانی بالایی در هایپرکلسترولمی و هایپرتری گلیسریدمی، فعالیت بدنی کم و سطح LDL بالا را در گروه سنی ۴۵-۲۰ سال، نشان می دهد. بنظر می رسد گروه سنی کمتر از ۴۵ سال بیش از گروه سنی ۷۰-۴۵ سال، درمعرض خطر بیماریهای قلبی- عروقی قرار دارند.


ستاره سرودی، محمودرضا جعفری، لیلا عربی،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۴ )
چکیده

مقدمه: هایپرلیپیدمی یک وضعیت پزشکی است که با سطح بالای چربی خون مشخص می‌شود و اغلب با افزایش خطر بیماری‌های قلبی _ عروقی همراه است. رویکردهای درمانی سنتی شامل اصلاح سبک زندگی، تغییر رژیم غذایی و دارودرمانی است. با این حال، برخی از بیماران نمی‌توانند به اهداف درمانی جهت کاهش LDL-C دست یابند. بنابراین، به درمان‌های جدید کاهنده‌ چربی خون با مکانیسم‌های جدید و عوارض جانبی کمتر نیاز است. ویرایش ژن، بیان ژن را تغییر می‌دهد و پتانسیل متحول کردن درمان بسیاری از بیماری‌ها را دارد. علی‌رغم وجود چندین رویکرد ویرایش ژن، سیستم CRISPR/Cas۹ به دلیل کارایی بالا و سادگی نسبی به عنوان فناوری انتخابی توسعه یافته است. امروزه از این فناوری در بسیاری از زمینه‌‌ها برای غربالگری ژن‌های هدف و ژن‌درمانی استفاده می‌شود. با این حال، هنوز موانعی جهت کاربردهای بالینی  CRISPR-Cas۹وجود دارد و یک سیستم انتقال ایمن و موثر برای حمل‌ونقل مورد نیاز است.
روش کار: موضوعات مقاله‌ با جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتی Google scholar، Scopus و PubMed تا نوامبر ۲۰۲۴ جمع‌آوری شده‌اند. عبارات جستجو شامل «Lipid nanoparticle»، «Hypercholesterolemia»، «Dyslipidemia»، «CRISPR/Cas۹» و همه اصطلاحات مرتبط که در طول جستجوی اولیه یافته شد، است.
یافته‌ها: مطالعات نشان داده‌اند که استفاده از نانوذره لیپیدی (LNP) به عنوان حامل، یک روش کارا و موثر جهت انتقال است. LNP، پایداری سیستم CRISPR-Cas۹ را بهبود می‌بخشد و با توجه به مزایای آن، به یک حامل مطلوب تبدیل شده است.
نتیجه‌گیری: این مطالعه چشم‌اندازی از این فناوری امیدوارکننده و مروری بر آخرین پیشرفت‌های حاصل‌شده در جهت توسعه‌ درمان‌های دیسلیپیدمی ارائه می‌دهد.

 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb