جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای ژنmir-۱۴۶a

مینو کوچ پی ده، رسول زحمتکش رودسری،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: سرطان تخمدان دومین سرطان شایع دستگاه تناسلی در زنان است.miRNA ‌ها مولکول‌های کوچک غیرکدکننده‌ای هستند که در تنظیم بیان ژن هدف نقش دارند. تنوع ژنتیکی با تغییر بیان ژن‌های هدف شانس ابتلا به سرطان تخمدان را افزایش می‌دهد. هدف از این مطالعه بررسی پلی‌مورفیسم جایگاه rs۲۹۱۰۱۶۴ ژن miR-۱۴۶a در زنان مبتلا به سرطان تخمدان در جمعیت استان مازندران است.
روش کار: در این مطالعه موردی‌شاهدی ۷۰ زن مبتلا به سرطان تخمدان و ۷۰ زن سالم بررسی شدند. از نمونه‌های خون محیطی، DNA ژنومی استخراج شد. برای بررسی تنوع ژنتیکی miR-۱۴۶a از روش Tetra primers ARMS-PCR استفاده شد. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS (ویرایش ۲۳) و با آزمون‌های آماری در سطح معناداری ۰۵/۰ تجزیه‌وتحلیل شدند.
یافته‌ها: فراوانی ژنوتیپ‌های GG، CG و CC در بیماران به‌ترتیب برابر با ۱۴/۱۷، ۴۳/۳۱ و ۴۳/۵۱ درصد و در افراد سالم به‌ترتیب برابر با ۵۷/۲۸، ۰۰/۴۰ و ۴۳/۳۱ درصد محاسبه شد. نتایج آماری نشان داد که ارتباط معناداری بین فراوانی آلل C ژن  miR-۱۴۶a و بیماری سرطان تخمدان وجود دارد (۰۰۷/۰=P).
نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این پژوهش نشان‌دهنده ارتباط ژنوتیپ CC با بیماری سرطان تخمدان در افراد مورد بررسی است. می‌توان آلل C را یک فاکتور خطر معرفی کرد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb