دوره ۸، شماره ۲ - ( ۸-۱۳۹۵ )                   جلد ۸ شماره ۲ صفحات ۲۵۶-۲۴۵ | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hojjat S, Rezaei M, mohamadipoor M, Norozi Khalili M, Danesh M, Hatami S. The comparison of Retention in three methods with Methadone, opium and Buprenorphine in patients admitted to addiction treatment centers . North Khorasan University of Medical Sciences 2016; 8 (2) :245-256
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-894-fa.html
حجت سیدکاوه، رضایی مهدی، محمدی پور محمد، نوروزی خلیلی مینا، دانش مهسا، حاتمی سید اسماعیل. مقایسه میزان ماندگاری در درمان در سه روش درمان نگهدارنده با متادون، تنتور اپیوم و بوپره نورفین در بیماران مراکز ترک اعتیاد. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. ۱۳۹۵; ۸ (۲) :۲۴۵-۲۵۶

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-۱-۸۹۴-fa.html


۱- دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
۲- دانشگاه آزاد اسلامی قوچان
۳- دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد
۴- دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ، ss_hatami2011@yahoo.com
چکيده:   (۵۷۵۹ مشاهده)

زمینه و هدف: بر طبق گزارش ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران، در حال حاضر در ایران 657 هزار بیمار وابسته به مواد، تحت درمان نگهدارنده می باشند. هدف از این مطالعه مقایسه میزان ماندگاری درمان در سه روش درمان نگهدارنده با متادون، تنتور اپیوم و بوپره نورفین در بیماران مراکز ترک اعتیاد شیروان می باشد. لازم به ذکر است که درمان با تنتور اپیوم تنها در ایران انجام می شود و سنجش میزان موفقیت در این روش از موضوعات چالش برانگیز می باشد.

مواد و روش کار:  این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی می باشد. جامعه مورد پژوهش تمام بیماران فعال و خارج شده از درمان در سال 1394 در 6 مرکز خصوصی و دولتی درمان اعتیاد شهرستان شیروان می باشد. این مطالعه به صورت نمونه گیری در دسترس و با همکاری روانشناسان مراکز انجام شد و اطلاعات لازم از طریق مصاحبه و تکمیل چک لیست گردآوری گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و برای مقایسه ارتباط بین متغیرهای کیفی از آزمون کای دو استفاده شد.

یافته ها: میزان ماندگاری در درمان با متادون 5/84% و در بوپره نورفین معادل 8/71% و در اپیوم معادل 1/90% می باشد. بین سه روش درمانی اختلاف معنا داری مشاهده شد به صورتی که درمان با تنتور اپیوم بالاترین میزان ماندگاری را داشت.

نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان داد که میزان ماندگاری در درمان با تنتور اپیوم بالاتر از دو روش دیگر می باشد . اگر به اهداف برنامه کاهش آسیب تمرکز داشته باشیم ، این نتایج نشان می دهد که درمان با تنتور اپیوم، با وجود ادامه مصرف تریاک می تواند میزان آسیبهای اجتماعی اعتیاد را به طور چشم گیری کاهش دهد.

متن کامل [PDF 231 kb]   (۲۷۷۰ دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1395/8/8 | پذیرش: 1395/8/8 | انتشار: 1395/8/8

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb