چکیده زمینه و هدف: عصارههای گیاهی، از منابع خوب ترکیبات ضد میکروبی هستند. در دهههای اخیر، نیاز به نگهدارنده های طبیعی در صنایع غذایی، موجب انجام تحقیقات علمی گستردهای بر روی عصاره ها و اسانس های روغنی گیاهان شده است. هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر آنتیباکتریایی عصاره های ریشه ی گیاه DC. Biebersteinia multifida بود. مواد و روش کار: عصاره های هگزانی، دی کلرومتانی و اتانولی ریشه ی گیاه آدمک به روش خیساندن تهیه شد. فعالیت آنتی باکتریایی عصاره ها به روش رقت مایع و در برابر باکتری های (1431 (PTCC Staphylococcus aureus،) 1709 (PTCC Salmonella enterica، )1399 (PTCC Escherichia coli، )1015 (PTCC Bacillus cereus، )1221 (PTCC Enterobacter aerogenes و )1765 (PTCC Clostridium perfringens بررسی شد. مقادیر حداقل غلظت مهار کننده ی رشد (MIC) و حداقل غلظت کشنده (MBC) عصاره ها تعیین شد. یافته ها: حساسیت باکتری های گرم مثبت نسبت به عصاره ها بیشتر از باکتری های گرم منفی بود. حداقل غلظت مهارکننده ی رشد عصاره ها ی اتانولی و هگزانی بر روی perfringens C.، 195/0 و حداقل غلظت کشنده ی آن ها 391/0 میلی گرم بر میلی لیتر بود. نتیجه گیری: یافته های این بررسی نشان داد که عصاره های اتانولی و هگزانی ریشه ی این گیاه بر perfringens .C اثر آنتی باکتریایی داشتند. به منظور اثبات این اثر، مطالعات بیشتری در مدل های غذایی مورد نیاز است.
بازنشر اطلاعات | |
![]() | این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |