جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای احمد پور

احمد صادقی، بهاره رحمانی، محمد زکریا کیایی، محمد احمد پور، رامین محمدی، سید حمید نبوی،
دوره ۲، شماره ۴ - ( زمستان ۸۹ ۱۳۸۹ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: توجه به بهداشت روانی در تمام عرصه های زندگی از جمله زندگی فردی و اجتماعی و شغلی حائز اهمیت است عدم توجه به سلامت روان یکی از عوامل مهم در کاهش کارآیی، از دست رفتن نیروی انسانی و ایجاد عوارض جسمی و روانی، خصوصاً در خدمات حرفه ای، می باشد. هدف پژوهش حاضر، تعیین وضعیت سلامت روانی کارکنان مرکز آموزشی درمانی شهید رجایی قزوین بود که ۴ بعد از سلامت روانی ( سلامت جسمانی، عملکرد اجتماعی، اضطراب و افسردگی) را مورد بررسی قرار می دهد. روش کار: پژوهش حاضر از نوع توصیفی- مقطعی می باشد که در پائیز ۱۳۸۷ انجام شده است. جامعه پژوهش پرسنل پرستار و اداری شاغل در بیمارستان شهید رجائی قزوین و نمونه پژوهش ۷۰ نفر از این جامعه بود که به روش طبقه ای تصادفی انتخاب شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه استاندارد سلامت عمومی( GHQ ۲۸ ) جمع آوری و به وسیله نرم افزار آماری SPSS و آزمون های تی مستقل و آنالیز واریانس یکطرفه و کای دو تحلیل شد. یافته ها: در نمونه مورد مطالعه، از لحاظ سلامت جسمانی ۷/ ۵%، از لحاظ عملکرد اجتماعی ۸/ ۲%، از لحاظ وضعیت اضطراب %۱۱/۴ و از نظر وضعیت افسردگی ۴/ ۱% از نمونه مورد مطالعه، دارای اختلال بودند. همچنین بین هیچکدام از متغیرهای مورد بررسی در این پژوهش(سن، جنس، وضعیت تاهل، وضعیت شغلی، رشته تحصیلی و تعداد فرزندان) با اختلالات روانی، در سطح α= ۰,۰۵ رابطه آماری معنادار وجود نداشت. نتیجه گیری: یافته های این تحقیق نشان داد که اختلالات روانی در بین کارکنان این بیمارستان از شیوع متوسط برخوردار است؛ بنابراین توجه بیشتر مسئولین و محققین را می طلبد تا با تدوین برنامه های مداخله ای به بهبود وضعیت سلامت روانی آنان پرداخته شود.


وحیده معتمدالصنایع، شهریار احمد پور، محمد امین یونسی هروی،
دوره ۴، شماره ۳ - ( پاییز ۹۱ ۱۳۹۱ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: یکی از مشکلات عمده بیماران مراجعه کننده به مطب دندانپزشکی ترس از تزریق ماده بی حسی و درد ناشی از هنگام تزریق است. از آنجایی که به لحاظ فیزیولوژیک برانگیختن یک احساس مشابه دیگر مثل لرزش در ناحیه تزریق می تواند موجب مسدود شدن مسیر پیام عصبی ناشی از درد شود، بنابراین هدف در این مطالعه طراحی و ساخت دستگاه لرزشی تزریق به منظور کاهش درد تزریق در هنگام عمل دندانپزشکی است. مواد و روش کار: در ساخت سیستم از یک موتور کوچک که در بدنه اصلی سرنگ قرار داده می شود، استفاده شد. در هنگام تزریق موتور روشن شده و لرزش قابل تنظیم را ایجاد می نماید. تزریق در فک بالا و پایین رت های ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرمی نر نژاد ویستار ۸ هفته در دوحالت لرزش کم و زیاد انجام گرفت. جهت ارزیابی ضربان قلبی در هنگام تزریق به عنوان یک شاخص درد، از یک سنسور پالس متصل به دم حیوان استفاده گردید. نتایج با استفاده از نرم افزار مطلب و آزمون t مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. یافته‎ها: در حالت لرزش کم نسبت به حالت بدون لرزش، درد در لحظه تزریق کمتر شده است و درد ناشی از تزریق در طول زمان کاهش می یابد اما تغییرات آن در زمان بین ۴ تا ۶ ثانیه از شروع تزریق معنادار است (۰۵/۰P<). در حالت لرزش زیاد نسبت به حالت بدون لرزش در لحظه تزریق، در طول فرآیند تزریق و همچنین در انتهای تزریق میزان ضربان قلب کاهش معناداری نسبت به حالت بدون لرزش داشته و درد نیز در این حالت کمتر شده است (۰۵/۰P<). نتیجه گیری: بر طبق نتایج، دستگاه ساخته شده می تواند بدون مداخلات دارویی و استفاده از عوامل روانی به عنوان یک وسیله موثر در تزریق بی حسی دندانپزشکی مورد استفاده قرار گیرد


علیرضا گلشن، شهریار احمد پور، محمدامین یونسی هروی، علیرضا عارفخانی،
دوره ۵، شماره ۲ - ( تابستان ۹۲ ۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: امروزه درن های پتزر در اعمال جراحی پروستاتکتومی باز بسیار مورد استفاده قرار می گیرند اما درد زیاد، آسیب به بافت اطراف و خروج ناگهانی ترشحات هنگام در آوردن آن ها از بدن، مشکلات زیادی را برای بیماران و پرستاران به وجود آورده است. هدف در این مطالعه طراحی و ساخت درن پتزر بدون درد به منظور کاهش عوارض درن و استفاده آسان تر از آن می باشد. مواد و روش کار: درن جدید این مطالعه از یک لومن پلاستیکی، ۳ نخ نایلون و ۳ مجرا جهت عبور نخها تشکیل شده است. این سه نخ با زاویه ۱۲۰درجه نسبت به هم قرار دارند و برجستگی انتهای درن را کنترل می کنند. این درن بر روی خرگوش نر آزمایشگاهی با وزن ۲ کیلوگرم مورد آزمایش قرار گرفت. پس از بیهوشی حیوان درن با جراحی باز در داخل مثانه قرار گرفت و پس از هوشیاری با کشش درن به بیرون در دو حالت بدون تغییر شکل انتهای آن و با کنترل صاف شدن انتهای آن کارایی درن مورد ارزیابی قرار گرفت. ضربان قلبی و فعالیت حرکتی حیوان در هنگام کشش به عنوان یک شاخص درد مورد ارزیابی قرار گرفت. سیگنال ECG در لید I و سنسور پالس پیزوالکتریک متصل به پای حیوان توسط یک سیستم پاورلب ثبت گردید. نتایج با استفاده از نرم افزار مطلب مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. یافته ها: نتایج آزمایش درن در حالت بدون تغییر شکل انتهای آن (همچون درن های موجود امروزی) نشان می دهد که بعد از اعمال کشش نسبت به قبل از اعمال کشش تغییرات شدید نرخ ضربان قلب و حرکات حیوان ایجاد شده است، به گونه ای که ضربان قلب حیوان ۱۲ درصد و حرکات پای حیوان ۱۳ برابر شده است. نتایج آزمایش درن در حالت تغییر شکل و صاف شدن انتهای آن تغییراتی در نرخ ضربان قلب و حرکات پای حیوان نسبت به حالت قبل از اعمال کشش نشان نمی دهد. در این حالت در لحظه ی خروج درن از بدن حیوان تغییر نرخ ضربان قلب ۱ درصد و حرکات پای حیوان بدون تغییر مشاهده شد. نتیجه گیری: استفاده از درن ساخته شده در تمامی موارد مصرف سبب کاهش عوارض از جمله بی دردی هنگام خروج درن می شود و می توان آن را برای تمام موارد کاربرد مخصوصا اعمال پروستاتکتومی باز پیشنهاد نمود.


سید حمید حسینی، رضوان رجب‌زاده، حسین جاجرمی، کوروش ارزمانی، داوود رباط سرپوشی، محمد احمد پور، زهرا مرزی، هاشم حشمتی،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: بیماری سالک در ۸۸ کشور جهان آندمیک است و ۳۵۰ میلیون نفر در جهان در معرض خطر این بیماری قرار دارند با توجه به اهمیت آموزش جمعیت‌های بزرگ، این مطالعه با هدف تعیین تأثیر مداخله آموزشی مبتنی بر مدل بزنف بر رفتارهای پیشگیری‌کننده از بیماری سالک در خانواده‌های تحت پوشش رابطین سلامت شهر جاجرم انجام شد.

مواد و روش‌کار: در این مطالعه نیمه تجربی ۶۰ رابط بهداشتی و ۱۲۰ سرپرست خانوار ساکن در شهر جاجرم در سال ۱۳۹۲ به روش نمونه‌گیری دو مرحله‌ای انتخاب شدند. مداخله آموزشی با استفاده از مدل طراحی‌شده بزنف بر روی رابطین صورت گرفت و تأثیر مداخله بر روی سرپرست خانوارها از طریق جمع‌آوری داده‌ها قبل و بعد از مداخله با استفاده از پرسشنامه سنجیده شد. داده‌ها از طریق نرم‌افزار آماری SPSS۱۶ و آمار توصیفی و استنباطی (آزمون تی مستقل، تی زوج، من ویتنی، کای اسکوئر و ویلکاکسون) تجزیه‌ و تحلیل شد.

یافته ها: میانگین نمرات مربوط به آگاهی، نگرش، قصد رفتار، عوامل قادر کننده و رفتار سرپرست خانوارهای تحت پوشش رابطین بعد از مداخله آموزشی در گروه مداخله به‌طور معنی‌داری افزایش داشت. همچنین بعد از مداخله آموزشی تأثیر همسر، روحانی محل، رابطین بهداشتی و کارکنان بهداشتی بر سرپرست خانوارها بین گروه مداخله و شاهد تفاوت معنی‌داری داشتند.

نتیجه‌گیری: مدل آموزشی بزنف منجر به تغییر رفتار آموزشی و انجام اقدامات پیشگیرانه در خانواده‌های تحت پوشش رابطین شده است. لذا پیشنهاد می‌شود در برنامه‌ریزی و مداخلات از این مدل جهت آموزش خانواده درزمینه پیشگیری از بیماری سالک استفاده شود.

واژه های کلیدی: مدل بزنف، سالک، رابطین سلامت، مداخله آموزشی


سید حمید حسینی، محمد احمد پور، رقیه شیر آبادی، کوروش ارزمانی، رضوان رجب زاده،
دوره ۷، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، بیماری لیشمانیوز جلدی از مشکلات بهداشتی جهان به ‌خصوص در کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری می‌باشد. یکی از راه‌های مؤثر در کنترل و پیشگیری این بیماری آموزش به افراد جامعه است که رابطین سلامت می‌توانند نقش مؤثری در این زمینه ایفا نمایند لذا هدف از این مطالعه بررسی دانش، نگرش و عملکرد رابطین سلامت در مورد لیشمانیوز جلدی شهرستان اسفراین می‌باشد.

مواد و روش کار: این مطالعه توصیفی–تحلیلی بر روی ۳۱۳ نفر از رابطین شهرستان اسفراین به ‌صورت سرشماری انجام شد. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه‌ای که روایی و پایایی آن سنجیده شده بود، جمع‌آوری، سپس توسط نرم‌افزار آماری SPSS۱۶  و آزمون‌های آماری تی‌تست و کای‌دو تجزیه ‌‌و‌ تحلیل شدند.

یافته ها: در این مطالعه ۱۰۰ درصد افراد شرکت‌کننده زن بودند، ۷۷ درصد متأهل بودند و ۸۲/۷۶ درصد ساکن روستا بودند. میانگین نمره رابطین سلامت در مورد بیماری لیشمانیوز جلدی در زمینه دانش ۷۶/۲±۹۹/۱۱، نگرش ۸/۱۹± ۶۱/۵۱ و عملکرد ۴۷/۵± ۸۳/۱۴ بود. سطح دانش ۶/۸۶ درصد افراد متوسط بود و به ترتیب ۱/۵ درصد و ۶/۳۲ درصد افراد دارای نگرش و عملکرد متوسطی بودند. کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی اولویت اول ۴/۵۳ درصد افراد جهت دریافت اطلاعات در زمینه بیماری لیشمانیوز جلدی بود. بین شغل با دانش و نگرش همچنین بین محل سکونت با نگرش و عملکرد رابطین سلامت رابطه آماری معنی‌دار وجود داشت) ۰۵/۰. (P<

نتیجه‌گیری: با توجه به دانش نسبتاً مناسب رابطین سلامت شهرستان اسفراین در مورد بیماری لیشمانیوز جلدی و اهمیت این گروه در فعالیت‌های بهداشتی، لازم است مسئولین اقدامات آموزشی مناسب جهت بهبود عملکرد رابطین سلامت در جامعه انجام دهند.

واژه‌های کلیدی: دانش، نگرش، عملکرد، رابطین سلامت، لیشمانیوز جلدی


فروغ صوفی ضمیری، محمد رضا حاجی نژاد، علیرضا سام زاده کرمانی، مهدی جهانتیغ، شهریار احمد پور،
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: هدف مطالعه حاضر، مقایسه اثر نانو کامپوزیت  Chitosan/ ZnO و نانو ذرات ZnO بر پراکسیداسیون سرم موش صحرایی بود.
مواد و روش کار: ۵۶ سر موش صحرایی نژاد ویستار به هفت گروه هشت تایی شامل گروه کنترل و شش گروه تحت تیمار تقسیم شدند. موش‌های گروه‌های تیمار محلول حاوی ۱۰،۲۰ و ۴۰ میلی مول در میلی لیتر از نانو کامپوزیت روی-کیتوزان و ۱۰،۲۰ و ۴۰ میلی مول در میلی لیتر نانو ذره اکسید روی را به مدت چهار هفته به‌صورت تزریق داخل صفاقی دریافت کردند. پس از پایان دوره موش‌ها بی‌هوش شدند و خون‌گیری از قلب آن‌ها انجام شد.سپس میزان TBARS به‌عنوان شاخصی از پراکسیداسیون لیپیدی به روش کلرومتری تیوباربیتوریک اسید سنجش شد. تغییرات TBARS بین گروه‌ها با تحلیل واریانس یک‌طرفه ANOVA و آزمون تعقیبی توکی (Tukey) مقایسه شد.
یافته‌ها: کاهش معنی‌داری در میانگین تغییرات TBARS در گروهای تیمار شده با ۲۰ و ۴۰ میلی مول نانوذره اکسید روی در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد (۰۵/۰p<). تزریق داخل صفاقی نانوکامپوزیت Chitosan/ZnO اثر معنی داری بر پراکسیداسیون لیپیدی در سرم نداشت.
نتیجه‌گیری: نانو ذرات اکسید روی می‌تواند از پراکسیداسیون لیپیدهای غشاء جلوگیری و از سلول‌ها در برابر آسیب‌های اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت کند ولی نانو کامپوزیت Chitosan/ZnO نتوانست میزان TBARS را در گروه‌های تیمار شده کاهش دهد. به نظر می‌رسد افزودن کیتوسان به ساختار نانوذره روی سبب کاهش خاصیت آنتی‌اکسیدانی نانو ذره اکسید روی می شود.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb