جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای دانش

سید کاوه حجت، سید اسماعیل حاتمی، مینا نوروزی خلیلی، سرور کاظمی، مهسا دانش، آرزو صمدی بیله سوار، جواهر نقدی پور، مریم کامکار خبوشان، همتا انصاری،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: خودکشی یکی از عوامل مهم مرگ و میر در جهان است و به عنوان یک مشکل بزرگ بهداشتی برای بسیاری از کشورها در نظر گرفته شده است. هدف از این مطالعه بررسی ویژگی های دموگرافیک اقدام کنندگان به خودکشی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان می باشد.

مواد و روش کار: پژوهش حاضر مطالعه توصیفی - تحلیلی از نوع مقطعی می باشد. نمونه مورد بررسی کلیه مراجعین به مرکز اورژانس بیمارستان امام رضا (ع) شهرستان بجنورد در سال ۱۳۹۳ را شامل می شود که به تشخیص روانپزشک اقدام به خودکشی کرده بودند. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت برای تحلیل داده ها از آزمون مجذور کای استفاده گردید.

یافته ها: در این مطالعه ۲۸۱ نفر مورد بررسی قرارگرفتند. ۲/۳۵% این افراد مرد و ۸/۶۴% زن بودند. میانگین سنی افراد مورد بررسی ۰۷/۹±۲۴ سال بود بین متغیرهای جنسیت، تاًهل و گروههای سنی با علت اقدام به خودکشی از نظر آماری رابطه معنی دار مشاهده شد بیشترین روش مورد استفاده برای اقدام به خودکشی خوردن قرص بود و شایع ترین داروهای مورد استفاده بنزودیازپین ها می باشد مشاجره با همسر یا خانواده به عنوان شایع ترین دلیل ذکر شده توسط بیماران برای اقدام به خودکشی بود.

نتیجه گیری: لازم است در سیاست گذاری های کشور به موضوع دسترسی بالای افراد جامعه به داروهای مختلف توجه بیشتری شود، همچنین از طریق رسانه ها و رابطین بهداشت در مورد مدیریت و کنترل میزان داروها در هر منزل اطلاع رسانی و آموزش داده شود تا دسترسی افراد پرخطر به داروهای خطرناک وکشنده کمتر اتفاق بیافتد.

واژه های کلیدی: اقدام به خودکشی، داروها، روش اقدام به خودکشی


سیدکاوه حجت، مهدی رضایی، محمد محمدی پور، مینا نوروزی خلیلی، مهسا دانش، سید اسماعیل حاتمی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: بر طبق گزارش ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران، در حال حاضر در ایران ۶۵۷ هزار بیمار وابسته به مواد، تحت درمان نگهدارنده می باشند. هدف از این مطالعه مقایسه میزان ماندگاری درمان در سه روش درمان نگهدارنده با متادون، تنتور اپیوم و بوپره نورفین در بیماران مراکز ترک اعتیاد شیروان می باشد. لازم به ذکر است که درمان با تنتور اپیوم تنها در ایران انجام می شود و سنجش میزان موفقیت در این روش از موضوعات چالش برانگیز می باشد.

مواد و روش کار:  این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی می باشد. جامعه مورد پژوهش تمام بیماران فعال و خارج شده از درمان در سال ۱۳۹۴ در ۶ مرکز خصوصی و دولتی درمان اعتیاد شهرستان شیروان می باشد. این مطالعه به صورت نمونه گیری در دسترس و با همکاری روانشناسان مراکز انجام شد و اطلاعات لازم از طریق مصاحبه و تکمیل چک لیست گردآوری گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و برای مقایسه ارتباط بین متغیرهای کیفی از آزمون کای دو استفاده شد.

یافته ها: میزان ماندگاری در درمان با متادون ۵/۸۴% و در بوپره نورفین معادل ۸/۷۱% و در اپیوم معادل ۱/۹۰% می باشد. بین سه روش درمانی اختلاف معنا داری مشاهده شد به صورتی که درمان با تنتور اپیوم بالاترین میزان ماندگاری را داشت.

نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان داد که میزان ماندگاری در درمان با تنتور اپیوم بالاتر از دو روش دیگر می باشد . اگر به اهداف برنامه کاهش آسیب تمرکز داشته باشیم ، این نتایج نشان می دهد که درمان با تنتور اپیوم، با وجود ادامه مصرف تریاک می تواند میزان آسیبهای اجتماعی اعتیاد را به طور چشم گیری کاهش دهد.


علی حق بین، محمدرضا محمدی، نسترن احمدی، علی خالقی، حسن گلمکانی، فائزه کاویانی، محمد خرمی، مصطفی اکبرزاده، مهین حمیدی، گلناز وحیدی، آیدا خداشناس، مهسا دانش، راضیه مرتضوی، یدالله درخشانی، احمد رحیمی، مینا نوروزی خلیلی، سیمین جوهری نیا، محمد شاکری، علی نظری، سید احمد هاشمی، سید کاوه حجت،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: مطالعات بر روی شیوع اختلالات روانی کودکان و نوجوانان در نقاط مختلف جهان گزارش های متنوعی ارایه داده است طوریکه طبق نتایج مطالعات مختلف، میزان شیوع مشکلات روانی کودکان و نوجوانان بین ۱ % الی ۲۶ % دارای نوسان بوده است هدف از مطالعه حاضر بررسی فراوانی اختلالات روانپزشکی در میان کودکان و نوجوانان استان خراسان شمالی می باشد.
روش کار: این مطالعه مقطعی بر روی ۱۹۱۹ نفر از کودکان و نوجوانان ۱۸ - ۶ ای ¬ گیری خوشه ¬ ساله انجام شد. این افراد به روش نمونه ای از مناطق شهری و روستایی شهرستان بجنورد انتخاب شدند و در ¬ چند مرحله ۱۱۹ خوشه ۶ نفره تقسیم شدند. اختلالات روانپزشکی از طریق مصاحبه توسط کارشناس ارشد روانشناسی بالینی از کودکان و والدین مورد سنجش قرار گرفت. برای تشخیص اختلالات روانپزشکی از پرسشنامه k-SADS-PL استفاده شد.
یافته ها: نتایج این مطالعه شیوع کلی اختلالات روانپرشکی بین کودکان و نوجوانان را ۳ / ۱۶ % و شیوع هر کدام از اختلالات شامل اختلالات خلقی، اختلالات سایکوز، اختلالات اضطرابی، اختلالات عصبی رشدی، اختلالات رفتاری، اختلالات مصرف مواد و دیگر اختلالت را به ترتیب، ۶ / ۹ ،% ۱ / ۹ ،% ۲ / ۱۴ ،% ۰ / ۱ ،% ۳ / ۴ ،% ۱ / ۹ ،% ۶ / ۱ % نشان داد.
نتیجه گیری: با توجه به یافته ها شیوع انواع اختلالات روانپزشکی در میان کودکان و نوجوانان استان خراسان شمالی با اکثر مطالعات انجام شده در این زمینه هم راستا می باشد به جز در موارد اختلالات خلقی، اختلالات رفتاری و اختلالات مصرف مواد که نیاز به بررسی دقیق تر و شناسایی علل این تفاوت دارد.

عبدالحسین میری، سارا دانشمند، فرشته سهرابی، مصطفی حیدری مجد،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: روغن‌های طبیعی ازجمله روغن آرگان از موادی هستند که برای مرطوب‌کنندگی پوست استفاده می‌شوند. کلاژن نیز از پروتئین‌های بدن است که نقش مهمی در ساختار پوست ایفا می‌کند. از این رو، در این مطالعه، اثر مرطوب‌کنندگی کرم حاوی کلاژن و روغن آرگان بررسی شد.
روش کار: با استفاده از نرم‌افزار آماری Design Expert، ۱۳ فرمولاسیون طراحی و سنتز شد. تست‌های پخش‌پذیری و ویسکوزیته به‌عنوان پاسخ، ارائه و فرمولاسیون بهینه انتخاب شد. آزمایش‌های کنترل فیزیکوشیمیایی نظیر یکنواختی فرآورده‌ها، تغییرات دمایی، پایداری در برابر نیروی گریز از مرکز، بررسی فرمولاسیون از نظر عدم ایجاد کرمینگ و کوالسانس و در پایان، اندازه‌گیری pH فرمولاسیون‌ها انجام و اثر مرطوب‌کنندگی آن بررسی شد.
یافته‌ها: کرم حاوی ۵ درصد کلاژن و روغن آرگان، به‌عنوان فرمولاسیون بهینه انتخاب شد. فاکتور مسدودکنندگی کرم حاوی کلاژن و روغن آرگان، ۴۸ ساعت پس از مطالعه بیشتر از کنترل منفی بود (۰۵/۰>P). میزان هیدراتاسیون کرم حاوی کلاژن و روغن آرگان روی پوست دست، ۵ ساعت پس از مطالعه بیشتر از کنترل منفی بود (۰۵/۰>P). فرمولاسیون بهینه پایداری خوبی در برابر آزمایش‌های کنترل فیزیکوشیمیایی از خود نشان داد.
نتیجه‌گیری: کرم مرطوب‌کننده حاوی کلاژن و روغن آرگان اثر مرطوب‌کنندگی بیشتری در مقایسه با کرم بدون کلاژن و روغن آرگان دارد و هیداراتاسیون پوست را افزایش می‌دهد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb