۱۳ نتیجه برای ریحانی
اکرم رضائیان، مسعود ایروانی، محمدرضا امیری، صدیقه ریحانی،
دوره ۱، شماره ۱ - ( پاییز ۸۷ ۱۳۸۷ )
چکیده
مقدمه: هدف از مطالعه حاضر تعیین شایعترین یافته های بالینی و آزمایشگاهی در بیماران مبتلا به لشمانیوز بستری در بخش اطفال بیمارستان امام رضا (ع) بجنورد می باشد تا با در نظر گرفتن این یافته ها، تصمیم گیری در مورد تشخیص های افتراقی با وضوح بیشتری صورت گرفته و بتوان هزینه های مربوط به تاخیر در تشخیص ، درمان و طول مدت بستری را کاهش داد.
روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی –مقطعی است که به صورت گذشته نگر پرونده ۳۰ کودک که طی سالهای ۱۳۷۹تا ۱۳۸۶ با تشخیص لشمانیوز احشایی در بخش اطفال بیمارستان امام رضا (ع) بستری شده بودند استخراج گردید و شایعترین تظاهرات بالینی ، یافته های آزمایشگاهی و نحوه پاسخ به درمان بررسی شد. تجزیه وتحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSSانجام شد و برای ارائه نتایج از آمار توصیفی ساده استفاده گردید.
نتایج: کاهش وزن ، ضعف و بی حالی ، تب، هپاتو اسپلنومگالی و علایم عفونت های تنفسی (سرفه ، تاکی ، پنه ، تب) شایعترین تظاهرات بالینی و کاهش همو گلوبین و هماتوکریت ، کاهش شمارش گلبول های قرمز ، کاهش شمارش پلاکت ، لنفوسیتوز ، لکوپنی ، افزایش ESR وCRP شایعتری یافته های آزمایشگاهی بیماری بودند.
بحث و نتیجه گیری: یافته هایی چون لنفوسیتوز ESR، CRPمثبت، رتیکو لو سیتوز ،و زندگی در روستاها یا حاشیه شهرها را می توان در برتری لشمانیوز بر سایر تشخیص های افتراقی به کار برد. با وجود درمان میزان مرگ و میر این بیماری بیش از میزان گزارش شده از سایر نقاط کشور می باشد که این نکته می تواند برای مسئولین بهداشتی حائز اهمیت باشد.
حامد رمضانی اول ریابی، کوروش ارزمانی، محمدرضا عبائی، افشین دلشاد، نادر نیک پرست، رضا رحیمی، محمد حسین ریحانی، رضا فاضلی، یاور راثی،
دوره ۲، شماره ۴ - ( زمستان ۸۹ ۱۳۸۹ )
چکیده
چکیده زمینه و هدف: بیماری لیشمانیوز احشایی از بیماریهای انگلی مهم است که در آفریقا، آسیا، اروپا و آمریکای جنوبی به شکل اندمیک بروز می کند. این مطالعه به منظور شناسایی فون پشه خاکی ها که در انتقال این بیماری نقش دارند، در استان خراسان شمالی انجام شده است، تا بتوان با برنام هریزی اپیدمیولوژیکی و اقدامات حشره شناسی در جهت پیشگیری از بروز بیماری قدم برداشت. روش کار: این مطالعه یک پژوهش توصیفی است که به روش نمونه گیری تصادفی انجام یافت. به منظور انجام این پژوهش ، طی مطالعه مقطعی در فصل تابستان سال ۱۳۸۶ هر ۱۵ روز یکبار، در روستاهای انتخابی در دو شهرستان بجنورد و مانه و سملقان صید پشه خاکیها با ۳ روش تله چسبان، هندکچ (آسپیراتور) و تله پشه بندی با طعمه حیوانی (سگ) انجام گرفت. پشه خاکیهای صید شده در آزمایشگاه بعد از مونته دائم بر اساس کلید تشخیص پشه خاکیهای ایران شناسایی گردید. یافته ها: در مجموع تعداد ۹۹۹ پشه خاکی از اماکن داخلی و خارجی شهرستان بجنورد و مانه وسملقان صید گردید که گون ههای %۹۴) Phlebotmus papatasi ) و %۶) Phlebotmus sergenti ) از اماکن داخلی و گونه های %۵۲/۸) P. papatasi )، P.sergenti ،(%۴/۲) S.dentata ،(%۶/۸) S.pawlowski ،(%۶/۱) P.kandelakii ،(%۲۰/۱) Sergentomyia sintoni %۱/۳) S.clydei ،(%۰/۶) P.mongolensis ،(%۱) S.palestinensis ،(%۱/۹) ) و P.perfiliewi ،(%۰/۳) S.christophersi %۰/۶) P.alexandrei ،(%۰/۳) S.sumbarica ،(%۳/۹) ) از اماکن خارجی صید گردید. نتیجه گیری: در بین گونه های صید شده گونه P.kandelakii که به عنوان ناقل بیماری کالاآزار شناخته شده است با وفور متوسط از اماکن خارجی صید گردید.
رضوان رجب زاده، حمید رضا شرکاء، کوروش ارزمانی، سید محمد علوی نیا، سید حمید حسینی، حسین ریحانی،
دوره ۵، شماره ۴ - ( زمستان ۹۲ ۱۳۹۲ )
چکیده
چکیده زمینه و هدف: بروسلوزیس در اغلب نقاط دنیا بخصوص در کشورهای در حال توسعه از لحاظ بهداشت عمومی و تاثیر آن در وضعیت اقتصادی اجتماعی جامعه دارای اهمیت زیادی است و به عنوان یکی از شایعترین بیماریهای مشترک انسان و دام در ایران مطرح میباشد. این مطالعه به منظور بررسی خصوصیات اپیدمیولوژیک بروسلوزیس در استان خراسان شمالی انجام شد. مواد و روش کار: این مطالعه یک مطالعه مقطعی تحلیلی بود که بر روی پرونده های افراد مبتلا به بروسلوزیس از ابتدای سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ انجام شد. داده ها از اطلاعات موجود در معاونت بهداشتی که از مراکز بهداشتی و درمانی، آزمایشگاههای خصوصی و مطب ها جمع آوری شده بودند به دست آمد. به این ترتیب برای افرادی که وارد مطالعه شدند، فرم جمع آوری داده ها را تکمیل و پس از وارد کردن کلیه داده ها به نرم افزار ۱۶SPSS با استفاده از شاخصهای آماری توصیفی و آزمون کای دو و تی تست مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار دادیم. مقدار P-value کمتر از ۰۵/۰ به عنوان معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: تعداد کل بیماران محتمل و قطعی بروسلوزیس گزارش شده در طی سالهای ۹۰-۱۳۸۵ برابر۱۳۱۰ نفر بوده است که بطور متوسط میزان شیوع در هر سال ۲۶,۶ در صد هزار بود. ۳/۵۵ درصد موارد مرد بودند بیشترین موارد ابتلا به تب مالت درشهرستان بجنورد (۴/۲۶درصد) مشاهده گردید. محل زندگی ۵/۷۱ درصد مبتلایان در روستا بود. بیشترین موارد مشاهده شده در فصل بهار و ماه خرداد بود. بین جنس افراد مبتلا و محل سکونت ارتباط آماری معنی داری وجود داشت).۰۵/۰ (p< نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد شیوع سالانه بیماری در استان از متوسط شیوع در کشور بیشتر است لذا مسولین باید برنامه ریزی دقیق در زمینه پیشگیری و کنترل این بیماری انجام دهند.
محمد زارعی، امین ایراندوست، هادی ریحانی،
دوره ۶، شماره ۳ - ( پاییز ۹۳ ۱۳۹۳ )
چکیده
چکیده زمینه و هدف: یکی از راه های کنترل عفونت بیمارستانی، شناسائی و تعیین ابزار انتقال و نوع آلودگی قابل انتقال با آن میباشد تا در پیشگیری و درمان کمککننده باشد. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی آلودگــی، نوع و شدت آلودگی تیغههای لارنگوسکوپ به مدت ۴ ماه در بخشهای درمانی بیمارستان موسی بن جعفر (ع) قوچان در سال ۱۳۸۹ بود. مواد و روش کار: روشکار به صورت توصیفی بوده و بطور تصادفی انجام شده است. ازتیغههای لارنگوسکوپ ضدعفونی شده در طول ۴ ماه ۱۰۴ مورد نمونهبرداری شد. نمونهبرداری با سواپ استریل انجام و کشت انجام میگردید. درصورت رشد باکتری و ایجاد کلونی، لام تهیه شده و از نظر نوع باکتری و شدت رشد باکتری مورد بررسی قرار داده میشد. اطلاعات جمعآوری شده بوسیله نرم افزار SPSS ورژن ۱۷ و بر اساس تستهای کای دو و آمار توصیفی تجزیه و تحلیل گردید. یافتهها: نتایج نشان میدهد که ۵۵ عدد (۹/۵۲%) از تیغهها آلوده بودند. بیشترین نوع آلودگی مربوط به سوش میکروبی استافیلوکک کواگولاز منفی با ۲۰ مورد (۴/۳۶٪) و کمترین نوع آلودگی مربوط به انتروکوک با ۵ مورد (۱/۹٪) میباشد. در مقایسه شدت آلودگی بین بخشهای درمانی بیشترین مربوط به اتاق عمل و کمترین مربوط به بخشهای اطفال و جراحی مردان بود. نتیجهگیری: اصول و روش کلی مشترکی در شستشو و ضدعفونی تیغههای لارنگوسکوپ به کار میرود که روش قابل قبولی است. اما رعایت جزئیات و رعایت دقیق مراحل شستشو و ضد عفونی توسط افراد در بخشها متفاوت است و قابل تأئید نیست که نیازمند آموزش و سختگیری بیشتر از طرف واحد کنترل عفونت میباشد.
نیره نعیمی، حمید توکلی قوچانی، نسیبه نکوهی، رضا قربانپور، صادق کریم کشته، حانیه امیری، غلامعلی ریحانی، محمد دولتی،
دوره ۶، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۳ )
چکیده
زمینه و هدف: عدم مدیریت مناسب پسماندهای پزشکی مخاطرات بهداشتی، شغلی و زیستمحیطی را به-دنبال دارد لذا هدف این پژوهش بررسی میزان کمیت و نیز نحوه مدیریت پسماندهای بیمارستانی تولیدی در بیمارستانهای تحتپوشش دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در سال ۹۲ و ارائه الگوی مناسب جهت مدیریت بهینه پسماندهای مزبور میباشد. مواد و روشکار: این مطالعهی توصیفی- مقطعی در ۶ بیمارستان تحتپوشش دانشگاه در دو فصل تابستان و پاییز ۱۳۹۲ در پایان دو روز کاری متوالی به دو شیوه جداسازی پسماندها و توزین فیزیکی آنها و چکلیست استاندارد سازمان حفاظت محیطزیست انجام گردید. تجزیهوتحلیل دادهها با استفاده از نرم افزارهای اکسل و SPSS۱۸ و آزمونهای آماری میانگین و انحراف معیار صورت پذیرفت. یافتهها: میانگین کل پسماندهای تولیدی حدود kg/d ۱۳۶۰ برآورد گردیدند که از این میزان ۵۴/۵۶% پسماند عفونی، ۴۹/۴۱% شبهخانگی، ۸۲/۱% تیزوبرنده و ۱۵/۰% شیمیایی است. سرانه پسماندهای کل، خانگی، عفونی، تیزوبرنده و شیمیایی نیز به ترتیب ۳۱/۱ ± ۶۴/۲، ۷۴/۰ ± ۰۸۵/۱، ۶۵/۰ ± ۴۹۳/۱، ۰۲۸/۰ ± ۰۴۹/۰ و ۰۲۵/۰ ± ۰۱۰/۰ کیلوگرم به ازای هر تخت در روز میباشد. بر اساس چکلیست تکمیلی وضعیت مدیریت پسماندهای بیمارستانی مورد مطالعه ۳/۳۳% وضعیت مطلوب، ۵۰% متوسط و ۷/۱۶% نامطلوب میباشد. نتیجهگیری: طبق نتایج این مطالعه ، بیشترین زباله تولیدی از نوع عفونی است که در صورت برچسبگذاری و تفکیک صحیح پسماندها ، علاوه بر ارائه آمار دقیقتر، منجر به حجم کمتر پسماندهای عفونی و در نتیجه کاهش هزینههای مدیریت می گردد. نظارت دقیقتر در زمینه تفکیک، بسته بندی، جمعآوری، حمل و امحاء پسماندهای تولیدی نیز پیشنهاد می شود.
حمید تابلی، عبدالله ریحانی یساولی،
دوره ۷، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۴ )
چکیده
زمینه و هدف: دانشگاه علوم پزشکی یکی از مهم ترین ارگان خدمت رسانی به شهروندان میباشد و هدف اصلی آن ارائه خدمات و تأمین نیازهای شهروندان است، بررسی رفتارهای ضدشهروندی کارکنان این مجموعه و بررسی ارتباط آن با شیوه رفتار سیاسی مدیران و در نهایت ریشه یابی مسائل و مشکلات، در نهایت میتواند منجر به ارائه بهتر خدمات و در خور شهروندان شود. مواد و روشکار: پژوهش حاضر این پژوهش از لحاظ ماهیت توصیفی از نوع تحلیل همبستگی و از لحاظ هدف کاربردی است که با هدف بررسی نقش تعدلیگر تیپ شخصیتی در رابطه بین رفتار سیاسی مدیران و رفتارهای ضدشهروندی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد. بر اساس آمار ارائه شده در سال ۱۳۹۳، تعداد کل کارکنان این سازمان۷۵۰ نفر می باشد که از این میان با استفاده از فرمول نمونه گیری تعداد ۲۵۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. از روش تحقیق پیمایش و ابزار پرسشنامه جهت گردآوری اطلاعات استفاده شد. سپس با استفاده از نرم افزارهای آماری SPSS و LISREL داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافتهها: رفتار سیاسی مدیران سبب افزایش رفتار ضد شهروندی کارکنان میگردد. (۰۰۰/۰p= ۲۷۵/۰r=) و تیپ شخصیتی میتواند ارتباط بین رفتار سیاسی مدیران و رفتار ضد شهروندی را تعدیل نماید. (۰۳۰/۰p=) نتیجه گیری: تحقیق نشان داد که بین رفتارسیاسی مدیران و رفتارهای ضدشهروندی کارکنان رابطه وجود دارد؛ بدین ترتیب که رفتار سیاسی مدیران سبب افزایش رفتارهای ضدشهروندی کارکنان میشود. از میان ابعاد رفتار سیاسی مدیران، ابعاد متقاعدسازی و توسل به ارزشها، سرزنش و تهدید، پایگاه حمایتی و برخورد مبهم و پنهان کاری بیشترین تأثیر را بر بروز رفتارهای ضدشهروندی کارکنان داشتند همچنین نتایج تحقیق حاضر نشان داد علاوه بر اینکه رفتار سیاسی مدیران باعث افزایش رفتار ضد شهروندی کارکنان میشود، تیپ شخصیتی نیز به عنوان یک متغیر مداخله بر این ارتباط تاثیر گذار است و افراد با تیپ شخصیتی B کمتر از افراد با تیپ شخیصتی A تحت تاثیر رفتار سیاسی مدیران دست به رفتار ضد شهروندی میزنند.
فردوس محمدی بساتینی، بهزاد ریحانی نیا،
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
زمینه و هدف: غده تیروئید یکی از غدد حیاتی بدن است که میتوان گفت به طور غیر مستقیم روی تمام ارگانهای بدن مانند قلب، کلیه، دستگاه گوارش و غیره اثر دارد هدف این مطالعه استفاده از الگوریتم بوستینگ در کاهش خطای تشخیص غده تیروئید نرمال از غده تیروئید غیرنرمال میباشد. این الگوریتم یک روش قدرتمند در حوزه تشخیص و پیشبینی میباشد. الگوریتم بوستینگ به طور مکرر یک ردهبندی کننده پایه را روی دادههای دوباره وزندار شده رشد میدهد و در نهایت یک ترکیب خطی از نتایج تشکیل میدهد و از این رو دقت را بهبود میبخشد. مواد و روش کار: این مطالعه از نوع مقطعی است. دادههای وضعیت غده تیروئید یک نمونه ۱۰۳تایی از مراجعه کنندگان به آزمایشگاه سلامت شهرستان شوشتر در سال ۸۹-۹۰ مورد تحلیل قرار گرفت برای تشخیص غده تیروئید نرمال از غده تیروئید غیرنرمال از درختهای تصمیم معمولی و درختهای تصمیم بوستینگ از نرم افرار ۳,۰.۱R استفاده شد. برای مقایسه نتایج از روش تحلیل ردهبندی و سه معیار نرخ خطای ردهبندی، حساسیت و ویژگی استفاده شد. یافتهها: نرخ خطای ردهبندی، حساسیت و ویژگی در مجموعه آزمون برای درختهای تصمیم معمولی به ترتیب ۰۸۸/۰، ۹۱/۰ و ۹۲/۰ به دست آمدند و در درختهای تصمیم بوستینگ سه معیار فوق به ترتیب ۰۲۹/۰، ۹۵۵/۰و ۱ به دست آمدند. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که الگوریتم بوستینگ برای تشخیص غده تیروئید نرمال از غده تیروئید غیرنرمال بسیار موفقتر عمل میکند بنابراین استفاده از درختهای تصمیم بوستینگ جهت تشخیص و پیشگویی وضعیت غده تیروئید پیشنهاد میشود.
حسین زراعتی، حمیدرضا بهنام وشانی، طیبه ریحانی، مجید ابریشمی، ناصر شعیبی،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
زمینه و هدف: معاینه چشم جهت غربالگری رتینوپاتی نارسی به عنوان یکی از معاینات دردناک، سبب تغییرات رفتاری در نوزادان نارس میگردد. تحریک چند حسی یک روش ضد درد غیردارویی بوده که بر معیارهای رفتاری نوزادان در طی پروسیجرهای دردناک تاثیر دارد. هدف از این پژوهش، تعیین تاثیر تحریک چند حسی بر وضعیت رفتاری نوزادان حین معاینه چشم جهت غربالگری رتینوپاتی نارسی می باشد.
مواد و روش کار: در این کارآزمایی بالینی تصادفی دو گروه یک سوکور، ۸۰ نوزاد نارس در بیمارستان خاتم الانبیاء مشهد در تیرماه ۱۳۹۳ به صورت تصادفی در دو گروه تخصیص یافتند. در گروه مداخله، برنامه تحریک چند حسی ۱۵ دقیقه قبل از شروع معاینه اجرا میشد و گروه کنترل مراقبتهای معمول بخش را دریافت میکردند. وضعیت رفتاری هر نوزاد در فواصل ۳۰ ثانیهای قبل، حین و بعد از معاینه چشم با ابزار PIPP ارزیابی شد. تحلیل دادهها توسط آزمونهای تیمستقل، آنالیزواریانس با اندازههایتکراری با استفاده از نرمافزار SPSS۱۴ انجام شد.
یافتهها: در این مطالعه، ۲/۵۳ دختر و ۸/۴۶ % پسر بودند. میانگین سن جنینی در گروه تحریک چندحسی ۷/۱±۴/۳۰ و در گروه معمول ۸/۱±۶/۳۰ بود. وضعیت رفتاری در هر دو گروه طی مراحل ارزیابی تفاوت معنیداری داشته است (۰۰۱/۰(p<. تغییرات وضعیت رفتاری در حین معاینه در دو گروه معنیدار بود (۰۰۱/۰(p<؛ ولی در گروه کنترل به نسبت گروه مداخله، افزایش بیشتری داشته است.
نتیجهگیری: برنامه تحریک چند حسی، باعث تغییرات کمتر در وضعیت رفتاری میشود و به عنوان راهکاری در جهت کاهش تغییرات رفتاری نوزادان در حین معاینه چشم میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
طیبه ریحانی، سپیده غلامی، حمید رضا بهنام وشانی، مهران بیرقی طوسی،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
زمینه و هدف: مادران کودکان مصروع با مشکلات مراقبتی و خصوصا سطوح پایین خودکارآمدی در مدیریت مراقبت مواجه هستند. این مادران تاکنون برنامه توانمندسازی مشابهی دریافت نکردهاند. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر برنامه توانمندسازی بر خودکارآمدی مادر در مدیریت مراقبت از کودک مصروع انجام شد.
مواد و روش کار: این کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی ۱۰۰ نفر از مادران دارای کودک مصروع بستری شده در بیمارستان قائم (عج) در سال ۱۳۹۳صورت گرفت. مادران واجد شرایط به روش آسان انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و آزمون قرار گرفتند. در ابتدا بُعد مدیریت مراقبت از خودکارآمدی با استفاده از پرسشنامه استاندارد خودکارآمدی مراقب که روایی و پایایی آن نیز تایید شده بود در دو گروه اندازهگیری شد، سپس برای گروه آزمون برنامه توانمندسازی اجرا شد و گروه کنترل مداخله خاصی دریافت نکردند و ۵/۱ ماه بعد از آخرین جلسه توانمندسازی پرسشنامه خودکارآمدی مراقب مجددا توسط دو گروه تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از برنامه ۱۱,۵ SPSS صورت گرفت.
یافتهها: قبل از مداخله، دو گروه از نظر متغیرهای جمعیت شناختی و میانگین نمرات بُعد مدیریت مراقبت از خودکارآمدی همسان بودند ولی بعد از مداخله بر اساس نتایج یافتهها با آزمون منویتنی از نظر میانگین مدیریت خود کارآمدی، تفاوت معنیداری مشاهده گردید )۰۰۱/۰(p<. همچنین با انجام آزمون ویلکاکسون قبل و بعد از مداخله در گروه آزمون از نظر میانگین نمره متغیر فوق تفاوت معنیداری مشاهده شد ) ۰۰۱/۰ (p<در حالی که گروه کنترل از نظر نمرهی این متغیر کاهش معنیداری داشته است )۰۰۱/۰(p<.
نتیجهگیری: برنامه توانمندسازی با توجه به کمهزینه بودن، ایمن بودن و در عین حال تاثیرگذار بودن میتواند مادران این کودکان را یاری داده و بر کیفیت مراقبت تخصصی آنان بیفزاید.
ایوب شیخی، مریم طنابنده، عبدالله ریحانی یساولی،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
زمینه و هدف: دانشگاه علوم پزشکی یکی از مهم ترین ارگان های خدمت رسانی به شهروندان می باشد و هدف اصلی آن ارائه خدمات و تأمین نیازهای شهروندان است، بررسی رفتارهای اخلاق پرستاران این مجموعه و تاثیر پذیری آن از عدالت سازمانی می تواند منجر به ارائۀ بهتر خدمات و در خور شهروندان شود.
مواد و روشکار: این پژوهش از لحاظ ماهیت توصیفی از نوع تحلیل همبستگی و از لحاظ هدف کاربردی است که با هدف بررسی نقش میانجی استرس شغلی در رابطۀ بین عدالت سازمانی و اخلاق کاری پرستاران انجام شد. بر اساس آمار ارائه شده در سال ۱۳۹۴، تعداد کل پرستاران بیمارستان طالقانی مشهد حدود ۴۰۰ نفر میباشد که از این میان با استفاده از فرمول نمونه گیری تعداد ۲۰۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. از روش تحقیق پیمایش و ابزار پرسشنامه جهت گردآوری اطلاعات استفاده شد. سپس با استفاده از نرمافزارهای آماری AMOSداده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: عدالت سازمانی سبب بهبود اخلاق کاری پرستاران میگردد و در کنار آن استرس آنها میتواند نقش میانجی در این ارتباط بین عدالت سازمانی و بهبود اخلاق کاری داشته باشد.
نتیجه گیری: تحقیق نشان داد که بین عدالت سازمانی و اخلاق کاری پرستاران رابطه وجود دارد؛ بدین ترتیب که عدالت سازمانی میتواند سبب اخلاق کاری آنها شود. همچنین نتایج تحقیق حاضر نشان داد علاوه بر اینکه عدالت سازمانی سبب بهبود اخلاق کاری میشود، استرس شغلی نیز به عنوان یک متغیر میانجی بر این ارتباط تاثیر گذار است و در پرستاران با استرس پایین میزان تاثیر عدالت سازمانی بر اخلاق کاری بیشتر است
مهوان خداپرست، طیبه ریحانی، طاهره صادقی، حسن بسکابادی، مهری یاوری،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۷ )
چکیده
مقدمه: از روش آموزشی مادران و درگیر کردن آنها در فرآیند مراقبت از نوزاد نارس تلهنرسینگ و مولتی مدیا میباشد. موفقیت شیردهی توانایی مادر در انجام شیردهی نوزاد را نشان میدهد. هدف از انجام این پژوهش تاثیر آموزش بعد از ترخیص از طریق تلهنرسینگ و مولتیمدیا بر موفقیت شیردهی نوزادان ۳۵-۳۷ هفته بود.
روش کار: پژوهش حاضر یک کارآزمایی بالینی بر روی مادران و نوزادان۳۵-۳۷ هفته بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان و زنان مامایی بیمارستان امام رضا، قائم و ام البنین مشهد که تغذیه غالب آنها شیر مادر بود به مدت ۶ ماه انجام شد. نمونه ها به طور تصادفی در دو گروه مداخله(هر گروه۳۰ نوزاد) قرار گرفتند و آموزش به دو روش تلهنرسینگ و مولتی مدیا بر موفقیت شیردهی در هر دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت و از ابزارIBFAT وBEET استفاده شد و تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS- ۱۹ و روش آمار توصیفی و استنباطی(کای اسکوئر و تی مستقل) انجام شد.
یافتهها: بین دو گروه آموزش، میانگین تغذیه با شیر مادر نوزاد در دو گروه تفاوت معناداری وجود داشت (۰۵/۰>p). وضعیت مکیدن نوزاد در دو گروه آموزشی با هم تفاوت معنیداری نداشتند(۰۵/۰<P). وضعیت جریان شیر مادر در دو گروه آموزشی با هم تفاوت معنیداری داشتند(۰۵/۰>P). میانگین وزن قبل و بعد از مداخله در دو گروه آموزش تفاوت معنیداری نداشت(۰۵/۰<P). اما در دو گروه آموزش تله نرسینگ و مولتی مدیا قبل و بعد از مداخله تفاوت معنی داری داشتند(۰۵/۰>P).
نتیجه گیری: یافته ها نشان دادند که آموزش به هر دو روش بر رفتار مادر و نوزاد در شیردهی(بر اساس ابزارBEET)، تغذیه موثر نوزاد، تعداد دفعات و مدت زمان شیردهی تاثیر یکسان داشته است.
عبداله ریحانی یساولی، سنجر سلاجقه، غلامعباس شکاری، ایوب شیخی،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده
مقدمه: توسعه منابع انسانی و افزایش بهرهوری به عنوان یک ضرورت، یکی از اهداف اصلی سازمانها تلقی میشود و از طرف دیگر در نگرش جدید نسبت به سازمان ها، فرهنگ سازمانی و مدیریت آن جایگاه ویژه ای دارد و فرهنگ سازمانی می تواند با بهره وری سازمان مرتبط باشد. بدین منظور، این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین فرهنگ سازمانی و جلوههای بهره وری منابع انسانی از دیدگاه کارکنان بیمارستان های مشهد در سال ۱۳۹۶ انجام گرفته است.
روشکار:تحقیق حاضر از بُعد هدف، توصیفی –کاربردی و ازلحاظ روش، کمی بوده که در سال ۱۳۹۶ و در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد، انجام پذیرفت. در این پژوهش با توجه به جدول مورگان نمونه ای به حجم ۳۸۵ نفر از جامعه مورد بررسی قرار گرفت و با استفاده از پرسشنامه استاندارد فرهنگ سامانی (دنیسون،۲۰۰۱) و پرسشنامه جلوه های بهره وری (ریحانی و همکاران، ۱۳۹۶)، ارتباط بین فرهنگ سازمانی و جلوههای منابع انسانی در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی مشهد بررسی شدهاست.
یافتهها: در این تحقیق با توجه به رگرسیون چندگانه ارتباط معنی دار بین فرهنگ سازمانی و جلوه های بهره وری دیده شد(۰,۰۰۱< p ۸۵,۱۸۱F=) و در مجموع در صورت بالاتر بودن فرهنگ سازمانی، جلوه های بهره وری در سازمان افزایش می یابند.
نتیجه گیری: با توجه به اینکه فرهنگ میتواند بهره وری را افزایش دهد مدیران بیمارستان ها می توانند با تاکید بر فرهنگ سازمانی نقش موثری در بالا بردن جلوه بهره وری منابع انسانی داشته باشند و بوسیله راهکارهای موجود از جمله آموزش و فرهنگ سازی سعی به افزایش بهرهوری نیروی انسانی نمایند
زهره عراقی، طیبه ریحانی، طاهره صادقی، اشرف محمدزاده،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده
مقدمه: استفاده از موادمخدر در دوران بارداری با آسیبهایی مانند زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد و بروز عوارض شدیدی نظیر سندرم محرومیت در نوزاد همراه است که منجر به افزایش استرس، کاهش قدرت خودتنظیمی و بستری شدن در بخش مراقبتهایویژه نوزادان میشود. با تشدید استرس ناشی از محیط بخش در این نوزادان، نیاز به استفاده از رویکرد مراقبت تکاملی وجود دارد. قنداق و لانه از مداخلات رفتاری مؤثر برای این نوزادان میباشند. پژوهش حاضر با هدف مقایسه تأثیر روشهای قنداق و ایجاد لانه در رفتارهای خودتنظیمی نوزادان مادران معتاد انجام شده است.
روش کار: این کارآزمایی بالینی با طرح متقاطع بر روی ۳۰ نوزاد با مادر معتاد و بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان شهر مشهد، با سن حاملگی ۳۲ تا ۳۸ هفته واجد شرایط، به روش نمونه گیری تصادفی ساده انجام شد. نوزادان به ترتیب زمان ورود به بخش به صورت یک در میان در دو گروه سه روز اول قنداق ( A )و سه روز اول لانه ( B )و سه روز دوم در گروه مقابل قرار گرفتند. مدت مداخله شش روز بود. از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، فرم چک لیست مشاهده رفتارهای نوزاد جهت ارزیابی استرس و خودتنظیمی استفاده گردید. دادهها با نرم افزار SPSS تحلیل شد.
یافته ها: براساس نتایج حاصل از آزمون تی مستقل میزان درصد رفتارهای خودتنظیمی، در گروه سه روز اول قنداق و گروه سه روزاول لانه تفاوت معنیدار نداشت
( ۰۶۰ / ۰ = P). درصد خودتنظیمی بر اساس حرکات دهان و تنفس و الگوی حرکت و صورت در گروه قنداق معنی دار بوده و درصد خودتنظیمی بر اساس رنگ و وضعیت و حالت در گروه لانه معنی دار بوده است.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد تأثیر قنداق و لانه بر رفتارهای خودتنظیمی نوزاد با مادر معتاد تفاوت معنی دار با یکدیگر نداشته است. هر دو روش در رفتارهای خودتنظیمی نوزاد مؤثر بوده است. بنابراین این دو روش تفاوت عمدهای با یکدیگر ندارند. پس از مطالعهرفتار و بر حسب شرایط نوزاد، بخش و تمایل مادر میتوان یکی ازآنها را انتخاب نمود.