جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای ساعد

مریم بلند همت، ساعد وحدت، زرین تاج سعادتی، حمیدرضا تولیده ای، نرجس بحری،
دوره ۳، شماره ۲ - ( تابستان ۹۰ ۱۳۹۰ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: مداخلات مامایی از تجویز داروهای سداتیو گرفته تا ایجاد و تشدید انقباضات در زمان لیبر و زایمان، می‌تواند اثرات مهمی بر نتایج پری ناتال بگذارد. مقادیرگازهای خونی بند ناف بازتابی از وضعیت متابولیک جنین بوده و یکی از اجزای اصلی معیارهای تشخیص آسفیکسی زایمانی محسوب می‌شود. بنابراین می‌توان گفت هر عاملی که اثرات نامطلوبی بر گازهای خونی بند ناف بگذارد ممکن است منجر به آسفیکسی جنینی شود. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط مداخلات معمول مامایی در طی لیبر با مقادیرگازهای خونی بند ناف نوزاد انجام شد. مواد و روش کار: این مطالعه تحلیلی مقطعی بر روی ۵۵ خانم باردار که حاملگی ترم، تک قلو، نمایش سفالیک و کم خطر داشتند به شیوه نمونه‌گیری مبتنی بر هدف از بین خانمهای مراجعه کننده به زایشگاههای سطح شهر بجنورد در سال ۱۳۸۹ انجام شد. اطلاعات با استفاده از فرم مصاحبه و مشاهده تکمیل شد. مصرف اکسی توسین و داروهای آرامبخش بعنوان مداخلات مامایی در نظر گرفته شد و بلافاصله بعد از خروج جفت، نمونه خون شریانی بند ناف جهت بررسی مقادیر گازهای خونی تهیه شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار SPSS ۱۶ و با استفاده ازآزمونهای آماری تی مستقل و کروسکال والیس انجام شد. یافته ها: اکسی توسین و داروهای آرامبخش به ترتیب برای ۵/۶۸ و ۲/۳۸ درصد از مادران استفاده شد. آزمونهای آماری اختلاف آماری معنی‌داری در مقدار گازهای خونی شریان بند ناف بین مادرانی که از اکسی توسین استفاده کرده بودند و آنهایی که از اکسی توسین استفاده نکرده بودند، نشان نداد. همچنین اختلاف آماری معنی‌داری در مقادیر گازهای خونی شریان بند ناف بین مادرانی که از داروهای آرام بخش استفاده کرده بودند و آنهایی که از این داروها استفاده نکرده بودند، مشاهده نشد. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف آرام بخش‌ها و تقویت زایمان با اکسی توسین تاثیر نامطلوبی بر شاخص‌های گازهای خونی نوزاد ندارد


زهرا استاجی، سیماسادات حجازی، یاسر تبرائی، مرضیه ساعدی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: اثربخشی همودیالیز بستگی به تبعیت از توصیه های درمانی دارد. عدم تبعیت از رژیم درمانی با پیامدهای بالینی جدی همراه است. جستجو برای یافتن یک شیوه ی آموزشی کارآمد ضروری است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش به وسیله ارسال پیام متنی از طریق تلفن همراه بر پذیرش رژیم درمانی بیماران تحت درمان با همودیالیز انجام شد.

مواد و روش کار: مطالعه حاضر یک پژوهش نیمه تجربی به روش قبل و بعد است که بر روی ۳۰ بیمار مرکز همودیالیز بیمارستان امام علی(ع) بجنورد در سال ۱۳۹۴ انجام گرفت. روش نمونه گیری تصادفی ساده بود. به مدت ۴ هفته روزی یکبار و در مجموع ۲۸ پیام متنی از طریق تلفن همراه به زبان فارسی در خصوص رژیم درمانی برای نمونه ها ارسال گردید. قبل و بعد از مداخله طی یک ماه میزان فسفر و پتاسیم سرم، غیبت و اضافه وزن بین جلسات دیالیز ثبت گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون تی زوجی و با استفاده از نرم افزارSPSS۲۰  تجزیه و تحلیل شد.

یافته ها: بین پذیرش رژیم غذایی(۰۰۲/۰=p)، رژیم دارویی(۰۰۳/۰=p) و حضور منظم در جلسات دیالیز (۰۰۱/۰>p) قبل و بعد از آموزش از طریق ارسال پیام متنی تفاوت معنی داری وجود داشت ولی در پذیرش محدودیت مصرف مایعات قبل و بعد از آموزش از طریق ارسال پیام متنی تفاوت معنی داری مشاهده نشد.

نتیجه گیری: با توجه به اثربخشی شیوه ارسال پیام متنی و در دسترس بودن این شیوه برای اکثریت این بیماران، توصیه می شود به این روش آموزشی در برنامه ی آموزش به بیمار بیشتر توجه گردد.


وحیده جوادی، امید ساعد،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: اختلال‌های اضطرابی یکی از شایع‌ترین اختلال‌ها در دوره کودکی و نوجوانی هستند. با توجّه به پیامد این اختلال‌ها بر عملکرد تحصیلی، خانوادگی و اجتماعی کودکان و نوجوانان، شناسایی موثرترین درمان‌ها و مداخلات روان‌شناختی در این اختلال‌ها از اهمیت به سزایی برخوردار است. در نتیجه، هدف این مطالعه، مروری بر مطالعات و پژوهش‌های انجام شده در ارتباط با اثر بخشی درمان شناختی-رفتاری بر اختلال‌های اضطرابی در کودکان و نوجوانان در ایران است.
روش کار: در این مطالعه مروری سیستماتیک ۵۴ مطالعه از سه پایگاه Magiran، SID، Noormags درمورد اثربخشی درمان شناختی-رفتاری بر اختلال‌های اضطرابی کودکان و نوجوانان در ایران از سال ۱۳۹۸-۱۳۸۸ جمع آوری شد و ۲۷ مطالعه پس از ارزیابی‌های دقیق و مطابقت با ملاک‌های ورود و خروج و چک لیست استروپ انتخاب شدند که از آنها ۱۴ مورد به صورت کامل و ۱۳ مورد به صورت خلاصه مورد مطالعه و بررسی قرار گرفتند.
یافته‌ها: تعداد آزمودنی‌ها در این مطالعه ۱۰۰۰ نفر کودکان و نوجوانان بودند. یافته‌ها نشان داد در اکثر مطالعات اندازه اثر گزارش شده در بازه ۱۵/۰ تا ۴۸/۰ قرار داشت که اندازه اثر متوسطی برای اثربخشی درمان است. عمده مطالعات بررسی شده مشکلات نظری و روش‌شناختی متعددی داشتند. تعدادی از این مشکلات رایج شامل موارد زیر بودند: وجود ضعف‌ها و نواقصی در مقایسه نتایج با مطالعات مشابه قبلی، ضعیف بودن تبیین‌های ارائه شده، کم بودن حجم نمونه، عدم استفاده از فرمول‌های آماری پیشرفته، عدم اشاره به شیوه‌های نظارت بر اجرای درمان توسط ناظر بالینی. همینطور در اکثر این مطالعات از اصول و دستورالعمل‌های استاندارد بین المللی کارآزمایی بالینی برای ارائه دقیق نتایج و گزارش آنها پیروی نشده بود.
نتیجه گیری: نتایج مطالعات مرور شده نشان از اثربخشی ضعیف تا متوسط پروتکل‌های مداخلاتی دارد امّا به نظر می‌رسد در صورت رفع مشکلات نظری و روش‌شناختی این مطالعات در ایران، بتوان برآورد دقیق‌تری از اثربخشی درمان شناختی رفتاری برای اختلال‌های اضطرابی در کودکان و نوجوان به دست آورد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb