جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای صمدی

نرگس مسلمی زاده، کیوان یوسف نژاد، ، حسن خانی، مریم رضایی موید، سارا صمدی،
دوره ۴، شماره ۱ - ( بهار ۹۱ ۱۳۹۱ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: زایمان پیش از موعد به شروع انقباضات رحمی با قدرت و توالی کافی برای ایجاد دیلاتاسیون و افاسمان پیشرونده گردن رحم در هفته های ۲۰ تا ۳۷ بارداری گفته می شود. هدف این مطالعه، تعیین کارآیی سلکسیب در توقف زایمان زودرس در مقایسه با ایندومتاسین و سولفات منیزیم است. مواد و روش کار:این مطالعه، یک کارآزمایی بالینی دوسوکور است که بر روی ۴۰۰ باردار تک قلو بین ۲۴ تا ۳۴ هفته که با تشخیص دردهای زایمانی زودرس در زایشگاه بیمارستان آموزشی- درمانی امام خمینی (ره) ساری در طول سالهای ۸۹-۱۳۸۸بستری شده اند، انجام شده است. بیماران به سه گروه دریافت کننده سولفات منیزیم، سلکسیب و ایندومتاسین تقسیم شدند که بطور کامل تصادفی بوده است و ۲۴، ۴۸ و ۷۲ ساعت پس از شروع درمان جهت تعیین شاخص مایع آمنیوتیک (AFI) سونوگرافی شدند و در صورتیکه ۷۲ ساعت پس از شروع درمان یا ۲۴ ساعت پس از قطع درمان هنوز کاهش AFI یا بعبارت دیگر کمتر از ۷ سانتی متر وجود می داشت، سونوگرافی تا زمان نرمال شدن حجم مایع آمنیوتیک روزانه ادامه می یافت. یافته ها: افراد از نظر سن مادر، سن بارداری، پاریتی، سابقه زایمان زودرس و میزان دیلاتاسیون سرویکس همسان سازی شدند. در مجموع، ۴/۷۶% از نمونه ها در بین گروههای دریافت کننده سلکسیب و ایندومتاسین به توکولیتیک تراپی پاسخ دادند. تفاوت آماری معنی داری به نفع سلکسیب بین دو گروه وجود داشت (۰۳۹/۰=P). ۳/۷۷% نمونه هایی که از ایندومتاسین و منیزیم سولفات به عنوان توکولیز استفاده شده بود به درمان پاسخ دادند، تفاوت آماری معنی داری به نفع سولفات مشاهده شد (۰۰۲/۰=P). ۹/۸۷% نمونه هایی که از سلکسیب و سولفات منیزیم به عنوان توکولیتیک استفاده شده بود به توکولیز پاسخ دادند و تفاوت آماری معنی داری در استفاده از این داروها مشاهده نگردید (۲۴/۰=P). نتیجه گیری:بنظر می رسد سلکسیب می تواند به مانند سولفات منیزیوم در درمان زایمان زوردرس استفاده شود.


سید کاوه حجت، سید اسماعیل حاتمی، مینا نوروزی خلیلی، سرور کاظمی، مهسا دانش، آرزو صمدی بیله سوار، جواهر نقدی پور، مریم کامکار خبوشان، همتا انصاری،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: خودکشی یکی از عوامل مهم مرگ و میر در جهان است و به عنوان یک مشکل بزرگ بهداشتی برای بسیاری از کشورها در نظر گرفته شده است. هدف از این مطالعه بررسی ویژگی های دموگرافیک اقدام کنندگان به خودکشی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان می باشد.

مواد و روش کار: پژوهش حاضر مطالعه توصیفی - تحلیلی از نوع مقطعی می باشد. نمونه مورد بررسی کلیه مراجعین به مرکز اورژانس بیمارستان امام رضا (ع) شهرستان بجنورد در سال ۱۳۹۳ را شامل می شود که به تشخیص روانپزشک اقدام به خودکشی کرده بودند. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت برای تحلیل داده ها از آزمون مجذور کای استفاده گردید.

یافته ها: در این مطالعه ۲۸۱ نفر مورد بررسی قرارگرفتند. ۲/۳۵% این افراد مرد و ۸/۶۴% زن بودند. میانگین سنی افراد مورد بررسی ۰۷/۹±۲۴ سال بود بین متغیرهای جنسیت، تاًهل و گروههای سنی با علت اقدام به خودکشی از نظر آماری رابطه معنی دار مشاهده شد بیشترین روش مورد استفاده برای اقدام به خودکشی خوردن قرص بود و شایع ترین داروهای مورد استفاده بنزودیازپین ها می باشد مشاجره با همسر یا خانواده به عنوان شایع ترین دلیل ذکر شده توسط بیماران برای اقدام به خودکشی بود.

نتیجه گیری: لازم است در سیاست گذاری های کشور به موضوع دسترسی بالای افراد جامعه به داروهای مختلف توجه بیشتری شود، همچنین از طریق رسانه ها و رابطین بهداشت در مورد مدیریت و کنترل میزان داروها در هر منزل اطلاع رسانی و آموزش داده شود تا دسترسی افراد پرخطر به داروهای خطرناک وکشنده کمتر اتفاق بیافتد.

واژه های کلیدی: اقدام به خودکشی، داروها، روش اقدام به خودکشی


مریم امینی، حمیده صمدی، راضیه یوسفی، مهرالسادات مهدیزاده، فاطمه خراشادی زاده، محمدتقی شاکری،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: آموزش مهارت‌های زندگی به ارتقا بهداشت‌روانی جوانان در ابعاد زندگی کمک می‌کند و از اساسی‌ترین برنامه‌های پیش‌گیرانه در سطح اول به‌شمار می‌رود. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش مهارت‌های زندگی بر مبنای آیات قرآنی بر جهت‌گیری مذهبی و سلامت عمومی دانشجویان انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی‌شده است. نمونه‌گیری در مرحله اول بصورت غیراحتمالی و هدفمند و در مرحله دوم تخصیص افراد در دو گروه به صورت کارآزمایی بالینی شاهددار به روش تخصیص پاکت انجام شد. ابتدا از دانشجویان علاقمند در خوابگاه‌های دختران دانشگاه علوم پزشکی مشهد خواسته شد پرسشنامه‌های جهت‌گیری مذهبی و سلامت‌عمومی را تکمیل نمایند و ۳۰ نفر از دانشجویانی که در مجموع بیشترین نمره را کسب کرده بودند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل (۱۵) و آزمایش (۱۵) قرارگرفتند. داده‌های به دست آمده با استفاده از روش آماری آنالیز کوواریانس به‌وسیله نرم افزار ۲۵ SPSSV. مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: در انتهای مطالعه بین میانگین نمره سلامت عمومی گروه کنترل و گروه آزمون اختلاف معناداری وجود داشت (۰۰۱/۰P<). در حالیکه در خصوص جهت‌گیری مذهبی اختلاف معناداری بین میانگین‌های دو گروه مشاهده نشد (۲۶/۰P=).
نتیجه گیری: مداخله آموزشی مهارت‌های زندگی با جهت‌گیری آیات قرآن در سلامت‌عمومی دانشجویان مؤثر بود درحالیکه در جهت‌گیری مذهبی دانشجویان تاثیری نداشت. بنابراین مشاوران و متخصصین سلامت‌روان می‌توانند با بکارگیری آیات قرآنی در آموزش مهارت‌های زندگی به سلامت روان دانشجویان کمک نمایند. پیشنهاد می‌شود جهت ارتقا جهت‌گیری مذهبی دانشجویان در مداخله آموزشی از رویکردهای تکمیلی استفاده شود


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb