جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای غیبی

کامبیز دیبا، آرزو غیبی، زهرا دیلمی، زهرا یکتا، خسرو حضرتی تپه،
دوره ۶، شماره ۳ - ( پاییز ۹۳ ۱۳۹۳ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: درماتوفیتوزیس ، عفونت پوست، مو یا ناخن است که به وسیله قارچ های کراتین دوست متنوعی موسوم به درماتوفیت ها ایجاد می شود. تینه آ جزء عفونتهای شایع در سراسر جهان می باشد. عفونت درماتوفیتی یک مشکل بهداشت عمومی محسوب می شود و از بیماری های شایع ایران نیز محسوب می گردد. هدف از انجام این تحقیق بررسی شیوع عفونت قارچی درماتوفیتی در منطقه آذربایجان غربی با کاربرد روش های مولکولی و سنتی بود. مواد و روش کار : این تحقیق بر روی ۲۴۶ نمونه بالینی مشکوک به درماتوفیتوزیس جمع آوری شده از مراکز درمانی بیماریهای پوستی ارومیه انجام شد. بر روی نمونه ها آزمایش مستقیم و کشت به عمل آمد و نهایتا شناسایی گونه های درماتوفیتی جداسازی شده با استفاده از روش های متداول صورت گرفت. یافته ها : از میان کل نمونه های بدست آمده، ۲۸ مورد مثبت درماتوفیتی شامل: ترایکوفیتون منتاگروفایتیس ۱۲ (۸/۴۲ % )، میکروسپوروم کانیس ۹ (۱/۳۲ % )، میکروسپوروم جیپسئوم ۴ (۲/۱۴ % )، ترایکوفیتون روبروم ۲ (۱/۷ % )، :ترایکوفیتون شوئن لاینی ۱ (۵/۳ % ) شناسایی و تشخیص داده شدند. نتیجه گیری : نتایج ما نشان داد که شیوع و درصد درماتوفیت ها در ارومیه و ایران از تغییر نسبی فزاینده ای برخوردار است.


پوریا میدانی، سیده هدا علوی زاده، حمیدرضا رحیمی، فیروزه سلیمانی، فاطمه غیبی، امین جلیلی،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: سودوموناس آئروژینوزا پاتوژنی فرصت‌طلب و متداول‌ترین باکتری مرتبط با عفونت‌های بیمارستانی و ذات‌الریه است. با توجه به عوارض جانبی آنتی‌بیوتیک‌ها، کاهش کارایی به‌علت مقاومت دارویی و اثبات اثرهای آنتی‌باکتریال ترکیبات گیاهی، در این طرح خصوصیات آنتی‌باکتریایی سه عصاره آویشن، رزماری و چای سبز بررسی شد.
روش کار: ابتدا جداسازی سویه‌های کلینیکی انجام شد و سپس، سویه‌ها ذخیره شدند. مقاومت سویه‌ها در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها اندازه‌‌گیری شد و سویه‌ها به سه دسته مقاوم، حساس و نیمه‌حساس تقسیم شدند. حداقل غلظت مهارکننده رشد باکتری (MIC) توسط ترکیب سه عصاره تعیین شد. حداقل غلظت مهارکننده رشد مؤثر آنتی‌بیوتیک آمپی‌سیلین نیز تعیین شد. در نهایت، اثر متقابل ترکیب عصاره‌ها با  آنتی‌بیوتیک انتخابی بررسی شد. همچنین، اثر عصاره‌ها بر تشکیل بیوفیلم سودوموناس آئروژینوزا بررسی شد.
یافته‌ها: سه عصاره آویشن، رزماری و چای سبز مانع رشد زیرگونه‌های متفاوتی از باکتری شدند. ترکیب بهینه از سه عصاره باعث کاهش MIC عصاره‌ها به‌تنهایی شد. عصاره‌ها و  آنتی‌بیوتیک آمپی‌سیلین بر یکدیگر خاصیت هم‌افزایی نشان دادند و ترکیب عصاره‌ها مانع از رشد بیوفیلم شد.
نتیجه‌گیری: نتایج حاکی از آن است که ترکیب سه عصاره اثرهای ضدباکتریایی و بیوفیلمی شایان ذکری دارند. همچنین، ترکیب این سه عصاره با هم و در ترکیب با آنتی‌بیوتیک آمپی‌سیلین‌ خاصیت سینرژیسم دارد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb