جستجو در مقالات منتشر شده


۱۱ نتیجه برای فیروزه

روشنک وامقی، فیروزه ساجدی، مسعود غریب، ساحل همتی، مهران احمدلو،
دوره ۷، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: عدم تشخیص و مداخله ی به موقع در کودکان فلج مغزی می تواند منجر به ناتوانیهای متعددی شود. نوروفیدبک روش درمانی نسبتا جدیدی است که موجب بهبود تنظیمات عصبی و عملکرد متابولیک در مغز گردد. با توجه به جدید بودن این روش مطالعه ی حاضر با هدف بررسی تاثیر نوروفیدبک بر امواج مغزی کودکان دچار فلج مغزی اسپاستیک انجام شد. مواد و روش کار:مطالعه حاضر شبه تجربی با انجام آزمون قبل و پس از مداخله بود. روش نمونه گیری به صورت در دسترس شامل کلیه کودکان ۴-۱۵ ساله مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک، مراجعه کننده به مراکز توانبخشی تهران، در سال ۱۳۹۲ بود. ۲۶ کودک فلج مغزی براساس معیار های ورود و خروج و ضریب هوشی بالاتر از ۸۰ وارد مطالعه شدند. جهت آنان ۵ جلسه نوروفیدبک انجام شد. امواج مغزی قبل و بعد از انجام مداخله، توسط دستگاه EEG/ERP ۱۹ کاناله استاندارد با فرکانس نمونه برداری ۲۵۰Hz ثبت و با الگوی امواج مغزی ۵۰ کودک نرمال ۴ تا ۱۵ ساله (گروه کنترل) مقایسه گردید. یافته ها: متوسط قدرت امواج آلفا ( فرکانس بالا) پس از انجام مداخله (نورو فیدبک) در کودکان فلج مغزی افزایش و متوسط قدرت امواج دلتا ( فرکانس پایین) کاهش یافتند، یعنی مداخله سبب نزدیک شدن الگوی امواج مغزی کودکان فلج مغزی به الگوی نرمال شد واین می تواند علائمی از بهبود امواج مغزی باشد. نتیجه گیری: به نظر می رسد نوروفیدبک موجب بهبود امواج مغزی در کودکان فلج مغزی می گردد. انجام مطالعات بیشتر درباره ی تاثیر این روش در درمان فلج مغزی ضروری است.


فیروزه احمدی، مریم نیک نژادی، فرناز اخباری،
دوره ۷، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۴ )
چکیده

تومور تروفوبلاستیک محل جفت (placental site trophoblastic tumor)(PSTT)، گونه نادری از نئوپلازی تروفوبلاستیک بارداری است. این بیماری ممکن است بعد از پایان بارداری، سقط خود به خودی و یا بارداری مولار و اکتوپیک تظاهر کند. تظاهرات کلینیکی گوناگون در این بیماری وجود دارد از طیف خوش خیم تا نوع پیشرونده بیماری که نتایج کشنده نیز در بردارد.

معرفی بیمار: ما در این مقاله به گزارش موردی از تومور تروفوبلاستیک محل جفت در یک خانم ۲۲ ساله پرداخته می شود که با یکبار زایمان در سه سال قبل، بدون سابقه سقط و با شکایت آمنوره در ماههای اخیر به پژوهشگاه رویان مراجعه کرده بود. در معاینه انجام شده از لگن، توده رحمی واضحی قابل لمس بود.

نتیجه گیری : این بیماری نادر، از انواع تومورهای نئوپلاستیک بارداری است و بدلیل تظاهرات گوناگون این بیماری، با چالشهای تشخیصی و درمانی همراه خواهد بود.

واژه های کلیدی: تومور تروفوبلاستیک جفت، سونوگرافی


سحر محسنی تکلو، فیروزه حسینی اصفهانی۲، پروین میرمیران، فریدون عزیزی،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: میزان و نوع اسیدهای چرب دریافتی در دوران نوجوانی یکی از عوامل موثر بر دیس‌لیپیدمی در دوران بزرگسالی است. هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی میزان غلظت لیپیدها و لیپوپروتئین‌های سرمی در نوجوانان تهرانی و ارتباط آن با میزان و نوع چربی‌های دریافتی بود.

مواد و روش کار: در این مطالعه مقطعی ۷۱۷ نوجوان ۱۰ تا ۱۹ ساله از مرحله چهارم مطالعه قند و لیپید تهران شرکت داده شدند. دریافت‌های معمول غذایی با استفاده از پرسشنامه روا و پایای بسامد مصرف خوراک ارزیابی گردید. به منظور اندازگیری غلظت لیپیدهای سرمی از تمامی شرکت کنندگان در حالت ناشتا یک نمونه خون سیاهرگی اخذ گردید.

یافته‌ها: غلظت تری‌گلیسرید سرمی بطور معنی‌داری در پسران بالاتر از دختران بود (۵/۹۰ در برابر ۰/۷۹ میلی‌گرم در دسی‌لیتر، ۰۰۵/۰=P). پس از تعدیل اثر متغیر سن، در پسران و دختران با افزایش دریافت اسیدهای چرب پوفا در چارک‌ها غلظت تری‌گلیسرید سرمی بطور معنی‌داری کاهش یافت (به ترتیب۰/۶ و ۲/۲۳ میلی‌گرم در دسی‌لیتر، ۰۵/۰>P). همچنین در پسران با افزایش دریافت اسیدهای چرب پوفا و در دختران با کاهش دریافت اسیدهای چرب اشباع افزایش معنی‌داری در غلظت سرمی HDL-C (به ترتیب ۰/۴ و ۴/۳ میلی‌گرم در دسی‌لیتر، ۰۵/۰>P) مشاهده گردید. سایر اجزای پروفایل لیپیدی سرم در دختران و پسران با درصد انرژی دریافتی از کل چربی و انواع اسیدهای چرب رابطه معنی‌داری را نشان ندادند.

نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد که درصد انرژی دریافتی از انواع اسیدهای چرب و کل چربی مهمترین عامل موثر بر سطح لیپیدها و لیپوپروتئین‌های سرمی نیست و نقش سایر عوامل نیز باید مورد ارزیابی قرار گیرد.

واژه های کلیدی: پروفایل لیپیدی، چربی رژیم غذایی، کلسترول، اسیدهای چرب


سیده نسترن اسدزاده، مریم لنگری زاده، حمیده نیکوزاده، نیما فیروزه،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: آبنبات و فراورده‌های آبنباتی باوجود اینکه ماده غذایی کامل محسوب نمی‌شود اما ازجمله مواد غذایی پرمصرف توسط کودکان و بعضاً زنان باردار بوده است. هدف از انجام این مطالعه تعیین غلظت سرب در آبنبات های رنگی عرضه شده در سطح شهر بجنورد در سال ۱۳۹۵ می‌باشد.
روش کار: این مطالعه مقطعی-توصیفی بوده که در سال ۱۳۹۵ در شهر بجنورد به انجام رسیده است در این پژوهش تعداد ۹۰ نمونه آبنبات رنگی (زعفرانی، کاکایوئی، پرتغالی، آلبالوئی) از مناطق مختلف شهر بجنورد نمونه برداری شد. پس از اماده سازی نمونه‌ها، به آزمایشگاه کنترل مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی بجنورد ارسال گردید. پس از اماده سازی نمونه‌ها، میزان غلظت سرب با دستگاه جذب اتمی مدل ۲۲۰ Spectra AA مجهز به کوره گرافیتی مدل ۱۱۰ (Varian) اندازه گیری گردید. سپس بصورت توصیفی اطلاعات جمع اوری شده گزارش گردیده‌اند.
یافته‌ها: با توجه به نتایج به دست آمده، میانگین غلظت سرب ابنباتهای رنگی ۱۸۱/۰ میکروگرم بر گرم بودند رنگ تارترازین دارای بیشترین میانگین غلظت سرب (۲۴/۰ میکرو گرم بر گرم) و رنگ طبیعی دارای کمترین میانگین غلظت سرب (۱۵/۰ میکروگرم بر گرم) بودند.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان دادکه میزان سرب در تمامی نمونه‌های مورد ازمایش کمتر از حد استاندارد FDA می‌باشد اما استاندارد ملی برای حدمجاز سرب در ابنبات موجود نمی‌باشد. با توجه به اثرات بالقوه فلز سنگین سرب بر سلامتی انسان، بایستی اقدامات لازم در مورد تدوین استاندارد ملی و کنترل و مراقبت‌های بهداشتی مداومی انجام گیرد.

 

میترا هاشمی، سیده نسترن اسدزاده، رضا قربانپور، خشایار سبحانی، زهرا حکمت آرا، نیما فیروزه،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: یونیتهای دندانپزشکی از جمله تجهیزاتی هستند که به واسطه اعمال دندانپزشکی آب در آن جریان پیدا میکند و با توجه به ماندگاری آب و احتمال تشکیل بیوفیلم در آنها میتوانند بار میکربی بالایی داشته باشند. بررسی این آلودگی حائز اهمیت است به طوریکه با توجه بهاحتمال بروز عفونتهای خطرناک در افراد دچار ضعف سیستم دفاعی، آلودگی میکربی خطوط آب یونیتهای دندانپزشکی باید پیوسته مورد بررسی قرار گیرد. هدف از این تحقیق بررسی میزان آلودگی باکتریایی آب یونیتهای دانشکده دندانپزشکی شهر بجنورد در سال ۱۳۹۶ میباشد.
روش کار: این مطالعه به روش تحلیلی_مقطعی بر روی آب یونیتهای دانشکده دندانپزشکی علوم پزشکی بجنورد صورت گرفت,۳۰ یونیت فعال دانشکده دندانپزشکی جهت نمونه برداری انتخاب شد. نمونه ها بر روی محیطهای اختصاصی کشت داده شد و بعد از۴۸ ساعت در دمای ۳۷ درجه سانتیگراد تعداد کلنیهای میکروبی شمارش گردید و درانتها اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS ۲۰ و آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج نشان داد میانگین کل شمارش باکتری قبل از فلاشینگ و بعد از فلاشینگ به ترتیب ۷۱۱ و ۲۹۳ کلنی بر میلی لیتر میباشد که میانگین شمارش باکتری قبل از فلاشینگ بیشتر از بعد از فلاشینگ میباشد.
نتیجه گیری: از یافته های این تحقیق نتیجه میشود فلاشینگ یکی از روشها برای کاهش بار آلودگی میکروبی بوده است و با توجه به اینکه آب یونیتهای دانشکده دندانپزشکی آلوده است، دندانپزشکان باید توجه بیشتری برای جلوگیری از انتقال عفونت به بیماران و کارکنان دندانپزشکی داشته باشند

سارا فیروزه، پرستو ضرغامی مقدم، آمنه محمدی، اسما اسدنژاد، مهسا طاهری بازخانه، جمال کساییان، پیمان آل شیخ،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: با افزایش مقاومت های ناشی از استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک های صناعی، یافتن داروهای جایگزین با خواص ضدباکتریایی و کمترین عوارض جانبی ضروری است. هدف از این بررسی تاثیر نوع حلال های مختلف در استخراج مواد موثره ضد باکتریایی گیاه و شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانسL.   Arenaria hispanica در استان خراسان شمالی می باشد.
روش کار: گیاه مرجانه ( Arenaria hispanica L. ) پس از جمع آوری و خشک نمودن، توسط حلالهای مختلف به روش خیساندن عصاره گیری گردید، اسانس‌گیری توسط دستگاه کلونجر انجام و ترکیبات اسانس توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد آنالیز قرار گرفت. بررسی خاصیت ضد باکتریایی به روش دیسک دیفیوژن، چاهک و تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی و کشندگی انجام شد.
یافته ها: عصاره های مورد آزمایش فقط بر روی باکتری های گرم مثبت تاثیر داشته و اثر مهاری عصاره متانولی بیشتر از سایرین بود. اشرشیاکلی مقاوم ترین و باسیلوس سرئوس حساس ترین باکتری شناخته شدند و هیچگونه تفاوت آماری معنی داری در بین گروه های مختلف مشاهده نشد p>۰,۰۵)). نتایج MIC/MBC نشان داد که هیچ کدام از عصاره های تست شده قادر به مهار یا حذف باکتری های مورد آزمایش نبوده و نیاز به غلظت های بالاتر می باشد. عمده ترین ترکیب در اسانس   Nonadecane شناسایی شد.
نتیجه گیری: عصاره های مختلف در مقایسه با آنتی بیوتیک های تجاری اثر ضد باکتریایی کمتری داشته و در آنالیز نتایج GC/MS نیز تعداد ترکیبات کمی شناسایی گردید


سیده نسترن اسدزاده، علی پاسبان، مهدی قربانیان، نیما فیروزه،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: محصولات دارویی به‌ویژه آنتی‌بیوتیک‌ها ازجمله آلاینده‌های نوپدیدی هستند که بـه‌دلیـل خاصـیت تجمعـی اثرات سوء مختلف و ایجاد مقاومت دارویی، نگرانی عمده زیست‌محیطی ایجاد کرده‌اند. بنابراین، هدف این پژوهش، تخمین عملکرد فرایند امواج اولتراسونیک، اشعه فرابنفش و رادیکال سولفات در حذف آنتی‌بیوتیک آموکسی‌سیلین است.
روش کار: در مطالعه تجربی حاضر، به‌منظور حذف آنتی‌بیوتیک آموکسی‌سیلین از امواج اولتراسونیک، اشعه فرابنفش و رادیکال سولفات استفاده شد. برای تشخیص اثر متغیرها، شامل زمان تماس (صفر تا ۱۲۰ دقیقه)، غلظت آنتی‌بیوتیک (۵ تا ۵۰ میلی‌گرم در لیتر)، pH (۳ تا ۹)، غلظت پرسولفات (۱ تا ۷ میلی‌مولار) و توان ورودی (۵۵۰ وات)، راکتور در فواصل مختلف نمونه‌برداری شد و برای تشخیص غلظت باقی‌مانده، از دستگاه اسپکتروفتومتر در طول موج ۲۹۴ نانومتر استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که استفاده جداگانه از امواج اولتراسونیک و اشعه فرابنفش با بهترین درصد حذف ۳/۳۳ و ۲۹/۱۲ درصد کارایی زیادی نداشت. استفاده هم‌زمان از امواج اولتراسونیک، اشعه فرابنفش و رادیکال سولفات کاهش شدیدتری را در غلظت آموکسی‌سیلین به‌همراه داشت. بهترین بازده حذف در ۹pH=، غلظت آنتی‌بیوتیک ۵ میلی‌گرم در لیتر، غلظت پرسولفات ۵ میلی‌مولار و زمان تماس ۱۲۰ دقیقه، برابر با ۱۲/۹۴ درصد بود.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که از فرایند امواج اولتراسونیک، اشعه فرابنفش و رادیکال سولفات می‌توان به‌عنوان یک فرایند عملکردی برای حذف آنتی‌بیوتیک آموکسی‌سیلین از محیط آبی استفاده کرد.

سیده نسترن اسدزاده، علی پاسبان، مهدی قربانیان، نیما فیروزه،
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: تتراسایکلین آنتی‌بیوتیکی است که به‌طور گسترده در جهان استفاده می‌شود. فرایندهای اکسیداسیون پیشرفته به‌دلیل پتانسیل اکسیداسیون بالا برای تخریب آلاینده‌های آلی مقاوم در محلول‌های آبی کاربرد زیادی دارند. هدف این پژوهش تخمین عملکرد فرایند اشعه فرابنفش/ پراکسیدهیدروژن/ نانوذرات نقره در حذف آنتی‌بیوتیک تتراسایکلین بود.
روش کار: در این مطالعه، تخریب آنتی‌بیوتیک تتراسایکلین توسط پراکسیدهیدروژن فعال‌شده با نانوذرات بیوسنتزشده نقره تحت تابش امواج فرابنفش در شرایط مختلف بررسی شد. اثر عوامل مختلف، مانند غلظت نانوذره نقره (۱، ۲، ۴ و ۶ میلی‌مولار)، pH (۴، ۷ و ۱۰)، پراکسیدهیدروژن (۱۰، ۳۰، ۵۰، ۸۰ و ۱۰۰ میلی‌مولار) و غلظت اولیه آنتی‌بیوتیک (۱۵، ۳۰، ۴۵ و ۶۰ میلی‌گرم بر لیتر) در تخریب تتراسایکلین بررسی شد، در نهایت، خاصیت ضدباکتریایی نانوذره سنتزشده تعیین شد.
یافته‌ها: تحت شرایط بهینه، طی ۹۰ دقیقه کارایی حذف تتراسایکلین با تبعیت از سینتیک شبه درجه اول به بیش از ۸۵ درصد رسید. شرایط بهینه مطلوب به‌دست‌آمده عبارت‌اند از: غلظت تتراسایکلین ۱۵ میلی‌گرم بر لیتر، غلظت اکسیدان ۸۰ میلی‌مولار، غلظت کاتالیست نقره ۴ میلی‌مولار و pH برابر با ۴.
اندازه و مورفولوژی نانوذرات نقره توسط میکروسکوپ الکترونی عبوری تعیین شد که شکل ذرات کروی و اندازه متوسط آن ها حدود ۱ تا ۵۰ نانومتر بود. نانوذره بیوسنتزشده خواص ضدباکتریایی بالایی دارد.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که نانوذره‌های نقره سنتز سبزشده همراه با امواج فرابنفش خاصیت کاتالیستی زیادی برای فعال‌سازی اکسیدان دارند و همچنین دارای خواص ضدباکتریایی هستند.

پوریا میدانی، سیده هدا علوی زاده، حمیدرضا رحیمی، فیروزه سلیمانی، فاطمه غیبی، امین جلیلی،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: سودوموناس آئروژینوزا پاتوژنی فرصت‌طلب و متداول‌ترین باکتری مرتبط با عفونت‌های بیمارستانی و ذات‌الریه است. با توجه به عوارض جانبی آنتی‌بیوتیک‌ها، کاهش کارایی به‌علت مقاومت دارویی و اثبات اثرهای آنتی‌باکتریال ترکیبات گیاهی، در این طرح خصوصیات آنتی‌باکتریایی سه عصاره آویشن، رزماری و چای سبز بررسی شد.
روش کار: ابتدا جداسازی سویه‌های کلینیکی انجام شد و سپس، سویه‌ها ذخیره شدند. مقاومت سویه‌ها در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها اندازه‌‌گیری شد و سویه‌ها به سه دسته مقاوم، حساس و نیمه‌حساس تقسیم شدند. حداقل غلظت مهارکننده رشد باکتری (MIC) توسط ترکیب سه عصاره تعیین شد. حداقل غلظت مهارکننده رشد مؤثر آنتی‌بیوتیک آمپی‌سیلین نیز تعیین شد. در نهایت، اثر متقابل ترکیب عصاره‌ها با  آنتی‌بیوتیک انتخابی بررسی شد. همچنین، اثر عصاره‌ها بر تشکیل بیوفیلم سودوموناس آئروژینوزا بررسی شد.
یافته‌ها: سه عصاره آویشن، رزماری و چای سبز مانع رشد زیرگونه‌های متفاوتی از باکتری شدند. ترکیب بهینه از سه عصاره باعث کاهش MIC عصاره‌ها به‌تنهایی شد. عصاره‌ها و  آنتی‌بیوتیک آمپی‌سیلین بر یکدیگر خاصیت هم‌افزایی نشان دادند و ترکیب عصاره‌ها مانع از رشد بیوفیلم شد.
نتیجه‌گیری: نتایج حاکی از آن است که ترکیب سه عصاره اثرهای ضدباکتریایی و بیوفیلمی شایان ذکری دارند. همچنین، ترکیب این سه عصاره با هم و در ترکیب با آنتی‌بیوتیک آمپی‌سیلین‌ خاصیت سینرژیسم دارد.

رضا زیدآبادی نژاد، نیما فیروزه، حامد قاسم زاده، عاطفه ساجدی، محمدرضا افلاطونیان، فائزه روحانی،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: آربوویروس‌ها حدود نیم قرن است که یک معضل مهم بهداشتی در ایران شناخته می‌شوند. پشه‌های جنس کولکس ناقل اصلی این ویروس‌ها هستند و جنبه‌های مختلف این ناقلان شامل فونوتیک، مقاومت نسبت به حشره‌کش‌ها و پتانسیل شیوع عفونت به‌صورت متناوب از مناطق مختلف گزارش شده است. این مطالعه با هدف تعیین فون و فراوانی پشه‌ها در شهرهای کرمان، گلباف، راین و سیرجان و اطراف استان کرمان از فروردین تا شهریور ۱۳۹۸ انجام شد.
روش کار: جهت انجام این مطالعه، ۴۵۰ نمونه از لاروهای پشه کولکس از مناطق مد نظر جمع‌آوری و با استفاده از کلیدهای شناسایی معتبر شناسایی شد. سپس، داده‌های مربوط به نوع زیستگاه لاروی شامل وضعیت آب، روشنایی، ارتفاع محل‌های پرورش طبیعی یا مصنوعی ثبت شد. در این مطالعه توصیفی، بررسی اپیدمیولوژی گونههای کولکس ارزیابی و شیوع این گونهها و مشخصات زیستگاه‌ها بهصورت کمی ارائه شد.
یافته‌ها: دو گونه جنس کولکس شاملCuliseta longiareolata  و  Culex quinquefasciatus شناسایی شدند که درصد شیوع آنها به‌ترتیب ۸/۸۸  و ۲/۱۱ بود. بیشترین و کمترین دمای ثبت‌شده در زیستگاه‌های لاروها ۱۶ تا ۲۸ درجه سانتی‌گراد بود. از بین مناطق، شهر کرمان بیشترین شیوع لارو ها را داشت. کمترین میزان دما در زیستگاه‌های لارو در شهرستان راین و بیشترین دما در سیرجان گزارش شد. شایع‌ترین زیستگاه جمع‌آوری لاروها مربوط به زیستگاه موقت بود.
نتیجه‌گیری: این مطالعه می‌تواند  گزارش مقطعی از وضعیت فون غالب پشه کولکس، در کرمان در نظر گرفته شود و پایه‌گذار مطالعات بعدی از بعد مولکولی، شناسایی فون‌های مقاوم به حشره‌کش و همچنین پتانسیل انتقال اولیه و ادامه‌ چرخه عفونت‌های زئونوز باشد.

نیما فیروزه، سیده نسترن اسدزاده، مهدیه الله وردی، محدثه بیچرانلو، یگانه باغدار، عارفه طالب زاده،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۴ )
چکیده

مقدمه: حضور باقی‌مانده آنتی‌بیوتیک‌ها در محیط زیست امروزه یکی از نگرانی‌های جهانی، مطرح شده است و لزوم کنترل تخلیه آن‌ها نیز امری اجتناب‌ناپذیر است. این تحقیق با هدف بررسی کارایی فرایند تلفیقی  سونوفتوکاتالیستی در حضور نانوذرات مغناطیسی آهن جهت تجزیه آنتی‌بیوتیک سیپروفلوکساسین از محیط‌های آبی صورت گرفته است.
روش کار: این تحقیق یک مطالعه تجربی است که در مقیاس آزمایشگاهی و در دمای محیط انجام شده است. برای این منظور تاثیر تغییرات غلظت پراکسی دی سولفات و دوز نانو ذره مغناطیسی، زمان تماس، غلظت اولیه آنتی‌بیوتیک، pH، تحت امواج اولتراسونیک و امواج فرابنفش بررسی شده است. در پایان غلظت آنتی‌بیوتیک سیپروفلوکساسین را دستگاه اسپکتروفتومتر بررسی و تغییرات COD آنالیز شد. سپس مشخصه‌یابی نانوذرات انجام شد.
یافته‌ها: بر طبق نتایج به‌دست‌آمده بیشترین میزان حذف آنتی‌بیوتیک سیپروفلوکساسین در ۷ pH =، میزان نانوذرات مغناطیسی ۳/۰ گرم بر لیتر و غلظت ۴ میلی مولار پرسولفات و غلظت آنتی‌بیوتیک ۱۰ میلی‌گرم بر لیتر مشاهده شد. در شرایط بهینه بیان‌شده راندمان حذف سیپروفلوکساسین ۵/۹۲ درصد و میزان حذف COD برابر ۸/۷۹ درصد بوده است.
نتیجه‌گیری: بر طبق آزمایش‌های صورت‌گرفته فرایند سونوفتوکاتالیست همراه با کاربرد نانوذرات مغناطیسی، روشی موثر در کاهش آنتی‌بیوتیک سیپروفلوکساسین است؛ بنابراین، به دلیل راندمان بالای حذف، مقرون‌به‌صرفه بودن و راهبری ساده، استفاده از این فرایند در حذف آلاینده‌های آلی و مقاوم از محلول‌های آبی توصیه می‌شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb