جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای نیازی

رحیم وکیلی، آرمان علیزاده، نصرت قائمی، زینب نیازی، معصومه سعیدی، علی خاکشور،
دوره ۶، شماره ۳ - ( پاییز ۹۳ ۱۳۹۳ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: هیپرپلازی مادرزادی آدرنال یک اختلال اتوزومال مغلوب و شایع است که علت آن نقص در یکی از پنج آنزیم مورد نیاز در ساخت کورتیزول از کلسترول می‌باشد. طیف درمانی این بیماران باریک بوده و کنترل بیش از حد یا کمتر از میزان لازم هر دو بر رشد این بیماران تاثیر گذار می باشد. با توجه به این مسئله معیارهای رشدی را در این بیماران را بررسی نمودیم. مواد و روش کار: این مطالعه مقطعی بر روی ۵۰ بیمار مبتلا به هیپرپلازی مادرزادی آدرنال که در عرض یکسال به کلینیک غدد کودکان دربیمارستان امام رضا(ع) مشهد مراجعه کرده بودند انجام شد. بررسیها شامل اندازه گیری سرعت رشد قدی، سرعت رشد وزنی، نسبت توده بدنی نسبت سگمان فوقانی به تحتانی و سطح ۱۷ هیدروکسی پروژسترون سرم بود. یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که با افزایش سطح ۱۷ هیدروکسی پروژسترون میزان سرعت رشد قدی بیماران نیز بالا میرود(۰۵/ P<۰). در گروه از دست دهنده نمک با افزایش سن افت پتانسیل قدی و انحراف معیار قد نسبت به سایر گروهها وجود داشت و این بیماران پیش آگهی قدی نامناسب تری نسبت به سایر گروههای اتیولوژیک داشتند(۰۵/۰ P<). سن متوسط بیماران مبتلا به کمبود ۱۱هیدروکسیلاز بالاتر بود. نتیجه گیری: از آنجا که بین سن تشخیص و سن شروع اولین مراجعات منظم بیماران اختلاف واضح معنی دار وجود داشت، لذا درمان مناسب و اتیولوژی خاص، بیشترین موارد تاثیرگذار بر معیارهای رشدی این بیماران می باشد و همچنین نیاز به استفاده از تمام ابزارهای لازم جهت مراقبت منظم این بیماران به منظور کنترل بهینه بیماری احساس میشود


سید حمید حسینی، رضوان رجب زاده، مریم آخوندان، حمید رضا محدث حکاک، حمید توکلی قوچانی، ملیکا نیازی،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: روزه داری برای بیماران دیابتی یک تصمیم بسیار مهم است. برای روزه داری بدون خطر و کاهش عوارض بیماران دیابتی که تمایل به روزه داری در ماه رمضان دارند، داشتن آگاهی ضروری می باشد لذا هدف از این مطالعه تعیین آگاهی بیماران دیابتی در زمینه روزه داری می باشد.

مواد و روش کار: در این مطالعه توصیفی - تحلیلی که بر روی ۳۷۶ بیمار دیابتی مراجعه کننده به کلینیک دیابت شهرستان بجنورد در سال ۱۳۹۴ انجام شد واحدهای پژوهش به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. داده ها با استفاده پرسشنامه ای دو بخشی جمع آوری گردید و پس از ورود به کامپیوتر با استفاده از نرم افزار آماری  SPSS ۱۶و آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل گردید.

یافته ها: میانگین سنی افراد شرکت کننده ۸۳/۱۵±۳۵/۵۴ و ۳/۴۸% افراد بیسواد بودند. ۳/ ۶۲% افراد زن و ۳/۹۰ % مبتلا به دیابت نوع دو بودند. میانگین نمره آگاهی افراد شرکت کننده در مطالعه ۳۶/۱۱±۳۱/۳۵ بود. میانگین بیشترین پاسخ صحیح در حیطه تغذیه بیماران دیابتی در ماه رمضان (۴۹/۱۸±۰۳/۵۱) و کمترین پاسخ صحیح در حیطه مصرف داروهای پایین آورنده قند خون در ماه رمضان (۴۴/۲۳±۰/۱۸) بود بین میانگین نمره افراد برحسب سطح تحصیلات فقط در نمره کل کسب شده اختلاف معنی دار آماری وجود داشت (۰۳۵/۰p=).

نتیجه گیری: نتایج این مطالعه حاکی از پایین بودن آگاهی بیماران دیابتی در زمینه دیابت و روزه داری است لذا افزایش آگاهی بیماران دیابتی می‌تواند نقش مهمی در کنترل بیماری، پیشگیری از عوارض آن و وضعیت سلامتی فرد داشته باشد.


سمیه علیزاده، مرضیه نیازی، زهره گریوانی، فاطمه اسحاقی گرجی، الهام شریفیان، هادی عباسپور،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: محیط آموزشی از مهم‌ترین عوامل تعیینکننده رفتار در دانشگاه‌های علوم پزشکی است. هدف این مطالعه بررسی محیط آموزشی دانشکده دندانپزشکی خراسان شمالی از دیدگاه دانشجویان بوده است.
روش کار: در این مطالعه توصیفی از نوع تحلیلی با روش سرشماری، همه دانشجویان دندانپزشکی مشغول به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی شرکت کرده‌اند. ابزار انجام پژوهش پرسش‌نامه استاندارد اندازه‌گیری محیط آموزشی DREEM بود. این پرسش‌نامه دارای ۵ حیطه با حداکثر نمره کلی ۲۰۰ بوده که نمره بالاتر نشان‌دهنده ارزیابی مطلوب‌تر است. پس از تکمیل پرسش‌نامه‌ها، مقایسه داده‌ها از طریق آزمون‌های آماری من ویتنییو، ویلکاکسون، آماره آزمون z در نرم‌افزار SPSS ۲۶  انجام شد.
یافته‌ها: از ۱۹۱ دانشجوی دندانپزشکی شرکت‌کننده در پژوهش، ۳۰/۵۱ درصد دختر (۹۸ نفر) و ۶۹/۴۸ درصد پسر (۹۳ نفر) بوده‌اند. نمره کلی دیدگاه دانشجویان پایه و بالین نسبت به محیط آموزشی دانشکده دندانپزشکی ۴۰/۱۰۲ از ۲۰۰ بوده است. بر اساس نتایج بررسی دیدگاه دانشجویان در ۵ حیطه الگوی DREEM، میانگین به‌دست‌آمده در حیطه جو آموزشی: ۱۳/۲۵ از ۴۸، حیطه شیوه آموزش: ۴۶/۲۴ از ۴۸، حیطه عملکرد مدرسان: ۰۴/۲۲ از ۴۴، حیطه عملکرد تحصیلی خود: ۰۴/۱۷ از ۳۲ و وضعیت اجتماعی خود: ۷۲/۱۳ از۲۸ بوده است.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داده است که وضعیت محیط آموزشی دانشکده دندانپزشکی خراسان شمالی بر اساس دیدگاه دانشجویان مطلوب بوده است. از آنجا که، به پایش مستمر محیط آموزشی در تمام دانشگاه‌های جهان تاکید می‌شود، جهت بهتر شدن وضعیت آموزشی باید به تمام ابعاد محیط آموزشی توجه شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb