جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای ترمیم عصب

محمد امین دولتخواه، غلامحسین فرجاه، باقر پورحیدر، بهنام حشمتیان،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: خواص فیزیکی و همچنین مواد تشکیل دهنده کانال راهنمای عصب بر سرعت رژنراسیون عصب موثر است. کلاژن به عنوان یک ماده ی طبیعی و قابل جذب می تواند یک عنصر ایده آل برای تهیه ی کانال راهنمای عصب باشد. هدف از این مطالعه اثر پوشش ژل کلاژنی داخل لوله کلاژن بر رژنراسیون عصب است. مواد و روش کار: این تحقیق یک مطالعه تجربی است که از ۴۸ سر موش صحرایی نر (gr۲۵۰-۲۰۰) استفاده شد. پس از قطع عصب سیاتیک، یک سانتی متر از عصب برداشته و حیوانات به ۴ گروه تقسیم شدند ( لوله کلاژن، لوله کلاژن با پوشش داخلی ژل کلاژن، اتوگرافت، شم جراحی). همه حیوانات توسط شاخص فعالیت عصب سیاتیک، الکتروفیزیولوِژی و بافت شناسی ارزیابی شدند. یافته ها: در روز های ۴۹ و ۶۰ پس از جراحی، میانگین(sciatic functional index) SFI در گروه کلاژن + ژل کلاژن بطور معنی داری بیشتر از سایر گروه های آزمایشی (اتوگرافت و کلاژن) بود (۰۵/۰>P) در هفته ۱۲ پس از جراحی، میانگین سرعت هدایت عصب و تعداد اکسون های میلین دار در گروه کلاژن با پوشش داخلی ژل کلاژن نسبت به دو گروه تجربی دیگر ( کلاژن و اتوگرافت) افزایش معنی داری نشان داد (۰۵/۰>P). نتیجه گیری: این مطالعه پیشنهاد می کند که با توجه به اثرات مثبت پوشش داخلی ژل کلاژن با لوله کلاژن بر روی ترمیم عصب، استفاده از لوله کلاژن با پوشش داخلی ژل کلاژن ممکن است، جهت ترمیم ضایعات عصب محیطی مفید باشد.


سمیرا بلندقامت، مرتضی بهنام رسولی، ناصر مهدوی شهری، علی مقیمی،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: دارو درمانی تیماری ارزان، در دسترس و غیرتهاجمی است که می تواند در اولین ساعات بعد از آسیب عصبی مورد استفاده قرار گیرد. اگرچه استفاده از برخی از داروها پس از آسیب عصبی منجر به تسریع روند ترمیم عصب می شود، اما نتایج عملکردی آنها هنوز رضایت بخش نمی باشد. از اینرو، هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثرات تجویز متیل پردنیزولون بر حفظ ظرفیت ترمیمی بخش دیستال عصب قطع شده، در شرایط ترمیم عصب با تأخیر بوده است.
روش کار: عصب سیاتیک موش های صحرایی نر (۳۰۰-۲۵۰ گرم) قطع گردید و حیوانات متیل پردنیزولون سوکسینات (با دوز mg/kg ۲ (n=۸)) و سالین (کنترل، n=۸) را به صورت داخل صفاقی به مدت ۱ ماه دریافت کردند. در گروه شم (n=۵)، عصب فقط آشکار شد. بعد از یک ماه، عصب قطع شده با یک آلوگرافت ترمیم شد. چهارده هفته بعد از ترمیم عصب، ارزیابی های ریخت سنجی و میکروسکوپ الکترونی بر روی عصب انجام شد.
یافته‌ها: در پژوهش حاضر، میانگین مساحت سطح مقطع فیبر، قطر فیبر، قطر آکسون و ضخامت میلین در بخش دیستال عصب در گروه متیل پردنیزولون به طور معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود (۰۱/۰ > P). همچنین اکثریت فیبرها در گروه متیل پردنیزولون دارای غلاف میلین طبیعی و هسته سلول های شوان طبیعی در میکروگراف های الکترونی بودند.
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد در موقعیت هایی که ترمیم فوری عصب با جراحی امکان پذیر نیست، تجویز متیل پردنیزولون باعث حفظ ظرفیت رژنراسیون آکسونی بخش دیستال عصب قطع شده می شود

سمیرا بلندقامت، مرتضی بهنام رسولی، ناصر مهدوی شهری، علی مقیمی،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: کاهش عملکرد اندام پس از ترمیم تأخیری عصب، نیاز به مداخلات دارویی را برجسته می‌کند. به این منظور، بسیاری از داروها پس از آسیب عصبی تجویز شده است؛ اما نتایج عملکردی آن‌ها هنوز رضایت‌بخش نیست. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات تجویز سیتی‌کولین و آتورواستاتین، در طول دوره تأخیر در ترمیم عصب، بر ظرفیت بازسازی انتهای دیستال عصب سیاتیک قطع‌شده انجام شد.
روش کار: عصب سیاتیک موش‌های صحرایی نر (۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم) قطع شد و حیوانات سیتی‌کولین (۵= mg/kg, n۲۰۰)، آتورواستاتین (۵= mg/kg, n۵)، سیتی‌کولین + آتورواستاتین و حلال داروها (گروه‌های کنترل ۱ و ۲، ۵=n) را به‌صورت داخل صفاقی به‌مدت ۱ ماه دریافت کردند. در گروه شم (۵=n)، عصب فقط آشکار شد. بعد از یک ‌ماه، عصب قطع‌شده با یک آلوگرافت ترمیم شد. چهارده هفته بعد از ترمیم عصب، ارزیابی‌های ریخت‌سنجی و میکروسکوپ الکترونی بر روی عصب انجام شد.
یافته‌ها: در پژوهش حاضر، بهبود شاخص‌های ساختاری (قطر فیبر، قطر آکسون و ضخامت میلین و...) و فراساختاری (درجه تخریب میلین) بخش دیستال عصب در گروه‌های سیتی‌کولین و آتورواستاتین در مقایسه با گروه‌های کنترل مشاهده شد (۰۱/۰>P)؛ همچنین، شاخص‌های ساختاری و فراساختاری عصب در گروه سیتی‌کولین + آتورواستاتین بهتر از هریک از گروه‌های سیتی‌کولین و آتورواستاتین بود.
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که تجویز سیتی‌کولین و آتورواستاتین منجر به حفظ ظرفیت بازسازی بخش عصب دیستال عصب در شرایط تأخیر در ترمیم عصب می شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb