جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای جانباز

حسن خانی، سیمین جوهری نیا، محمدحسین کریمی نسب، رضا گنجی، اسفندیار آزادمرزآبادی، محمد شاکری، محدثه بیدارمغزی،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۰ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: قطع عضو یکی از شایعترین معلولیت های حرکتی است که اختلالات جسمی، رفتاری و روانی پس از آن از مشکلات جدی جانبازان قطع عضو است. هدف این مطالعه تعیین کیفیت زندگی جانبازان قطع عضو استان مازندران در سال ۱۳۸۹ است. مواد و روش کار: این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی است. در این مطالعه وضعیت کیفیت زندگی کلیه جانبازان قطع عضو استان مازندران با روش نمونه گیری ساده و با استفاده از پرسشنامه دموگرافیک خودساخته و پرسشنامه استاندارد و ایرانی ارزیابی سلامت عمومی با ساختار کوتاه (SF-۳۶) ارزیابی شده است. یافته ها: از ۵۷۵ جانباز دارای قطع عضو، (۵۲/۴۴%) ۲۵۶ نفر با میانگین سنی ۶/۲ ± ۴۴/۴۶ سال و محدوده سنی ۲۰ تا ۷۰ سال پرسشنامه های تحقیقاتی را تکمیل نمودند. کلیه جانبازان مرد، ۹/۹۴% متاهل، و ۸/۷۸% دارای تحصیلات دیپلم و یا زیر دیپلم بودند. بیشترین میانگین شاخص های پرسشنامه SF-۳۶ مربوط به سلامت روان برابر با ۲۱± ۳۵/۵۴ و کمترین میانگین مربوط به محدودیت در نقش فیزیکی برابر با ۳۱/۲۰ ± ۴۲/۳۶ می باشد. فقط (۶/۱%) ۴ نفر برای شاخص میزان سلامت عمومی دارای حد عالی بودند. نتیجه گیری: به نظر می‌رسد که اکثریت جانبازان از سطح کیفیت زندگی قابل قبولی برخوردار نیستند که می تواند ناشی از عدم دریافت سطوح خدمات درمانی و توانبخشی مناسب باشد


ملیحه حیدری، سعید کشاورز، مهدی کارگر فرد، بهروز پورحیدر،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: جانبازان قطع عضو اندام تحتانی به‌دلیل مشکلات فیزیکی و بی‌تحرکی ۲ تا ۳ برابر بیشتر از همتایان سالم در خطر بروز بیماری‌های قلبی‌عروقی هستند. تمرینات ورزشی مداخلاتی مؤثر در کاهش بیماری‌های قلبی‌عروقی در گروه‌های مختلف هستند. هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر ۱۲ هفته تمرینات هوازی و ترکیبی بالاتنه بر عوامل خطر قلبی‌عروقی جانبازان قطع عضو اندام تحتانی است.
روش کار: در این کارآزمایی بالینی، ۴۵ جانباز قطع عضو اندام تحتانی به‌صورت تصادفی به ۳ گروه تمرین هوازی، تمرین ترکیبی و کنترل تقسیم شدند. گروه‌های تمرینی به‌مدت ۱۲ هفته، هر هفته ۳ جلسه و با رعایت اصل اضافه‌بار، مداخله مدنظر را دریافت کردند. اندازه گیری های ترکیب بدنی، شاخص های متابولیکی و شاخص های التهابی قبل و پس از مداخله انجام شد. تمام آنالیزهای آماری با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۵ در سطح معنی‌داری ۰۵/ ۰P انجام شد. از آزمون آنالیز واریانس یک‌طرفه، آزمون تعقیبی توکی و آزمون T هم‌بسته به‌منظور مقایسه‌های درون‌گروهی و بین‌گروهی استفاده شد.
یافته‌ها: بهبود معنی داری در وزن، BMI، کلسترول،FBS ،TG ، HDL، LDL، CRP و IL-۶ در گروه‌های تمرین هوازی و ترکیبی در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد (۰۵/۰ P≤). بهبود معنی داری در شاخص V-CAM فقط در گروه تمرین ترکیبی در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد (۰۱۸/۰ P=). تغییر معنی‌داری در AST و ALT به‌دنبال هیچ‌یک از مداخلات مشاهده نشد (۰۵/۰ P≥).
نتیجه‌گیری: برای جانبازان قطع عضو اندام تحتانی، تمرینات هوازی و ترکیبی از طریق بهبود عوامل خطر قلبی‌عروقی می تواند مزایای بسیاری به‌منظور پیشگیری از بیماری‌های قلبی‌عروقی داشته باشد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb