جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای روزه داری

اکبر علی بابائی، محسن قاسمی، حمید توکلی، علی یوسفی،
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۸۷ )
چکیده

مقدمه : روزه داری در ماه رمضان یک تکلیف مذهبی و یک باور اعتقادی است که برای تمام افراد مسلمان سالم و بالغ در ماه رمضان واجب است. روزه دارای نه تنها فقر غذایی یا دریافت ناکافی مواد غذایی نیست بلکه مکانیسم تطابق بدن انسان را نیز بهبود بخشیده و با تغییرات اکسیداسیون چربی ها و کربو هیدراتها ارتباط دارد. مطالعات زیادی پیرامون تاثیر روزه داری بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون انجام شده و نتایج گوناگون بدست آمده است.
روش کار: در این مطالعه که با هدف بررسی تاثیر یک ماه روزه داری بر برخی از عوامل بی شیمیایی خون مردان در رمضان ۱۴۲۶ قمری برابر با مهر و آبان ۱۳۸۴ شمسی انجام شد، ۴۰ نفر از کارکنان مرد دانشکده علوم پزشکی بجنورد که داوطلب و متعهد به انجام یک ماه روزه داری بوده ، هیچگونه بیماری متابولیک نداشته و داروی خاصی مصرف نمی کردند در این پژوهش شرکت داده شدند مدت مطالعه ۲۹ روز و طول مدت روزه داری در هر روز حدودذ ۱۱ ساعت بود فاکتورهای بیو شیمیایی سرم شامل : قند اسید اوریک ، آلبومین ، کلسترول ، HDL    LDL,تری گلیسیرید در ابتدا و انتهای ماه مبارک رمضان برای هر داوطلب اندازه گیری شد. نتایج حاصله با استفاده از نرم افزار SPSS۱۱,۵و مقایسه میانگین متغیرها به کمک آزمون T زوج مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.
یافته ها : یافته های حاصل از این مطالعه ، میانگین سن افراد مورد مطالعه را (۶۰۲/۸±۱۱/۳۹) نشان داد. میانگین قند ، اسید اوریک، تری گلیسیرید و کاسنرول LDLپس از یک ماه روزه داری کاهش معنی داری در سطح p<۰/۰۵پیدا کردند . میانگین کلسترول تام و کلسترول HDL کاهش یافته بود که از نظر آماری معنی دار نبود و میانگین آلبومین نیز افزایش معن دازری را در سطح p=۰,۰۰۰نشان داد.
نتیجه گیری : نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که روزه داری در ماه مبارک رمضان برروی افراد سالم و بزرگسال هیچ گونه اثرات مضری ندارد بلکه برای آنان سودمند بوده و می تواند باعث کاهش چربی های خون و اسید اوریک شود و آلبومین را در سطح بهتری حفظ نمایید.
 
سید حمید حسینی، رضوان رجب زاده، مریم آخوندان، حمید رضا محدث حکاک، حمید توکلی قوچانی، ملیکا نیازی،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: روزه داری برای بیماران دیابتی یک تصمیم بسیار مهم است. برای روزه داری بدون خطر و کاهش عوارض بیماران دیابتی که تمایل به روزه داری در ماه رمضان دارند، داشتن آگاهی ضروری می باشد لذا هدف از این مطالعه تعیین آگاهی بیماران دیابتی در زمینه روزه داری می باشد.

مواد و روش کار: در این مطالعه توصیفی - تحلیلی که بر روی ۳۷۶ بیمار دیابتی مراجعه کننده به کلینیک دیابت شهرستان بجنورد در سال ۱۳۹۴ انجام شد واحدهای پژوهش به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. داده ها با استفاده پرسشنامه ای دو بخشی جمع آوری گردید و پس از ورود به کامپیوتر با استفاده از نرم افزار آماری  SPSS ۱۶و آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل گردید.

یافته ها: میانگین سنی افراد شرکت کننده ۸۳/۱۵±۳۵/۵۴ و ۳/۴۸% افراد بیسواد بودند. ۳/ ۶۲% افراد زن و ۳/۹۰ % مبتلا به دیابت نوع دو بودند. میانگین نمره آگاهی افراد شرکت کننده در مطالعه ۳۶/۱۱±۳۱/۳۵ بود. میانگین بیشترین پاسخ صحیح در حیطه تغذیه بیماران دیابتی در ماه رمضان (۴۹/۱۸±۰۳/۵۱) و کمترین پاسخ صحیح در حیطه مصرف داروهای پایین آورنده قند خون در ماه رمضان (۴۴/۲۳±۰/۱۸) بود بین میانگین نمره افراد برحسب سطح تحصیلات فقط در نمره کل کسب شده اختلاف معنی دار آماری وجود داشت (۰۳۵/۰p=).

نتیجه گیری: نتایج این مطالعه حاکی از پایین بودن آگاهی بیماران دیابتی در زمینه دیابت و روزه داری است لذا افزایش آگاهی بیماران دیابتی می‌تواند نقش مهمی در کنترل بیماری، پیشگیری از عوارض آن و وضعیت سلامتی فرد داشته باشد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb