جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای فسفر

امید توپچیان، شیما عبداللهی،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: با توجه به اینکه جهت آنالیز دریافت­های غذایی از نرم­افزارهایی که اکثرا براساس جداول ترکیبات خارجی طراحی شده­اند استفاده می­شود، مطالعه حاضر جهت مقایسه مقادیر حاصل از آنالیز شیمیایی ۴ ماده معدنی کلسیم, آهن، فسفر و روی در برخی اقلام غذایی با مقادیر موجود در نرم افزار Nutritionist IV طراحی و اجرا گردید.
روش کار: ۱۵ مورد از اقلام غذایی از مناطق ۲۲ گانه شهر تهران تهیه شده و به صورت شیمیایی مورد آنالیز قرار گرفتند. مقادیر ریزمغذی­ها ثبت گردیده و با مقادیر حاصل از آنالیزهای شیمیایی (با استفاده از آنالیز آماری One Sample T Test) مقایسه گردید.
یافته­ ها: یافته­های مطالعه نشان داد مقادیر آهن در نمونه­های مربوط به نان سنگگ و لواش پایین تر از مقادیر نرم افزار (۰۴/۰ = p)، مقدار فسفر برنج و تخم مرغ کمتر از مقدار نرم افزار (به ترتیب ۰۵/۰ = p و ۰۰۱/۰ = p)، مقدار روی تخم مرغ بیشتر از مقدار موجود در نرم افزار (۰۰۷/۰ = p)، مقدار آهن موجود در گوشت گوساله و گوسفند به ترتیب بیشتر و کمتر از مقادیر موجود در نرم افزار (به ترتیب ۰۵/۰ = p و ۰۱/۰ = p)، محتوای آهن پنیر لیقوان و پنیر سفید کمتر از مقادیر نرم افزار (برای هر دو نمونه ۰۲/۰ = p) بود.
نتیجه­ گیری: این مطالعه نشان داد که مقادیر حاصل از آنالیزهای شیمیایی با مقادیر موجود در نرم افزار Nutritionist IV تفاوت معنی­دار داشته و نیاز به انجام آزمایشات گسترده بر روی اقلام بومی جهت طراحی نرم­افزار بومی آنالیز غذایی وجود دارد.  

 

حجت اله احتشام منش، نرگس سفیدی، طوبی فرازمند، شاهین مافی نژاد، قاسم بیانی، مینا نوروزی خلیلی، علی عباس زاده، مهسا رحیمیان،
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: زایمان زودرس یکی از مهم ترین مشکلات مامایی است، که قسمت عمده مرگ و میر نوزادان راحتی در جوامع پیشرفته سبب می شود. علی رغم پیشرفت در مراقبت های بارداری، فراوانی زایمان زودرس کاهش نیافته است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط سطح سرمی کلسیم، فسفر و منیزیم با زایمان زودرس در مادران باردار انجام شد.
روش کار: در این مطالعه ی توصیفی تحلیلی که در سال ۹۷ بر روی ۴۰ مادر با زایمان ترم و ۴۰ مادر با زایمان پره ترم انجام گردید. سطح سرمی کلسیم، فسفر و منیزیم آن ها مورد بررسی قرار گرفت و با هم مقایسه شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS ویرایش ۱۹ و با استفاده از آزمون های آماری انجام شد.سطح معنی داری۰/۰۵ در نظر گرفته شد.
یافته ها: در مطالعه ی حاضر میانگین (انحراف معیار ) سطح سرمی کلسیم، فسفر و منیزیم به ترتیب در گروه مادران با زایمان زودرس (۷۲/۰) ۶۵/۸، (۵۷/۰) ۶۵/۳  و (۴۷/۰)  ۸۹/۱ میلی مول در لیتر و در مادران با زایمان ترم (۵۵/۰) ۴۰/۸ ، (۷۱/۰) ۵۳/۳  و (۱۷/۰) ۷۹/۱ میلی مول در لیتر گزارش شد که در هیچکدام از این املاح تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود نداشت.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه ی ما نشان دهنده ی عدم تفاوت در سطح سرمی کلسیم، فسفر و منیزیم در دو گروه زنان با زایمان ترم و پره ترم است با این حال مطالعات بیشتر با حجم نمونه بالاتری در این مورد نیاز است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb