جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای پروبیوتیک

مرسا علیداد، علی محمدی ثانی، فائزه تجلی۳،
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: ماست یک فرآورده تخمیری است که به وسیله تخمیر لاکتیکی توسط باکتری‌های آغاز‌گر ماست بدست می‌آید. که در سراسر جهان مورد توجه می‌باشد و از طرفی آلودگی آن به آفلاتوکسین M۱ می‌تواند بهداشت و سلامت مصرف‌کنندگان، خصوصاً افراد حساس نظیر اطفال و سالخوردگان را به خطر اندازد، لذا استفاده از روش‌های بیولوژیکی حذف آفلاتوکسین M۱ یا توکسین-زدایی میکروبی بهترین راه حل برای حذف آفلاتوکسین M۱ در شیر و فرآورده‌های لبنی محسوب می‌شود. در این تحقیق به تعیین تاثیر استارتر ماست و سویه پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس کازئی بر کاهش آفلاتوکسین M۱ در ماست پرداخته شده است. مواد و روش کار: شیر آلوده شده به آفلاتوکسین M۱ در غلظت‌های (ppb) ۰۵/۰، ۱/۰، ۵/۰، ۷۵/۰ به منظور اثر حذف آفلاتوکسین M۱ توسط استارترYC-۲۸۰ و ۴۳۱-L.casei در دمای ۴۲ درجه سانتی‌گراد تلقیح شد. بعد از اینکوباسیون، ماست حاصله سانتریفوژ شد و سوپرناتانت بدست آمده برای تعیین غلظت آفلاتوکسین باقیمانده توسط روش الایزای رقابتی تعیین گردید و نتایج توسط نرم افزار آماری SPSS ۱۶ تحلیل شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد میانگین درصد حذف آفلاتوکسین M۱ به ترتیب با استارتر YC-۲۸۰ و ۴۳۱- L. casei۳۵/۹۴ % و ۱۵/۹۴ % بود. نتیجه گیری: استارتر ماست و سویه پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس کازئی می‌تواند به عنوان یک روش ایمن، بدون از دست رفتن ارزش تغذیه‌ای برای حذف آلودگی مورد استفاده قرار گیرد.


مرسا علیداد، علی محمدی ثانی، فائزه تجلی،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: آفلاتوکسین‌ها گروه بزرگی از مایکوتوکسین‌ها هستند که توسط گونه‌های آسپرژیلوس فلاووس، پارازیتیکوس و نومیوس تولید می‌شوند. آفلاتوکسین M۱ مشتق هیدروکسیله نوع B۱است که در شیر و محصولات لبنی یافت می‌شود. مهمترین اثرات سمی آفلاتوکسین‌ها ایجاد سرطان کبد می‌باشد. حضورآفلاتوکسین‌ها در فرآورده‌های لبنی نگران‌کننده است و مورد توجه بسیاری از متخصصین و محققان بهداشت عمومی قرار گرفته است. گزارشات نشان دهنده آن است که استفاده از روش توکسین زدایی میکروبی یکی از روش‌های موثر درحذف آفلاتوکسین M۱ است. از آنجایی‌که بعضی پروبیوتیک‌ها به عنوان میکروارگانیسم زنده قابلیت کاهندگی آفلاتوکسین را نشان داده‌اند، لذا هدف از این تحقیق بررسی اثر ضد آفلاتوکسینی لاکتوباسیلوس کازئی جهت تولید یک ماست پروبیوتیکی جدید با خواص ضد آفلاتوکسینی است. مواد وروش کار:.شیر آلوده شده به آفلاتوکسین M۱ در غلظت‌های ppb ۰۵/۰ ، ۱/۰ ،۵/۰ ،۷۵/۰ به منظور اثر حذف آفلاتوکسین M۱ توسط استارتر و سویه پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس کازئی (۴۳۱-Lb.casei) در۴۲ درجه سانتی‌گراد تلقیح شد. بعد از اینکوباسیون ماست حاصله سانتریفوژ شد و سوپرناتانت بدست آمده برای تعیین غلظت آفلاتوکسین باقی مانده توسط روش الایزای رقابتی تعیین گردید و نتایج توسط نرم افزار آماری ۱۶SPSS تحلیل شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد میانگین درصد حذف آفلاتوکسین M۱ توسط سویه پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی۱۵/۹۴ % بود. نتیجه گیری: سویه پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس کازئی می‌تواند به عنوان یک روش ایمن، بدون از دست رفتن ارزش تغذیه‌ای برای حذف آلودگی مورد استفاده قرار گیرد.


حمید آهنچیان، حمیدرضا کیانی فر، تکتم گنجی، محمدعلی کیانی، علی خاکشور، سیدعلی جعفری،
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: عفونت های حاد تنفسی، از شایعترین عفونت های دوران کودکی محسوب می‌شوند، بطوریکه هر کودک زیر ۵ سال، سالانه ۴ تا ۸ بار مبتلا می‌شود و این عفونت ها سالانه باعث ابتلای دو میلیون کودک در سطح جهان می‌گردد. در این مطالعه مروری به بررسی و جمع بندی مقالات مرتبط با نقش پروبیوتیکها در عفونتهای تنفسی کودکان پرداخته ایم. مواد و روش کار: در این مطالعه مروری نظام مند، کلیه مقالات چاپ شده تا دسامبر ۲۰۱۴ به دو زبان فارسی و انگلیسی در زمینه ارتباط نقش پروبیوتیکها در عفونتهای تنفسی کودکان انجام شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. این مطالعات از طریق پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID)، بانک اطلاعات مقالات علوم پزشکی ایران (IranMedex)، پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران (IranDoc)، بانک اطلاعات نشریات کشور (Margiran)، Science Direct، Ovid،Google Scholar PubMed، CINAHL و با استفاده از کلید واژه های پروبیوتیکها و عفونتهای تنفسی کودکان، (probiotic AND respiratory infection AND children به دست آمد. یافته ها: در این مطالعه نتایج استفاده از ۹ نوع پروبیوتیک شامل KB۲۹۰، CRL-۴۳۱، BB-۱۲، TH-۴، FOS، CRL۴۳۱، DSM۱۷۹۳۸، Lactobacillus acidophilus و Bifidobacteriumbifidum در عفونتهای تنفسی فوقانی کودکان در ۲۲۶۱ کودک بررسی شد. در این مطالعات تنها در دو مورد به عوارض ناشی از تجویز پروبیوتیک پرداخته شده بود که شایعترین عارضه ذکر شده عوارض گوارشی بودند. نتیجه گیری: به نظر می رسد تجویز پروبیوتیک در عفونتهای تنفسی فوقانی کودکان به عنوان درمان کمکی سبب کاهش مدت علائم بیماری و غیبت از مدرسه می شود.


محمدرضا صفدری، عبدالله رازی، مولود صفاری راد، سید جواد پورنقی، شیما شکری، پیمان آل شیخ، مریم رامش راد،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: پروبیوتیک ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که اثرات مفیدی بر روی سلامتی میزبان دارند و به صورت عمده در دستگاه گوارش وجود دارند. هدف از مطالعه‌ی حاضر بررسی اثرات پروبیوتیک ها در بیماری‌هایی از جمله چاقی، دیابت، ناباروری، بیماری‌های گوارشی و تأثیر آن بر واکسیناسیون می‌باشد.
روش کار: در این مطالعه مجموعه‌ای از مقالات که اثرات پروبیوتیک ها را در درمان چنین بیماری‌هایی بررسی نموده‌اند، از پایگاه‌های اینترنتی اسکوپوس و پابمد جستجو و مقالات جدیدی که با موضوع این مقاله بیشتر همخوانی داشت وارد مطالعه شدند.
یافته‌ها: نتایج مطالعات انجام شده بیانگر آن بود که پروبیوتیک ها با توانایی تنظیم تعادل انرژی در بدن تأثیر بسزایی در بهبود چاقی و دیابت دارند. تنظیم سطح و نوع اتوآنتی بادی‌ها و همچنین تنظیم اتوایمیونیتی سلول‌های بتا و هورمون‌های تنظیم کننده اشتها، کاهش جذب اسیدهای چرب آزاد در روده کوچک و افزایش مقاومت سد حفاظتی روده از دیگر مکانیسم‌های پیشنهادی می‌باشد.‌ آن‌ها همچنین با افزایش میزان پپسینوژن، کاهش اختلالات موکوسی و استرس، تنظیم سیستم ایمنی، افزایش هورمون‌های جنسی و کاهش التهاب در بهبود بیماری‌های التهاب روده و ناباروری موثرند. این میکرواورگانیسم ها با تنظیم آنتی بادی‌ها و پاسخ ایمنی سلولی در افزایش اثر بخشی واکسیناسیون مؤثر هستند.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه، گونه‌های خاصی از پروبیوتیک ها می‌توانند درمان‌های کمکی مناسبی در بیماری‌های مرتبط با اختلال عملکرد سیستم ایمنی باشند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb