دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1398 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 71-64 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Toupchian O, Abdollahi S. Comparison Of Calcium, Phosphorus, Iron And Zinc In Some Food Items With The Amounts Presented By Nutritionist Iv Software. North Khorasan University of Medical Sciences 2019; 11 (3) :64-71
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1898-fa.html
توپچیان امید، عبداللهی شیما. مقایسه مقادیر کلسیم، فسفر، آهن و روی در پارهای از اقلام غذایی با مقادیر موجود در نرم افزار Nutritionist IV. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1398; 11 (3) :64-71

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1898-fa.html


1- دکترای تغذیه، استادیار، گروه تغذیه و بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
2- دکترای تغذیه، استادیار، گروه تغذیه و بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران ، sh.abd6864@Yahoo.com
چکيده:   (2736 مشاهده)
مقدمه: با توجه به اینکه جهت آنالیز دریافت­های غذایی از نرم­افزارهایی که اکثرا براساس جداول ترکیبات خارجی طراحی شده­اند استفاده می­شود، مطالعه حاضر جهت مقایسه مقادیر حاصل از آنالیز شیمیایی 4 ماده معدنی کلسیم, آهن، فسفر و روی در برخی اقلام غذایی با مقادیر موجود در نرم افزار Nutritionist IV طراحی و اجرا گردید.
روش کار: 15 مورد از اقلام غذایی از مناطق 22 گانه شهر تهران تهیه شده و به صورت شیمیایی مورد آنالیز قرار گرفتند. مقادیر ریزمغذی­ها ثبت گردیده و با مقادیر حاصل از آنالیزهای شیمیایی (با استفاده از آنالیز آماری One Sample T Test) مقایسه گردید.
یافته­ ها: یافته­های مطالعه نشان داد مقادیر آهن در نمونه­های مربوط به نان سنگگ و لواش پایین تر از مقادیر نرم افزار (04/0 = p)، مقدار فسفر برنج و تخم مرغ کمتر از مقدار نرم افزار (به ترتیب 05/0 = p و 001/0 = p)، مقدار روی تخم مرغ بیشتر از مقدار موجود در نرم افزار (007/0 = p)، مقدار آهن موجود در گوشت گوساله و گوسفند به ترتیب بیشتر و کمتر از مقادیر موجود در نرم افزار (به ترتیب 05/0 = p و 01/0 = p)، محتوای آهن پنیر لیقوان و پنیر سفید کمتر از مقادیر نرم افزار (برای هر دو نمونه 02/0 = p) بود.
نتیجه­ گیری: این مطالعه نشان داد که مقادیر حاصل از آنالیزهای شیمیایی با مقادیر موجود در نرم افزار Nutritionist IV تفاوت معنی­دار داشته و نیاز به انجام آزمایشات گسترده بر روی اقلام بومی جهت طراحی نرم­افزار بومی آنالیز غذایی وجود دارد.  

 
واژه‌های کلیدی: کلسیم، فسفر، آهن، روی، غذا، نرم افزار، پایگاه داده
متن کامل [PDF 1242 kb]   (1443 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1398/2/3 | پذیرش: 1398/3/11 | انتشار: 1398/10/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb