[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) ::
جلد 11 شماره 3 صفحات 64-71 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه مقادیر کلسیم، فسفر، آهن و روی در پارهای از اقلام غذایی با مقادیر موجود در نرم افزار Nutritionist IV
امید توپچیان ، شیما عبداللهی
چکيده:   (120 مشاهده)
مقدمه: با توجه به اینکه جهت آنالیز دریافتهای غذایی از نرمافزارهایی که اکثراً براساس جداول ترکیبات خارجی طراحی شدهاند
استفاده میشود، مطالعه حاضر جهت مقایسه مقادیر حاصل از آنالیز شیمیایی 4 ماده معدنی کلسیم, آهن، فسفر و روی در برخی اقلام
غذایی با مقادیر موجود در نرم افزار Nutritionist IV طراحی و اجرا گردید.
روش کار: 15 مورد از اقلام غذایی از مناطق 22 گانه شهر تهران تهیه شده و به صورت شیمیایی مورد آنالیز قرار گرفتند. مقادیر
ریزمغذیها ثبت گردیده و با مقادیر حاصل از آنالیزهای شیمیایی )با استفاده از آنالیز آماری One Sample T Test ( مقایسه گردید.
یافتهها: یافتههای مطالعه نشان داد مقادیر آهن در نمونههای مربوط به نان سنگگ و لواش پایینتر از مقادیر نرم افزار ) 04 / 0 = P ،)
مقدار فسفر برنج و تخم مرغ کمتر از مقدار نرم افزار )به ترتیب 05 / 0 = P و 001 / 0 = P (، مقدار روی تخم مرغ بیشتر از مقدار موجود
در نرم افزار ) 007 / 0 = P (، مقدار آهن موجود در گوشت گوساله و گوسفند به ترتیب بیشتر و کمتر از مقادیر موجود در نرم افزار )به
ترتیب 05 / 0 = P و 01 / 0 = P (، محتوای آهن پنیر لیقوان و پنیر سفید کمتر از مقادیر نرم افزار )برای هر دو نمونه 02 / 0 = P ( بود.
نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که مقادیر حاصل از آنالیزهای شیمیایی با مقادیر موجود در نرم افزار Nutritionist IV تفاوت
معنیدار داشته و نیاز به انجام آزمایشات گسترده بر روی اقلام بومی جهت طراحی نرمافزار بومی آنالیز غذایی وجود دارد
واژه‌های کلیدی: کلسیم فسفر آهن روی غذا نرمافزار پایگاه داده
متن کامل [PDF 1360 kb]   (48 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: ۱۳۹۸/۱۰/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۸/۱۰/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Toupchian O, Abdollahi S. Comparison Of Calcium, Phosphorus, Iron And Zinc In Some Food Items With The Amounts Presented By Nutritionist Iv Software. JNKUMS. 2019; 11 (3) :64-71
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1898-fa.html

توپچیان امید، عبداللهی شیما. مقایسه مقادیر کلسیم، فسفر، آهن و روی در پارهای از اقلام غذایی با مقادیر موجود در نرم افزار Nutritionist IV. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1398; 11 (3) :64-71

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1898-fa.html



دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی Journal of North Khorasan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.33 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4054